Нардеп Пацкан відповів на провокацію в.о. мера Ужгорода Щадея

admin 07.11.2014 09:53 ПОЛІТИКА

Валерій Пацкан: «Зворушливо, на перший погляд, звучить заява п. Щадея на моє ім'я про те, що "нардеп Пацкан відбирає майно у 500 ужгородських сімей». «Люди просять захистити їх від депутата-рейдера"… Черговий наклеп. Не більше".  


У його зверненні йдеться:

"Вважаю, він як офіційний представник влади, керманич міста, повинен професійно розбиратися в питаннях громади, а не займатися популізмом та відволікати увагу ужгородців від своєї діяльності, якою продовжує традиції корупції та злочинних схем місцевих управлінців....
Спробую коротко пояснити ситуацію та суть звернення до прокуратури. 

І справді, ділянка, яка розташована у районі об'їзної дороги, належить мені, Пацкану Валерію Васильовичу. Вона придбана ще у 2008 році, коли   народним депутатом я не був (маю цей статус з 2012). Тоді займався підприємницької діяльністю у сфері автобізнесу і землю придбав з цільовим призначенням: для будівництва автосалону та станції технічного обслуговування. Відповідно, розташування даного концептуального центру потребувало ділянку розмірами близько 10 000 м. кв. Будівництво не розпочали в зв'язку з новими економічними умовами, які спіткали бізнес у цей період. Придбання ділянки - це бізнес-проект моєї тодішньої діяльності, реалізація якого забезпечувала б робочими місцями населення, наповнювала бюджет податками, зборами та позиціонувала Ужгород як одне з міст, в якому працює одна з найвідоміших автомобільних компаній світу. Тобто земля не була куплена з метою перепродажу чи реалізації якихось злочинних схем, наявність цієї ділянки, до речі, вказана в моїх щорічних деклараціях. Навіть в цей час, коли я став обранцем народу, не збираюся її продавати, реалізація вищезгаданого бізнес-проекту  - наразі неактуальна, оскільки зараз підприємницькою діяльністю я не займаюся.

Мабуть, не випадково наявність цього клаптя землі дозволила мені зрозуміти злочинні схеми органів місцевого самоврядування м. Ужгорода. Як громадянин, народний депутат  який боровся і бореться за справедливість та демократичність, вважаю за необхідне розкрити схеми "земельних дерибанів". Мій намір - викрити злочинних службовців, а не нашкодити 500 ужгородським сім'ям!

Так, протягом періоду 2010-2011 років, Ужгородська міська рада, своїми рішеннями передала у приватну власність громадян, юридичних осіб та приватних підприємців земельні ділянки в районі вул. Стефаника у м. Ужгороді, які розташовані уздовж міжнародної автомобільної дороги «Обхід м. Ужгород - контрольно-пропускний пункт "Ужгород"», якій, постановою КМУ від 24.06.2006 року за № 865, присвоєно статус загального користування державного значення, індекс М-08. Це означає, що згідно із законодавством (ЗУ "Про автомобільні дороги", ЗУ "Про транспорт", Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони) придорожні зони автомобільних (позаміських) доріг є обмеженнями у використанні земель, й у придорожній зоні автомобільних (позаміських) доріг забороняється будівництво житлових будинків, господарських і промислових споруд від краю проїзної частини на відстані не менше, ніж 100 метрів на ділянках доріг державного значення I, II і III категорій, що побудовані. При цьому, згідно зі ст. 111 ЗК Україн,и відомості про обмеження у використанні земель зазначаються у проектах землеустрою щодо відведення земельних ділянок та іншій документації із землеустрою. Інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право власності на земельну ділянку і право постійного користування земельною ділянкою та договорів оренди землі, затвердженої наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 04.05.1999 року за № 43 (далі – Інструкція 1), в редакції, чинній станом на 2010-2011 роки, роботи зі складання державного акту на право власності на земельну ділянку включають у себе, в тому числі встановлення меж обмежень на використання земельної ділянки. В той же час усупереч вищенаведеним нормам законодавства та Ліцензійним умовам, проекти землеустрою щодо відведення вищенаведених земельних ділянок та видані державні акти на право власності на земельну ділянку не містять в собі жодної інформації (в тому числі і графічної) щодо встановлення вздовж автомобільної дороги «Обхід м. Ужгород - контрольно-пропускний пункт "Ужгород"» придорожньої зони. 


Станом на сьогодні громадянами, юридичними особами та приватними підприємцями, яким виділено земельні ділянки в районі вул. Стефаника у м. Ужгороді вздовж автомобільної дороги «Обхід м. Ужгород - контрольно-пропускний пункт "Ужгород"», здійснюється масова забудова в межах придорожньої зони, що може негативно відобразитися на забезпеченні функціонування вказаної автомобільної дороги, її реконструкції, ремонті та утриманні в інтересах держави і користувачів. 

Державний акт на право приватної власності на землю видається на підставі рішення органу місцевого самоврядування, тому вирішення питання про правомірність видачі державного акту безпосередньо залежить від законності рішення, на підставі якого такий акт виданий.
Отже, якщо коротко, суть мого звернення до прокуратури полягає у визначенні правомірності рішень місцевої влади 2010-2011 років щодо дотримання норм земельного законодавства, порушення перед Державним земельним агенством України питання щодо проведення позапланової перевірки суб’єктів господарювання, якими розроблялися проекти землеустрою стосовно відведення вказаних вище земельних ділянок на предмет допущених ними порушень законодавства.

А із сьогоднішньої заяви в.о міського голови Ужгорода п. Щадея ніяк не можу зрозуміти: чи він громаду міста захищає, чи, може, злочинні дії попередників, чи відволікає увагу ужгородців від своїх "добрих намірів"?

Завжди відкритий до спілкування та готовий допомогти закарпатцям!»
Адреса приймальні народного депутата: м. Ужгород, вул. Капушанська,1
Телефон приймальні 61-63-99".

admin


За матеріалами Закарпатської обласної організації "УДАР"

ТЕГИ : Валерій ПацканВіктор ЩадейУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат