Міністр закордонних справ Чеської Республіки читає лекцію для студентів УжНУ

Наталія Каралкіна, Rionews 30.10.2014 09:50 ПОДІЇ

На Закарапатті з офіційним візитом перебуває Міністр закордонних справ Чеської Республіки Любомир Заоралек. Після відкриття консулату і відвідин чеської школи 30 жовтня, політик завітав до УжНУ. Наразі триває зустріч Міністра з викладачами і студентами.

Любомир Заоралек прочитав лекцію про Томаша Масарика. Однак постаті першого президента було присвячено небагато уваги, оскільки Міністр розповідав про політичне становище Чехії і порівнював історію своєї країни з українською. Лекція продовжилася бесідою із викладачами і студентами у формі запитань-відповідей.  

"Події у вашій країні відстежуємо, як будь-коли. Тому що доля вашої країни сьогодні дуже поєднана з долею усієї Європи. Дуже тішуся, що вам вдалося провести вибори, і що ви обрали нову владу, незважаючи на події на Сході. Я знаю, як це тяжко, бо ми у 1989 року пережили у Чехії оксамитову революцію. І всі ці події нагадують те, що відбувалося у нашій державі", - зазначив Любомир Заоралек.

Європа має майбутнє, переконаний Міністр. Єдина проблема - створити дієві інституції ,які могли би боротися з тими явищами ,які сьогодні тривають у світі. ЄС сильний, доки не стаються кризи. Тобто потрібно створити ще ефективні механізми для боротьби з кризами.

Європа і Америка не розпочинають військове втручання в українські події, оскільки не хочуть повторення конфлікту напередодні І світової війни. Але Міністр закордонних справ Чеської Республіки упевнений, що силою санкцій вдасться обмежити дії Росії.

Наталія Каралкіна, Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат