У сотні найзаможніших українців лише один закарпатець — Нестор Шуфрич

admin 06.11.2014 11:39 ПОДІЇ

Це за версією видання "Новое время".


Видання «Новое время» оприлюднило свою версію ТОП-100 найбагатших українців. У лавах вітчизняних міліонерів лише один закарпатець. Виявляється, найзаможнішим уродженцем регіону є власник місцевого футбольного клубу «Говерла» Нестор Шуфрич. Зі статками у 140 млн доларів він посів 51-шу позицію даного рейтингу.    

Сьогодні Нестор Шуфрич не частий гість у рідному Закарпатті. Свою політичну кар’єру і бізнес «на мільйони» він давно робить за межами області.

Не всі краяни знають, що свої статки Н. Шуфрич заробив у паливно-енергетичному секторі. Як   пише видання «Forbes», основою багатства бізнесмена із Закарпаття є компанія «Нафтогазвидобування», якій належить одне з найбільших в країні родовищ, а саме Семиренківське (розташоване у Шишацькому районі Полтавської області).  

До речі, раніше Н. Шуфрич завжди заперечував, що є власником цього підприємства. Але коли навесні 2013 року 25% компанії придбала «СКМ» Ріната Ахметова, то закарпатець не втримався. «Я радий входженню в «Нафтогазвидобування» Рината Ахметова. Його ділова репутація дає мені впевненість у розвитку нашої компанії», - процитувала Шуфрича його прес-служба.

Що стосується «географічного розрізу» найбагатших людей України, за версією видання «Новое время», то найбільша кількість найзаможніших вітчизняних бізнесменів народилися на Донеччині (17 осіб) і Дніпропетровщині (14 підприємців). Десятеро міліонерів народилися на Київщині, ще п’ятеро багатіїв є вихідцями із Одеської області, і по четверо – із Кіровоградської та Харківської.  

Очолює ТОП-100 найзаможніших українців власник «СКМ», «ДТЕК» і «Метінвесту» Рінат Ахметов. Йог остатки оцінюють у 10,1 млрд дол. За ним у списку йдуть ще п’ять українських мільярдерів. Це співвласники «Приватбанку», «Укрнафти», «Нікопольського заводу феросплаву» та інших підприємств Геннадій Боголюбов (2,6 млрд дол) та Ігор Коломойський (2,3 млрд дол); медіамагнат і власник Interpipe Віктор Пінчук, котрий заробив 1,9 млрд дол; бізнесмен Вадим Новинський, який на металургії і машинобудуванні «зробив» 1,8 млрд доларів, і невиїзний наразі з Австрії співвласник «Надра Банку», «Газтеку», «Укргазенерго» Дмитро Фірташ, статки його оцінюють в 1,4 млрд дол.

До десятки українських багатіїв, за версією «Нового времени», також увійшли член Наглядової ради «Приватбанку» Олексій Мартинов (905 млн дол), президент «Мироновського агропродукту» Юрій Косюк (837 млн дол) і Олег Бахматюк, у фінансових активах якого банк «Фінансова ініціатива», «UkrLandfarming» та «VAB банк» (804 млн дол).

Цікаво, що на дев’ятій позиції рейтингу розмістився чинний Президент України Петро Порошенко. Його статки оцінюють у 816 млн дол.      

http://novezakarpattya.com/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат