Сезонна кухня в Ужгороді: як швидко зготувати смачний і корисний крем-суп із гарбуза (ФОТО,ВІДЕО)

РІО 14.10.2014 11:43 ПОДІЇ

 

Саме зараз та приємна пора, коли близьких варто тішити стравами з гарбуза. Це сезонний овоч, який дуже корисний, поживний і смачний, а його багряність додає натхнення до готування й створює певний затишок.

Рецепти від редакції РІО та ужгородських кафе дивіться тут, ви завжди можете їх переглянути у офлайн-рубриці "Готуємо з Rionews" на головній сторінці сайту РІО, справа.

Гостинний двір “Чарда”, де ріовці черпають кулінарні ідеї для своїх читачів, восени пригощає своїх гостей стравами з цього овочу. Одну з сезонних новинок “Чарди” — суп-пюре з гарбуза пропонуємо і ми. Його у ресторані замовляють доволі часто. І не дарма, адже ця осіння смакота має багато вітамінів, які ми так потребуватимемо взимку для зміцнення імунітету.

Загалом, це класичний рецепт крем-супу, проте шеф-кухар ресторації Тетяна Васько додає своїх власних штрихів.

Юрій Король, кухар гарячого цеху гостинного двору каже, що страва готується 15 хвилин. Звісно, тоді, коли всі продукти напоготові. Він і продемонстрував покрокове приготування.

Для однієї порції нам знадобляться такі інгредієнти:

цибуля —30 г,
вершкове масло — 20 г,
імбир — 5 г,
часник — зубчик,
картопля — 60 г,
гарбуз — 200 г,
курячий бульйон — 100 мг,
сіль/перець/курячий кубик — за смаком,
вершки 30% жирності — 15 г,
пармезан — 10 г,
гарбузове насіння — 7 г,
бекон — 30 г.

Допоки картопля вариться з гарбузом на бульйоні, пан Юрій смажить цибулю на вершковому маслі. Згодом до цибульки додає імбир, зубчик часнику (роздавлений). Відтак частину бульйону проціджує, трішки рідини залишає.


Огляд ужгородських ресторацій - тисніть сюди, а також споглядайте їх у офлайн-рубриці Рест-тест на головній сторінці РІО зліва

“Гарбуз із картопелькою кладемо до пательні з цибулею, часником та імбиром. Коли ж овочі доведені до готовності, то можна з них робити пюре. Протертий суп знов доводимо до кипіння, а також — до смаку, додаючи вершки 30% жирності, сіль,перець , — пояснює Ю. Король.

Наприкінці він посипає суп пармезаном, гарбузовим насінням, та подає злегка підсмажений бекон.


Текст: Евеліна Гурницька
Фото: Янош Немеш
Відео: Костя Шевченко

РІО

ТЕГИ : гарбузЗакарпаттякухнясупЧарда

Коментарі :


 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Березень
Січень
Лютий
Березень
Квітень
Травень
Червень
Липень
Серпень
Вересень
Жовтень
Листопад
Грудень
2025
1950
1951
1952
1953
1954
1955
1956
1957
1958
1959
1960
1961
1962
1963
1964
1965
1966
1967
1968
1969
1970
1971
1972
1973
1974
1975
1976
1977
1978
1979
1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987
1988
1989
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
2027
2028
2029
2030
2031
2032
2033
2034
2035
2036
2037
2038
2039
2040
2041
2042
2043
2044
2045
2046
2047
2048
2049
2050
НдлПндВтрСрдЧтвПтнСбт
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат