Про собак-поводирів говоритимуть на форумі в Ужгороді

admin 21.10.2014 17:26 ПОДІЇ

23-25 жовтня 2014 року в м. Ужгороді відбудеться Всеукраїнський Форум «Теоретичні та практичні аспекти застосування собак-поводирів в Україні».

Організатори семінару – Всеукраїнське громадське об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України» (НАІУ) та Ужгородська міська громадська організація інвалідів зору «Дивосвіт».
Мета семінару – вивчення попиту на собак-поводирів серед незрячих, визначення вимог до претендентів на отримання собак-поводирів, обговорення механізмів видачі, заміни та повернення собаки-поводиря, порядку і умов її утримання, а також механізмів компенсування вартості утримання та ветеринарного обслуговування собак-поводирів.
На семінарі будуть розглянуті наступні питання:
1. Використання собак-поводирів, як активних помічників осіб з вадами зору у забезпеченні мобільності та незалежності у всіх сферах життєдіяльності.
2. Законодавче регулювання застосування собак-поводирів в Україні та перспективи його удосконалення і застосування на практиці.
3. Взаємодія із собакою-поводирем як елемент соціально-психологічної реабілітації осіб з порушеннями зору.
4. Міжнародний досвід підготовки та забезпечення собак-поводирів для людей з порушеннями зору: кращі практики і пошук ефективних рішень для України.
5. Практичні аспекти виховання та підготовки собак-поводирів.

У роботі Форуму приймуть участь офіційні особи, зокрема представники Закарпатської ОДА, Закарпатської обласної ради, Ужгородського міськвиконкому та НАІУ, а також представники медичних закладів Закарпаття, лідери громадських організацій з усіх регіонів України, представники національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова та Луганського національного університету ім. Т.Шевченка, представники Кінологічного Клубу України.


Урочисте відкриття Форуму відбудеться о 14.30 год. 23 жовтня 2014 року в конференц-залі готелю «Гостинний дім» за адресою: м. Ужгород, вул. Верховинська, 36. Початок реєстрації учасників о 14.00 год.
З питань участі в Форумі та за додатковою інформацією звертатися за телефонами: 050-588-32-46, 097-584-03-86.

Оксана Богданець – голова правління Ужгородської міської громадської організації інвалідів зору «Дивосвіт»

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат