Сезонна кухня в Ужгороді: як швидко зготувати смачний і корисний крем-суп із гарбуза (ФОТО,ВІДЕО)

РІО 14.10.2014 11:43 ПОДІЇ

 

Саме зараз та приємна пора, коли близьких варто тішити стравами з гарбуза. Це сезонний овоч, який дуже корисний, поживний і смачний, а його багряність додає натхнення до готування й створює певний затишок.

Рецепти від редакції РІО та ужгородських кафе дивіться тут, ви завжди можете їх переглянути у офлайн-рубриці "Готуємо з Rionews" на головній сторінці сайту РІО, справа.

Гостинний двір “Чарда”, де ріовці черпають кулінарні ідеї для своїх читачів, восени пригощає своїх гостей стравами з цього овочу. Одну з сезонних новинок “Чарди” — суп-пюре з гарбуза пропонуємо і ми. Його у ресторані замовляють доволі часто. І не дарма, адже ця осіння смакота має багато вітамінів, які ми так потребуватимемо взимку для зміцнення імунітету.

Загалом, це класичний рецепт крем-супу, проте шеф-кухар ресторації Тетяна Васько додає своїх власних штрихів.

Юрій Король, кухар гарячого цеху гостинного двору каже, що страва готується 15 хвилин. Звісно, тоді, коли всі продукти напоготові. Він і продемонстрував покрокове приготування.

Для однієї порції нам знадобляться такі інгредієнти:

цибуля —30 г,
вершкове масло — 20 г,
імбир — 5 г,
часник — зубчик,
картопля — 60 г,
гарбуз — 200 г,
курячий бульйон — 100 мг,
сіль/перець/курячий кубик — за смаком,
вершки 30% жирності — 15 г,
пармезан — 10 г,
гарбузове насіння — 7 г,
бекон — 30 г.

Допоки картопля вариться з гарбузом на бульйоні, пан Юрій смажить цибулю на вершковому маслі. Згодом до цибульки додає імбир, зубчик часнику (роздавлений). Відтак частину бульйону проціджує, трішки рідини залишає.


Огляд ужгородських ресторацій - тисніть сюди, а також споглядайте їх у офлайн-рубриці Рест-тест на головній сторінці РІО зліва

“Гарбуз із картопелькою кладемо до пательні з цибулею, часником та імбиром. Коли ж овочі доведені до готовності, то можна з них робити пюре. Протертий суп знов доводимо до кипіння, а також — до смаку, додаючи вершки 30% жирності, сіль,перець , — пояснює Ю. Король.

Наприкінці він посипає суп пармезаном, гарбузовим насінням, та подає злегка підсмажений бекон.


Текст: Евеліна Гурницька
Фото: Янош Немеш
Відео: Костя Шевченко

РІО

ТЕГИ : гарбузЗакарпаттякухнясупЧарда

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат