Балоги в бажанні влади знищили закарпатський Майдан

31.01.2014 15:30 ПОЛІТИКА

Можна не сумніватися, що наміри революційного Майдану в Україні доволі прозорі. Вже всі забули, що починалися протести через відмову української влади підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Загострення сталося після розгону спецпідрозділами міліції студентського Майдану в Києві. Тому протести набули інших конкретних вимог: відставка міліцейського міністра Захарченка, а згодом уже і всього уряду. Пізніше додалися вимоги про проведення президентських виборів уже цього року.


Влада на поступки не йшла, тому в столиці Майдан переріс у силове протистояння. І лише після того, як протести очолили радикальні сили, які відмовилися підпорядковуватися опозиціонерам через їхню інфантильність, опозиція схаменулася і вирішила створювати Народні ради по всій Україні і брати владу у свої руки.

Закарпатський Майдан від самого початку ігнорував політичні партії і лише трошки пізніше до складу активістів нашого Майдану ввійшли «ударівець» Буланов чи, приміром, Шафарь із «Фронту змін». Фактично всіма організаційними моментами займалися Феськов, Дуб, Маняк, Світлик. Ці молоді люди тягнули на собі всю роботу.

Однак, коли постало питання створення в області Народної ради, то почалися незрозумілі події. Звідкись вилізли і активізувалися балогівці. Для початку вони почали зачищати активістів закарпатського Майдану у своїх інформаційних ресурсах. Ось, що пише з цього приводу сайт СlipNews: «У своїх ЗМІ Балоги постійно провокують конфлікт і критикують активістів Майдану. Дісталося вже і Світлику, і Дуб, і Феськову, і Буланову. І ось вчора медійні «тітушки» Балоги з сайта «Закарпаття-онлайн» вчинили чергові інформаційні провокації проти активістів ужгородського Майдану. Цього разу жертвою став один із очільників ужгородського Євромайдану Ярослав Шафарь, якого підопічні Балоги назвали «провокатором». Це той самий Ярослав Шафарь, який був із Майданом від самого початку. Він є ініціатором більшості акцій і, більше того, саме йому за його дії спалили автомобіль.

Балоги продовжують розчищати опозиційну нішу під себе і займаються інформаційним кілерством проти тих активістів Майдану, які не бажають, щоб їх використовували політичні сили».

Згодом інформаційні провокації переросли у фізичні. Як пише сайт «Заголовок», на Майдані сталася сутичка між майданівцями через непорозуміння. «Між мітингувальниквами зав’язалася бійка через те, що розділилися думки щодо майбутніх дій закарпатського Євромайдану, учасники почали сваритися поміж собою. Під час сварки щодо дій сторони і думки євромайданівців розійшлися — вони збилися докупи і почали штовхатися. Мітингувальники самотужки не можуть скоординувати дії. Говорять про тих, хто має взяти на себе цю функцію і очолити революцію на Закарпатті», — пише «Заголовок».

І дійсно, було багато свідків, які бачили, як серед білого дня балогівці почали кричати на активістів Майдану. Балоги прагнули створити Народну раду виключно зі своїх людей. І лише після рішучої відсічі майданівців було вирішено, що до Народної ради ввійде 30 чоловік, із яких 15 депутатів облради і 15 активістів Майдану.

Залишалося лише зібрати сесію обласної ради і оголосити про створення Народної ради. В багатьох областях України на той час сталося силове захоплення приміщень облрад. Пролилася кров. Наша область залишалася єдиною в Західній Україні, де органи влади не захоплювали. Це свідчить про історичну толерантність закарпатців. Активісти Майдану побудували свої барикади перед Закарпатською ОДА, а саму будівлю охороняли міліціонери. Відбувся навіть мітинг на сходах адміністрації, на якому були опозиціонери Сербайло, Ратушняк, Гнатків та інші. Дали слово і представникам влади і навіть священикові. Все відбувалося мирно. Такий перебіг не влаштовував Балогу. І тоді балогівці вирішили через своїх партнерів від «Свободи» «імпортувати» радикальних націоналістів з Галичини, а тих, хто виступав на мітингу, називати «тітушками».

Губернатор Ледида розумів, що кров нашій області не потрібна, тому оголосив, що сесія облради може спокійно збиратися, вхід до будівлі буде відкритим.

У вівторок і дійсно депутатів, журналістів та активістів пропустили до зали облради. Питання про створення Народної ради пройшло необхідним мінімумом голосів. При цьому представники Балоги навіть на балконах вели себе просто брутально. Абсурдно, наприклад, було бачити, як активно з балкона веде себе мер міста Чоп балогівка Галина Цар. Це та, яка має дбати про бюджет міста і чоловік якої працює прокурором. До речі, агресія прихильників Балоги спрацювала проти самих балогівців, бо вже навіть лояльні до них депутати перестали голосувати і ряд рішень не пройшли. Зокрема, не пройшла і пропозиція про обрання голови Народної ради та його заступників.

А вже згодом Народна рада провела своє віче на площі і все стало зрозуміло — в «активісти» записали половину балогівських холуїв, а з тих 15 депутатів облради більшість також була людьми клану. Таким чином, справжні активісти, які починали в області революцію і щиро вірили в її перемогу, залишилися в абсолютній меншості, а в Народній раді запанувала балогівщина. Лозунги Майдану «Геть злочинну владу!» стали не актуальними. Прийшли інші злочинці. Прийшли ті, хто працював в уряді Азарова і синхронно голосував із «регіоналами». Ті, хто безжально грабував область, дерибанячи землі (пригадуєте багатогектарне привласнення земель Балогами поблизу «Синяка»), розкрадаючи протипаводкові кошти (навіть Ющенко вилаяв Балогу за це привселюдно) і підсовуючи свої зіпсовані продукти в «гуманітарку».

«Ще не відійшла одна банда, а вже йде окупація області колишніми бандами. Це перші результати Євромайдану в дії. Шановні закарпатці, горе і трагедія нашого краю, наш маленький янукович — Балога — знову шахрайським шляхом йде до влади в нашій багатостраждальній області», — пише на своїй сторінці у Facebook політик Сергій Ратушняк.

І дійсно, хіба нормально, що інфантильний досі політичний труп або, як пише той-таки СlipNews, учень і ставленик Медведчука, любий друг Ющенка, міністр уряду Азарова і прислужник Януковича Балога раптом прибрав до рук Народну раду. Хіба такого результату революції хотіли закарпатці?

ТЕГИ : майданвіктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат