Ужгород: за яку нерухомість не сплачується податок

admin 05.11.2014 11:17 СОЦІО

Відповідно до норм Податкового кодексу України (п. п. 265.2.2 п. 265.2 ст. 265) не оподатковують податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки:

7 об'єкти житлової нерухомості, які перебувають у влас­ності держави або територіальних громад (їх спільній власності);
8 об'єкти житлової нерухомості, розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення, визначені законом; зокрема їх частки;
9 будівлі дитячих будинків сімейного типу;
10 садовий або дачний будинок, але не більше одного такого
11 об'єкта на одного платника податку;
12 об'єкти житлової нерухомості, зокрема їх частки, що належать фізичним особам, які відповідно до закону мають cтатус багатодітних чи прийомних або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю, опікуна, піклувальника;
13 гуртожитки;
14 об'єкти житлової нерухомості, зокрема їх частки, що належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їхнього числа, визнаним такими відповідно до закону, дітям-інвалідам, яких виховують одинокі матері (батьки), але не більше одного такого об'єкта на дитину.
Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділян­ки, сплачують фізичні та юридичні особи, зокрема нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової нерухомості.

admin


За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ТЕГИ : Ужгороднерухомістьподатки

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат