Міські депутати знову дерибанитимуть "вільну" землю

07.11.2014 14:00 РАТУША

На перший погляд може здатися, що такої, тобто вільної землі в Ужгороді просто не залишилося. Насправді ж це не так. Принаймні таке випливає з переліку питань, винесених на сесійне засідання у п’ятницю 7 листопада.

Серед 174 пунктів порядку денного майже половина якраз стосуються вільних земельних ділянок. І не просто так. Чимало заявників будуть щедро обдаровані землею. Так, гектар землі має отримати депутат міськради Волошин, 4 ділянки по 10 соток на вул. Єньковській — «ЄЦівець» Кіндрат, там же — кілька ділянок на Махоніних, один із яких головбух Кіндрата, дві ділянки на регіонала Миля (щоправда, в різних місцях) та ще десятки інших земельних ділянок під «своїх» та «наближених до своїх». На вул. Ракоці, наприклад, ділянку для будівництва та обслуговування будівель торгівлі отримає дружина митника. Бо ж хіба можуть митники бути не «своїми»?..

Натомість за рекомендаціями земельної комісії депутати мають проголосувати за понад десяток відмов заявникам уже з іншої когорти — не з депутатських родин, не з митників і т. ін.

Також невдовзі може виникнути будівництво на ділянці посеред зеленої зони в Ужгороді, що розташована на вул. Грушевського між багатоповерхівками й подвір’ям навчального закладу. В місті останнім часом спостерігається ганебна тенденція: будівельні майданчики в нас з’являються у найбільш, здавалося б, неприпустимих місцях: посеред двору багатоповерхівки, в зеленій зоні, на дитячому майданчику тощо. У пункті 1.55 проекту рішення ТОВ «Грін Білдінг Консалтинг» пропонується віддати в оренду ділянку на 622 кв. метри для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови на вул. Грушевського, 35 «а».

Ужгородці обурені, що тимчасовий очільник міста відкрито демонструє подвійні стандарти, зокрема, стосовно земельних питань, захисту зелених зон, що свого часу було його «козирними» темами. Отримавши владу, вчорашній «революціонер» зосередився на земельному дерибані, проти якого нібито так палко боровся, й тепер ужгородці запитують: невже в Ужгороді немає важливіших проблем, окрім як роздавати землю? Чи це рефлексія на усвідомлення ситуації, що «керувати» лишилося недовго, а тому слід діяти за принципом: грабуй недограбоване?..

Зрештою, самі депутати не витримали афери тимчасового мера Щадея і відправили його у відставку. Новим тимчасовим мером став Віталій Семаль.

Скандальним також на сесії було питання щодо гуртожитка комерційного технікуму на Декабристів. У цьому гуртожитку окрім студентів проживають 98 сімей, які отримали там житло головним чином на прохання керівництва різних підрозділів правоохоронних органів. Багато   цих сімей уже і квартири отримали, і будинки побудували, однак мали намір отримати у власність і кімнати в гуртожитках, бо, за їхніми словами, багато вже вклали коштів на благоустрій своїх кімнат і гуртожитку в цілому. Депутати погодилися віддати студентський гуртожиток цим людям. Дивно, що керівництво технікуму також було ніби не проти, мовляв, міністр освіти Сергій Квіт у курсі й не заперечує. Тим не менше, це питання варто вивчити додатково, створити комісію і з’ясувати, хто має право жити в цьому гуртожитку.

ТЕГИ : Віктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат