Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 18-го туру в першій лізі

Євген Свищо для riоnews 07.11.2014 14:11 СПОРТ

У дорослих краще грали господарі


Загальна статистика
Ігровий день був кращим для господарів, які здобули 72.2 % залікових очок (при середньому показнику за вісімнадцять турів — 63.1 %) та досягли хорошої середньої різниці голів — (+ 1.42) за поєдинок (при середній за вісімнадцять турів — (+ 0.35) за матч).

Головний внесок у ці показники зробили домашні клуби Східної Зони, які здобули 83.3 % залікових балів (при середньому показнику за вісімнадцять турів — 69.5 %) та досягли якісної середньої різниці мячів — (+ 2.17) за гру (при середній за вісімнадцять турів — (+ 1.1) за поєдинок).

***
Щодо окремих поєдинків

«Вікторія” підтвердила свою назву

Головна сенсація сталась у Золотареві, де господарі мали вигравати з різницею в 2 голи. Та білоцерківці вперше в цьому сезоні забили в одному виїзному матчі більше двох мячів і досягли шаленого успіху.

“Сільце” пригальмувало “Віолу”

Доволі несподівано завершився двобій у Худльові, де господарі мали вигравати з різницею в 2 голи. Та сілецькі майстри шкіряного мяча припинили свою триматчеву виїзну серію, протягом якої жодного разу не забили більше одного мяча і вирвали дуже важливий заліковий бал. Щоб ви зрозуміли всю велич даного здобутку ми нагадуємо, що в згаданих попередніх гостьових поєдинках (у Великій Бийгані, Ракошині та Кінчеші) підопічні Сергія Малецького здобули 0 залікових пунктів із 9-ти можливих.

“Карпати” прорвало на очки
У Верхньому Коропці,   в найконкурентнішій битві дня Західної Зони та всієї дорослої ліги, все мало завершитись мировою. Та великоберезнянці продовжили до чотирьох поєдинків свою серію, протягом якої жодного разу не забили більше одного голу і зазнали фіаско.  

Битва титанів із неочікуваним розгромом

У Вільхівцях, у центральному поєдинку дня Східної Зони та всієї дорослої першої ліги загалом, господарі мали вигравати з різницею в 1-2 мячі. Та рахівці вперше в поточному чемпіонаті не забили жодного голу і були повністю декласовані кращим клубом Тячівщини.

“Баранинці” перестрибнули залізницю

У першому з двох центральних матчів дня Західної Зони в Баранинцях найреальнішим підсумком мала стати мирова. Трохи меншою була ймовірність мінімальної звитяги господарів, які відкрили рахунок на 2-й доданій до першого тайму хвилині, коли Рудольф Балажинець влучним постілом головою замкнув прострільну передачу від   Євгена Лукяника — 1:0. На 52-й хвилині Руслан Соскида скористався якісним пасом від Михайла Стегури і подвоїв рахунок. Залізничники припинили свою двоматчеву серію, протягом якої щоразу забивали більше двох мячів і поступились відчутніше.

Лідер обмежився двома

У Перечині гості мали громити опонентів із різницею в 3-5 голів. Та великобийганці не змогли відкрити рахунок до перерви і втринадцяте в цьому сезоні не забили в одній грі більше двох мячів і дозволили супернику втекти від розгрому.

“Віск” поклав три

У Вишкові, в найконкурентнішому поєдинку дня Східної Зони, господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Та клуб із Пийтерфолва припинив свою шестиматчеву серію, протягом якої щоразу забивав бодай один раз і зазнав прикрого розгрому.

Із Тячівщини без розгрому

У Тернові господарі мали громити опонентів із різницею в 3-4 голи. Та косівські полянці втретє поспіль не пішли з чужого поля без забитого мяча. Це дозволило їм двічі (крім Тернова в Білій Церкві) з трьох разів,   уникнути розгромів.

“Говерла” додала у висоті

У Ясінях господарі мали вигрвати з різницею в 1-2 голи. Копанці припинили свою семиматчеву серію, протягом якої щоразу відзначались у воротах суперників хоча одним забитим мячем.  

Очікувана мирова

У Кінчеші, в другому з двох центральних матчів дня Західної Зони, найреальнішою мала стати нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги господарів. Концовці втретє поспіль забили більше одного гола. Така хороша результативність у останніх трьох поєдинках (проти “Ракошина”, перечиських “Карпат” та “Сокола”) дозволила “Витязю” здобути сім залікових очок із девяти можливих.

Чергові три для “Дийдо”
У Дідові господарі мали вигрвати з різницею в 2-3 голи. Ракошинці вдруге поспіль не змогли забити на чужому полі жодного мяча.

«Ялинка” виявилась міцнішою за дуб

У Великому Бичкові господарі мали громити опонентів із різницею в 3-4 голи. Дубівці вдруге поспіль не забили на виїзді жодного мяча і підтвердили прогноз.

***

У юнаків приємно здивували ракошинці, тернівці та кінчешці

Загальна статистика

Ігровий день був непоганим для господарів, які хоча й показали невисоку середню різницю голів – (+ 0.8) за поєдинок (при середній за вісімнадцять турів – (+ 1.07) за матч), однак здобули 70 % залікових очок (при середньому показнику за вісімнадцять турів – 61.7 %).

Головний внесок у цей результат зробили домашні клуби Східної Зони, які, при доволі низькій середній різниці м’ячів – (+ 0.4) за гру (при середній за вісімнадцять турів – (+ 1.3) за поєдинок), здобули 80 % залікових балів (при середньому показнику за вісімнадцять турів – 64.1 %).

У Західній Зоні доволі низьку результативність показали гості – 1.4 гола за матч (при середній за вісімнадцять турів – 1.69 за гру).

Щодо окремих поєдинків

«Ракошино показало клас

Головна сенсація сталась у Дідові, де господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Та ракошинці втретє поспіль забили в окремому матчі більше одного м’яча і досягли небаченого тріумфу.

«Терново» дало фавориту по вухах

Доволі несподівано завершилась і одна з двох най конкурентніших битв Східної Зони в Тернові, де найреальнішою мала стати мінімальна звитяга гостей. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Та косівські полянці вшосте в поточній першості не забили на виїзді жодного м’яча. Така беззубість у атаці в цих шести поєдинках (у Рахові, Копані, Вільхівцях, Білій Церкві, Дубовому та Тернові) дозволила «Кісві» здобути 11.1 % залікових пунктів (при показнику 22.2 % у всіх девяти виїзних матчах).

«Сокіл» набрав висоту

Більшого ми очікували й від юнаків Концова, які мали програвати мінімально. Та «Витязь» припинив свою чотири матчеву серію, протягом якої щоразу забивав більше двох голів і був декласований кінчешцями.

Битва титанів на користь «Карпат»

У центральному поєдинку дня Західної Зони та всієї юнацької ліги в Перечині господарі мали вигравати мінімально. Та бийганці, з причини відмінної гри захисників суперника та воротаря Василя Мучички, вперше в поточному сезоні не забили жодного м’яча і зазнали трохи більшого фіаско. Натомість, у господарів Іван Шип ще до перерви відкрив рахунок пострілом під стійочку. По перерві Іван Мицька, після авторського слаломного забігання був зупинений

недозволеним прийомом голкіпером Бийгані в межах карного майданчика. Капітан «Карпат» Євген Савко з одинадцятиметрової позначки не зхибив.

Черговий розгром від «Віоли»

У Худльові господарі мали громити опонентів із різницею в 3-6 голів. І хоча «Сільце» вдруге поспіль не забило на чужому полі жодного м’яча, та «Віола» обмежилась мінімальним розгромом. Така незграбність в атаці третього за силою клубу Іршавщини в цих чотирьох гостьових матчах (у Перечині, Дідові, Кінчеші та Худльові) дозволила їм здобути «бублика» у графу залікових очок із шістнадцяти можливих).

«Карпати» знову програли в футбол

У другій із двох найконкурентніших битв Східної Зони найреальнішою мала стати мінімальна перемога господарів. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Рахівці, вдруге поспіль та втретє у цьому сезоні загалом, не змогли забити на чужому полі жодного м’яча. Така беззубість в атаці в цих трьох поєдинках (в Косівській Поляні, Ясінях та Вільхівцях) призвела до здобуття 0 % залікових балів (при 40.1 % у всіх девяти виїзних матчах).

Чергова звитяга «Віска»

У Вишкові господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Та клуб із Пийтерфолва вчетверте в поточній першості не пішов з чужого поля без забитого м’яча. Така результативність у цих чотирьох поєдинках (у Вільхівцях, Косівській Поляні, Тернові та Вишкові) дозволила Петрову здобути 25 % залікових очок (при 14.8 % у всіх девяти виїзних матчах).

Земляки Івана Яремчука тримають марку

У центральній битві Східної Зони у Великому Бичкові господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Позитивом для дубівці стало те, що вони припинили двоматчеву серію, протягом якої не могли забити м’яч.

Впевнений крок лідера

У Золотареві гості мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Білоцерківці вдруге поспіль забили на виїзді більше трьох м’ячів і здобули в цих двох матчах 100 % залікових балів (при 70.1 % у всіх девяти виїзних матчах).

Фаворит взяв своє

У Баранинцях гості мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Залізничники припинили свою двоматчеву виїзну серію, протягом якої жодного разу не забили більше одного м’яча. При цьому «Локомотив» втретє забив на чужому полі більще двох м’ячів. Як наслідок, у цих трьох гостьових поєдинках (у

Дідові, Верхньому Коропці та Баранинцях) клуб із Чопа виборов 100 % залікових очок (при 63 % у всіх девяти виїзних матчах).

«Великий Березний», «Копаня» ви де?

У найконкурентнішому поєдинку дня Західної Зони та всієї першої ліги (як серед юнаків, так і дорослих) у Верхньому Коропці найреальнішою мала стати нічия. Зовсім іншим мав бути підсумок у Ясінях, де господарі мали громити опонентів з різницею в 2-4 голи. Та великоберезнянці та великокопанці не доїхали до місця призначення, позбавивши фанів незабутнього видовища.

***

Переміщення команд

Кому вгору?
У поточних таблицях, за наслідками 18-го туру, найбільшого прогресу досягли основні склади “Говерли” та “Вільхівців”, які підстрибнули на два місця. Ясінці вдруге увішли до двійки лідерів Східної Зони, у межах якої провели трохи більше третини цього сезону. “Вільхівці” втретє опинились у призовому тріо “Сходу”, в рамках якого перебували трохи менше двох третин поточного чемпіонату.
По одному кроку наверх зробили юнаки перечинських “Карпат”, “Ялинки”, “Локомотива” та “Тернова”. Перечинці вдруге зійшли на вершину Західної Зони, на якій знаходились трохи менше двох третин цього сезону. Великобичківці вдруге увійшли до двійки лідерів Східної Зони, у межах якої провели трохи більше однієї десятої частини поточної першості. Залізничники втретє опинились у провідному квартеті “Заходу”, в рамках якого перебували трохи більше трьох чвертей цього сезону. Тернівці вдруге опинились поза дном таблиці Східної Зони, за межами якого знаходились 89 % поточної першості.  

Кому вниз?

На дві сходинки в зворотньому напрямку перемістились дорослі склади “Копані” та “Петрова”. Копанці втретє опинились поза призовим тріо “Сходу”, за рамками якого провели третину цього сезону. Петрівці втретє випали з провідного квартету Східної Зони, за межами якого перебували трохи більше половини поточного чемпіонату.
По одному кроку вниз зробили молодіжні склади “Великої Бийгані”, рахівських “Карпат”, “Витязя”та “Старта”. Великобийганці вдруге опинились поза вершиною таблиці Західної Зони, за межею якої знаходились 94 % цього сезону. Рахівці вдруге опинились поза двійкою лідерів “Сходу”, за рамками якої провели трохи менше половини поточної першості. Молодь Концова втретє опинилась поза чільним квартетом “Заходу”, за межами якого перебувала пять шостих частин цього сезону. Золотаревці вдруге залягли на дно Східної зони, де загалом знаходились протягом пяти шостих частин поточної першості.  

***

Результати 18-го туру:

Західна зона

«Віола» Худльово – «Сільце» – 2:2 (юнаки – 3:0), «Карпати» Верхній Коропець – «Великий Березний» – 3:1 (+:-), «Баранинці» – «Локомотив» Чоп – 2:0 (1:3), «Карпати» Перечин –   «Велика Бийгань» – 0:2 (2:0), «Сокіл» Кінчеш – «Витязь» Концгазо – 2:2 (6:2), «Дийдо» Дідово – «Ракошино» – 2:0 (1:2),

«Східна зона»

«Старт» Золотарево – «Вікторія» Біла Церква –   1:3 (1:4), «Вільхівці» – «Карпати» Рахів – 5:0 (1:0), «Віск» Вишково – «Петрово» Пийтерфолво – 3:0 (2:1), «Терново» – «Кісва» Косівська Поляна – 3:1 (1:0), «Говерла» Ясіня – «Велика Копаня» – 1:0 (+:-), «Ялинка» Великий Бичків – «Карпати» Дубове – 4:0 (3:1),  

Турнірне становище після 18-го туру:

Західна зона:

Дорослі

«Велика Бийгань» – 48 очок (різниця голів – 38:5), «Витязь» Концгазо – 37 (36:16), «Дийдо» Дідово – 36 (44:22), «Баранинці» – 36 (40:18), «Локомотив» Чоп – 30 (27:19), «Сокіл» Кінчеш – 25 (25:19), «Ракошино» – 24 (21:22), «Віола» Худльово – 23 (27:28), «Сільце» – 17 (27:32), «Карпати» Перечин – 16 (26:47), «Великий Березний» – 11 (17:50), «Карпати» Верхній Коропець – 7 (16:74).

Юнаки

«Карпати» Перечин – 46 (65:17), «Велика Бийгань» – 44 (45:15), «Сокіл» Кінчеш – 40 (66:17), «Локомотив» Чоп – 38 (56:23), «Витязь» Концгазо – 36 (52:21),   «Віола» Худльово – 34 (47:19), «Дийдо» Дідово – 21 (23:29), «Ракошино» – 19 (23:47), «Сільце» – 12 (23:45), «Великий Березний» – 10 (17:63), «Баранинці» – 9 (24:64), «Карпати» Верхній Коропець – 6 (13:94),                                                                                                                      

Східна зона:

Дорослі

«Карпати» Рахів – 41 (42:22), «Говерла» Ясіня – 34 (38:25), «Вільхівці» – 32 (52:32), «Велика Копаня» – 32 (38:19), «Петрово» Пийтерфолво – 32 (37:29),   «Віск» Вишково – 27 (38:35), «Ялинка» Великий Бичків – 24 (33:25), «Терново» – 23 (34:40), «Вікторія» Біла Церква – 23 (31:45), «Карпати» Дубове – 14 (25:47), «Кісва» Косівська Поляна – 14 (24:49), «Старт» Золотарево – 11 (15:50),

Юнаки

«Вікторія» Біла Церква – 46 (66:17), «Ялинка» Великий Бичків – 36 (53:20), «Карпати» Рахів – 36 (37:17),   «Говерла» Ясіня – 35 (36:21), «Карпати» Дубове – 27 (37:16), «Кісва» Косівська Поляна – 27 (21:23), «Вільхівці» – 26 (33:36), «Петрово» Пийтерфолво – 20 (25:32), «Велика Копаня» – 19 (22:31), «Віск» Вишково – 18 (16:31), «Терново» – 11 (19:72), «Старт» Золотарево – 8 (22:58).                                                                                        

                                                                                         

Євген Свищо для riоnews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат