Документи треба роздруковувати - нагадало Міндоходів закарпатцям

admin 10.11.2014 10:07 СОЦІО

ГУ Міндоходів краю: друк та видача розрахункових документів є обов’язковими.

Одним із найчастіших порушень у сфері готівкових розрахунків є непроведення операції через касовий апарат, а також те, що не видаються покупцям розрахункові документи. Про це свідчать результати перевірок, які провели працівники Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

Проілюструємо цей вид порушення на прикладі однієї з аптек області.

Так, під час контрольних закупок в червні цього року працівники Міндоходів придбали розчин для ін'єкцій та шприц на загальну суму 150 грн, у липні – «лікувальні засоби в асортименті» на загальну суму майже 157 грн, у жовтні – 10 упаковок активованого вугілля на загальну суму 20 грн. У всіх цих випадках розрахунки через касовий апарат не проводилися, розрахунковий документ не роздруковувався та не видавався. Це є порушенням п.1 та 2 статті 3 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Згідно з цим документом суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів у сфері торгівлі, зобов'язані видавати особі, яка отримує товар, розрахунковий документ на повну суму проведеної операції.

Також в ході проведення перевірки встановлено, що аптека здійснювала діяльність без придбання відповідного торгового патенту. Навіть до завершення перевірки керівник не представив патент на провадження торговельної діяльності за адресою де знаходилась аптека. Крім того, товариство не забезпечило зберігання використаних книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок протягом трьох років після їх закінчення.

Таким чином, товариством порушено п. 1, 2, 6 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР та ст.267 Податкового Кодексу України.

За порушення вимог цього Закону посадові особи та працівники торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, притягуються органами доходів і зборів до адміністративної відповідальності.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : податкиМіндоходівЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат