Порушення на виборах у Закарпатті - ГМ "ОПОРА" (ФОТО)

admin 27.10.2014 18:14 ПОЛІТИКА

 

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція Закарпатського представництва Громадянської мережі ОПОРА, на якій було підбито підсумки виборчої кампанія на Закарпатті та, зокрема, Дня виборів.

Володимир Феськов, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області розповів про типові порушення у день виборів, про роботу ОПОРИ в день виборів та паралельний підрахунок голосів.

За його словами, голосування в області пройшло загалом спокійно без надзвичайних ситуацій. ОПОРА отримала результати паралельного підрахунку голосів, який проводили спостерігачі організації у день виборів в Україні. «Похибка цих результатів складає до 1,9% це ті приблизно результати, які будуть опубліковані ЦВК, - зазначив Володимир Феськов. -   Уцілому, як і більшість екзит-полів, до ВР проходять такі політичні сили : Народний Фронт, Блок Порошенка, Самопоміч, Опозиційний блок, Радикальна партія та Батьківщина. Паралельний підрахунок вівся на 1477 дільницях, ми спираємося на фактичні результати, виходячи з протоколів, а також на якісні результати, про які нас повідомляли короткотермінові спостерігачі». За словами В.Феськова, на цей час дві ОВК (№71 та 72) передали всі протоколи у ЦВК. Ще на одну ОВК №73 ЦВК повернуло протоколи на певні уточнення. На ОВК№ 69 є 11 протоколів, відправлених на уточнення і 1 дільниця, яка ще не доїхала, щоб здати бюлетені.   Сьогодні до вечора швидше за все там будуть встановлені результати. Завтра на ранок очікують і завершення підрахунку на ОВК №68.

Стосовно дня голосування, то ОПОРА зафіксувала одне суттєве порушення у с.Репинне на Міжгірщині (заповнення документації протоколу про підсумок голосування поза засіданням у час, коли відбувалося голосування на дільниці) та традиційні порушення (видача бюлетенів без документів тощо). «На ДВК №210725 зафіксовано також особу, яка знаходилася на дільниці і вела себе підозріло. Згідно з інформацією працівників міліції у неї був список прізвищ імен, які зараз встановлює слідство. Якщо буде підтверджено, що ця особа має відношення до певних методів фальшування, будемо мати прецедент, коли особа буде притягуватися до відповідальності», - сказав В.Феськов.

Він також додав, що зафіксовані у день голосування   порушення не ставлять під сумнів результати виборів.


Фото - з прес-конференції.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : вибори 2014ГМ ОпораЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат