Україна втратила Донбас. Порошенка звинувачують у державній зраді

08.11.2014 09:09 ПОЛІТИКА

На Донбасі терористи провели свої вибори. Обрано керівництво республік і парламентарів. Росія терміново ввела на Донбас колони військової техніки, як на свою територію, бо керівники «Новоросії» повідомили, що приєднання їхньої республіки до Росії — це питання короткого часу.


Президент України звинуватив сепаратистів у зриві Мінських домовленостей і пообіцяв відмінити особливий статус ДНР та ЛНР. Він забув, що сам і був натхненником введення цього статусу і фактично змусив Раду ратифікувати цю його ідею.

«Кучма, підписавши Мінські протоколи, полегшив роботу СБУ та МВС, оскільки бойовики, які захопили владу на Сході України, були звільнені від кримінальної відповідальності. До речі, це чи не єдина умова перемир’я, яку було виконано. Але вже два місяці як ця «амністія» не поширюється на злочини, вчинені на окупованій території. У такому разі — де притягнуті до відповідальності бойовики? Де оголошені в розшук злочинці зі Сходу? Що, окрім заяв СБУ та МВС, зроблено владою, аби запобігти проведенню голосування на окупованій території?

Тим часом на території так званих ДНР та ЛНР створено вже свої «суди», до яких дивним чином потрапляють кримінальні справи з не окупованої території. Бойовики взяли під свій контроль сфери освіти та медицини, налагоджують власну податкову систему.

Тож усім нам очевидно, що третє голосування за півроку, проведене окупантами в Україні, це не фейкові референдум чи вибори. Це — наступ та війна за територію.

А збільшення площі окупованих територій змушує думати, що за заявами СБУ та МВС приховується бездіяльність влади. І не треба бути пророком, щоб зрозуміти, що далі ДНР та ЛНР перетворяться на квазідержавні утворення, на кшталт Придністров’я чи Південної Осетії», — пише Анна Маляр в «УП».

Що може зробити президент? Налякати сепаратистів відновленням антитерористичної операції? Пізно. За час так званого перемир’я Росія навезла на Донбас стільки військової техніки, що не дасть нашим воякам навіть пукнути. Лише за кілька останніх днів росіяни створили на окупованій ними території Донбасу аж чотири потужні угруповання. У складі даних угруповань, за оцінками групи «ІС», «близько 14—15 тисяч російських найманців і військово¬службовців РФ, а також 10—12 тисяч бойовиків із місцевих бандформувань». Також у складі даних угруповань: 110—115 танків, 250—280 ББМ (бойових броньованих машин) типу БМП, БТР, МТ-ЛБ, 80—100 гармат ствольної артилерії та установок РСЗО, близько 500 одиниць автотранспорту (від російських армійських броньованих КамАЗів і паливозаправників до саморобних ган-траків). Більше того, Росія підтягнула комплекси з тактичними ракетами «Іскандер». «Триває свідома ескалація конфлікту і використання ДНР і ЛНР для подальшої війни. Це логічно — Путін збільшив військові витрати на 800 млрд. і хоче війни», — повідомив російський опозиціонер Нємцов.

Із чим ми можемо протистояти агресорові? Голодними і роздягнутими солдатами? Чи, може, розкраденою технікою? До прикладу, цього тижня стало відомо, що військова прокуратура виявила факти нестачі комплектуючих до військової техніки на загальну суму 7 мільйонів гривень на ДП «Київський бронетанковий завод». Тобто комплектуючі просто розікрали. А ще днями стало відомо, що наші літаки укомплектовувалися зношеними списаними деталями…

Та й порошенківське пе¬ре¬мир’я вбило ентузіазм українців до боротьби за свою країну. Люди не просто ховаються від військкоматів, а й тікають із самої армії. При цьому суди карають за дезертирство досить жорстко. Днями двом хлопцям дали по два роки в’язниці за втечу з армії, а в Дніпропетровську двоє дезертирів дістали по 7 років ув’язнення. Тим не менше дезертирів не меншає. Дехто вважає, що краще відсидить у тюрмі, ніж буде йти помирати в армію, яка не може нагодувати та одягнути своїйх вояків. Якби не волонтери, то все б уже давно розвалилося...

ЗАКАРПАТЦІ НЕ ГОТОВІ ВОЮВАТИ

До речі, часто повідомлялося про те, що закарпатці не дуже хочуть воювати на Сході. А угорська меншина області особливо, бо угорськомовні хлопці призивного віку тікають в Угорщину до родичів від біди якомога далі. На нашому сайті ми розмістили опитування, щоб з’ясувати, чи дійсно закарпатці не готові захищати країну. Та от, на питання «Як ви готові реагувати на воєнну агресію Росії?» відповідь «Готовий воювати у складі регулярних військ за Україну» дали лише 22,3 % опитаних. Ще 18,5 % відповіли, що «Воювати не готові, але можуть допомогти в інший спосіб». Швидше за все, це потенційні волонтери. Найбільше голосів було за варіант «Буду воювати, якщо нападатимуть на Закарпаття —
30,6 %. «Готовий потистояти ворогові виключно в партизанському русі, але не в армії» — 10,1 %. «Не готовий протистояти, краще виїду з України» — 12,9 %. «Це мене не стосується» — 5,6 %. Тобто, понад третина опитаних не хочуть воювати взагалі, а ще третина готові захищати лише свій рідний край.

Закарпаття трохи своєрідний регіон і ніколи не відзначалося високою патріотичністю, тому в інших областях, можливо, і не така похмура картина, однак ставлення до керівника країни різко змінилося. Він переміг у першому турі, бо обіцяв швидке закінчення операції зі звільнення території країни, а зараз просто цю територію здав, підписавши з ворогами Мінську угоду. Він сподівався, що бойовики припинять атакувати наших вояків? Кому він вірив?

Свіжий приклад із блок-пос¬том № 32, який опинився в оточенні. Президент переконував, що вояки ситі й озброєні, а насправді хлопці тиждень сиділи без води. Згодом їх просто знищили терористи.

Безпринципність Порошенка викликала логічний гнів серед багатьох українців. Цього тижня в Інтернеті популярним став лист українського вояка Порошенкові. Лист, який багато про що говорить: «Порошенко, с…а, я тебе больше не верю! Твое перемирие — это оторванные ноги у моего друга и еще двое убитых наших. Ты своим продажным перемирием сдаешь омытые кровью наших воинов, позиции. Сдача 32-го поста дело рук холуев и тупорылых. Мы свое дело знаем, но никак не поймем, на кого работаете вы — политики? Сегодня территория свободной Украины уменьшилась на целый километр. Украинские воины удерживали 32-й стратегический объект с сентября месяца. Сколько героев пало здесь смертью храбрых. Не понятно только, за какой хрен… Героев не только бросили без подмоги и помощи. Ребят предали и забыли… Ведь у генералов, кроме амбиций и желания исказить ситуацию, другие чувства напрочь отсутствуют.

За последние три дня боевики активизировались. Твари ржут на камеру и свободно разгуливают по нашей земле. Еще обстреливают наши поселки с гранатометов и «Градов», зная, что украинскому воину запрещено любое сопротивление. Каково унижение быть постоянно битым и не дать по роже в ответ… На колени Порошенко поставил с Турчиновым всю украинскую армию. То, что наши солдаты обуты, одеты и сыты — брехня! У многих на передовой даже берцов нет. До сих пор ходят в резиновых шлепанцах. А сколько бойцов даже не числится в зоне АТО. Так себе, пребывают на курорте… Их бедные матери никогда не смогут найти могилы сыновей и получить хотя бы какую-то материальную компенсацию у государства, которое их направило на фронт. Как сказал один раненный солдат, который остался без ног и одной руки: «Мне повезло больше всех. Из сорока моих сослуживцев собрали 24 мешка мяса, в котором опознали только четверых…» Этот боец сегодня живет в 12-метровой коммуналке без средств существования. Зато будущие нардепы ведут сражения в телестудиях за каждый недополученный голос. Лучше бы они так воевали на передовой и не только языками. Порошенко, отмени немедленно свое перемирие, если ты хочешь, чтобы Украина окончательно не потеряла свой авторитет и лицо. Дай нам победить, потом будешь продавать свои конфеты в Москве. На твоей совести безвинные жертвы, которых ты просто обрекаешь на смерть от рук российских наемников. А гумконвой Путлера нужно просто расстрелять, чтобы не повадно было. Зачем допускать на нашу землю смерть? Лугандоны получат оружие, а украинские матери новые гробы…»

Лист вояка може здатися емоційним, тому пропонуємо вам більш спокійний коментар на цю тему директора Інституту трансформації суспільства політолога Олега Соскіна: «В Украине произошло очень плохое событие. В результате проведения так называемых выборов на оккупированных территориях Донецкой и Луганской областей российские террористы легитимизировали свое положение. Где реакция президента Порошенко? Где его заявление?

Порошенко должен взять на себя политическую, правовую, моральную ответственность за подписание Минских соглашений. Его же предупреждали, что все это закончится тем, что будет осуществлена аннексия части Луганской и Донецкой областей. Более того, после объявления так называемого перемирия, которое каждый день нарушали российские террористы, погибло более ста украинских военных и десятки мирных жителей.

После всего этого Порошенко должен уйти в отставку, ведь его политическая линия полностью провалилась. За период его президентства мы окончательно потеряли Крым и Севастополь, а теперь уже часть Донецкой и Луганской областей, а также тысячи убитых граждан Украины. Сегодня в Украине действуют российские войска, которые расширили оккупированную территорию, и вина за это полностью лежит на Порошенко, как и за Иловайский котел.

За неполных пять месяцев пребывания на посту президента Порошенко нанес огромнейший вред национальным интересам Украины. Порошенко не выполнил своих обещаний. Не проведена админтерриториальная реформа, реформа местного самоуправления, налоговая реформа. Наоборот, вводятся новые налоги, отмечается попытка установить личную диктатуру клана Порошенко-Вальцманов.

Сегодняшние выборы в Лугандонии — это последнее предательство Порошенко. Он не справился с возложенными на него обязанностями. Как я и предупреждал, он оказался ренегатом, если не открытым предателем. Он работал только в интересах своей кланово-корпоративной группы.

Поэтому в новоизбранном Верховном Совете никакая фракция не может входить в коалицию с Блоком Петра Порошенко. А те мажоритарщики, которые войдут в его фракцию, станут предателями Украины. И если Порошенко сам немедленно не уйдет в отставку, надо неотложно принимать закон об упрощенной процедуре импичмента, отправлять Порошенко в отставку и возбуждать против него криминальное дело за предательство украинской нации и украинского государства. Сколько можно терпеть эту персону? В конце концов украинцы должны научиться отличать волков в овечьих шкурах, таких, как Ющенко, Кучма, Порошенко. Сколько можно наступать на одни и те же грабли и избирать президентами иуд-предателей?

Похоже, нам вообще не нужен такой президентский пост. Надо перейти к парламентской республике и избирать президента в Верховном Совете».

Чи зробить президент висновки? Навряд. У нього, як і в інших олігархів, до всіх речей дуже прагматичний підхід. А тут потрібні рішучість і самовідданість. Він відправив у відставку вже колишнього міністра оборони балогівця Гелетея, але замість того, щоб покарати його за смерть сотень українців під Іловайськом, дав йому посаду керівника Держохорони. Що можна очікувати від такого президента?

Керівник ГО «Нове Закарпаття» Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook так прокоментував останні рішення Порошенка:

«1. Вибори до ВРУ підтвердили бидлячість «електорату». Якби ми були європейцями — перемогли би «Самопоміч», «Правий сектор», «Свобода» і Гриценко. Крапка. А так перемогли олігархічно-кримінальні проекти, що довгі роки розграбовують країну і з лютого місяця не провели жодної реформи, крім заморожування і без того жебрацьких зарплат і пенсій.

2. Вибори до ДНР і ЛНР це остаточна втрата ще однієї частини держави. За Крим Турчинов і Ко. не відповіли. За Донбас Порошенко відповість.

3. Кордон Росії пересунувся на захід і мілітаризується до рівня Криму і Придністров’я. Це свідчить про подальше захоплення територій. Ні Азовського, ні Чорного морів у України не буде.

4. З моменту оголошення результатів виборів до ДНР і ЛНР Порошенко є нелегітимним. З усіма наслідками, які з цього випливають».

Коментарі :


10.11.2014 14:45 таки так

так. перемогти би мали   «Правий сектор», «Самопоміч», «Свобода». крапка, але ми - все ще трохи.... бидло  


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат