Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 16-го туру в першій лізі

Євген Свищо для riоnews 13.10.2014 15:26 СПОРТ

У дорослих кращими були гастролери

Загальна статистика
Ігровий день завершився трохи краще для гостей, які показали непогану результативність – 2.17 гола за поєдинок (при середній за шістнадцять турів – 1.33 за матч) та здобули 41.7 % можливих залікових очок (при середньому показнику за шістнадцять турів – 32.8 %).
Основний внесок у ці здобутки зробили гостьові клуби Західної Зони, які здобули 50 % можливих залікових балів (при середньому показнику за шістнадцять турів – 39.9 %) та показали хорошу різницю м’ячів – (+ 0.16) за гру (при середньому показнику за шістнадцять турів – (- 0.56) за поєдинок). Слід віддати належне й виїзним командам Східної Зони, які продемонстрували добротну результативність – 2.5 гола за матч (при середньому показнику за шістнадцять турів – 1.39 за гру).
***
Щодо окремих поєдинків
Пийтерфолвівський гольовий тайфун

Головна сенсація сталась у Золотареві, де найреальнішою мала стати нічия. Трохи меншою була ймовірність мінімальної перемоги господарів. Однак «Петрово» знищило опонентів. І це трапилось при тому, що клуб із Пийтерфолва вперше забив на чужому полі більше трьох голів у одному матчі. Та й взагалі більше чотирьох м’ячів у одному поєдинку ця команда з Виноградівщини в цьому році ще не вколотила.
«Карпати» приголомшили гуцульську столицю
Ще одна гучна несподіванка сталась у центральній битві дня в Східній Зоні та першій лізі загалом, що відбулась в Ясінях. Господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи, однак рахівці припинили свою чотири матчеву виїзну серію , під час якої жодного разу не забили більше двох м’ячів і досягли відчутного тріумфу.
По Худльову пронеслася залізниця
Більшого ми очікували й від худльовців, які в най конкурентнішому двобої дня в цілій лізі загалом мали зіграти внічию. Та залізничники припинили свою девятиматчеву серію, під час якої жодного разу не змогли забити більше двох голів і оформили сухий розгром суперника.
На Рахівщині Копаня виглядала як Мала
У Великому Бичкові найреальнішою мала стати мирова. Трохи меншою була ймовірність мінімального виграшу господарів. Та великокопанці перервали свою двоматчеву серію, під час якої щоразу забивали більше одного м’яча і
зазнали відчутного фіаско. На гол копанця Михайла Свищо господарі відповіли влучними пострілами Василів Мачика і Мандзюка та м’ячем від Юрія Бойкула.
«Сільце» дало бій
Більшого ми очікували й від кінчешців, які мали громити опонентів з різницею в 3 голи. Та клуб із Іршавщини припинив свою гостьову безгольову двоматчеву серію і претендував на залікові бали.
Чергове гольове свято на Тячівщині
У Дубовому господарі мали вигравати з різницею в 2 голи. Хоча косівські полянці вдруге поспіль не поїхали з чужого поля без забитого м’яча, та це не дозволило їм уникнути розгрому.
«Баранинці» прорвало на розгром
У Перечині гості мали перемагати з різницею в 1-2 голи. Перша половина завершилась насухо. На старті 2-го тайму «Баранинці» провели блискучу контратаку. Центральний півзахисник Рудольф Балажинець отримав м’яч в середині поля і довгою передачею вивів Руслана Соскиду один на один з голкіпером, а той, впіймавши захисника та воротаря на протиході, переправив м’яч у порожні ворота. В середині тайму Михайло Стегура ударом з двадцяти метрів у кут подвоїв рахунок. Під звісу гри Стегура ювелірним пасом вивів Руслана Соскиду віч-на-віч з воротарем і той оформив дубль та розгром опонентів. Цей успіх видається ще вагомішим, якщо згадати, що «Баранинці» припинили свою триматчеву виїзну серію, під час якої жодного разу не забили більше двох м’ячів.
«Віск» перезабивав опонентів
У Вишкові господарі вигравати мінімально, та перемогли трохи переконливіше. Для їх опонентів невеликою ложечкою меду в бочці дьогтю стало те, що Вадим Курта та Юрій Балог, своїми влучними пострілами, забезпечили для «Вільхівців» п’ятий виїзний поєдинок у цьому сезоні, в якому вони щоразу забивали більше одного м’яча.
Квадро у воротах «Вікторії»
У Тернові господарі мали перемагати з різницею в 2-3 голи, однак припинили три матчеву серію опонентів, під час якої ті щоразу забивали більше одного м’яча і досягли більшої різниці в рахунку.
«Дийдо» віддячило фанам за підтримку
У Дідові господарі мали громити опонентів із різницею в 3-5 голів, та змусили великоберезнянців впяте в поточному чемпіонаті піти з чужого поля без забитого м’яча і розбили його вщент.
Лідер пронісся над «Карпатами»
У Верхньому Коропці гості мали розбивати суперника з різницею в 4-6 голів. Цим розгромом клубу з Мукачівщини великобийганці припинили свою шести матчеву серію, під час якої жодного разу не забили у ворота суперника більше двох м’ячів.
Чергові три для «Витязя»
Найпередбачуваніше, аж до різниці голів, завершилась центральна битва дня в Західній Зоні в Концові. І хоча перший тайм завершився всуху, та в другому все стало на свої місця. Після подачі з чергового стандарту Ярослав Скрип виграв боротьбу на дальній стійці та скинув в район одинадцятиметрової позначки під удар Василю Фекете, який ударом зльоту відкрив рахунок. Незадовго до фінального свистка стрімке забігання правим флангом вдалось Сергію Товтину, який зробив навіс у воротарський майданчик на самотнього Павла Кривку, який подвоїв рахунок. При цьому концгазці припинили триматчеву серію опонентів, під час якої ракошинці щоразу відзначались хоча б одним забитим м’ячем.
***
У юнаків краще зіграли господарі
Загальна статистика

Ігровий день був непоганим для господарів, які здобули 66.7 % залікових очок (при середньому показнику за шістнадцять турів – 60.8 %) та показали якісну результативність – 2.8 гола за поєдинок (при середній за шістнадцять турів – 2.48 за матч).
Головний внесок у такі здобутки зробили домашні клуби Західної Зони, які здобули 80 % можливих залікових балів (при середньому показнику за шістнадцять турів – 58.9 %) та показали дуже хорошу результативність – 3.8 мяча за гру (при середній за шістнадцять турів – 2.47 за поєдинок).
У Східній Зоні відзначаємо непогану середню різницю голів у гостьових клубів – (- 0.6) за матч (при середній за шістнадцять турів – (- 1.3) за гру.
***
Щодо окремих поєдинків
Черговий біль для підростаючого покоління «Петрова»

Головна сенсація сталась у одному з трьох най конкурентніших двобоїв дня в юнацькій лізі в Золотареві, де гості мали вигравати мінімально. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Та клуб із Пийтерфолва вдруге поспіль не зміг забити жодного голу, що й призвело до катастрофічного результату.
Розгром фаворита
Дуже несподівано завершився й другий з трьох най конкурентніших двобоїв у Худльові, який був центральним у Західній Зоні та першій юнацькій лізі загалом. Тут ми очікували на мінімальну перемогу гостей. Цілком вірогідною була й нічия. Та залізничники вдруге поспіль не змогли забити на виїзді більше одного м’яча і були розбиті.
«Кісва» засушила
У Дубовому господарі мали перемагати з різницею в 2 голи. Косівські полянці хоча й продовжили до трьох поєдинків свою гостьову серію без забитих м’ячів, та за рахунок доброго захисту змогли вивезти додому один заліковий бал.
«Вільхівці» дали бій
У Вишкові господарі мали вигравати мінімально. На відміну від попереднього виїзного матчу, цього разу юнацький клуб із Тячівщини зміг доїхати до місця призначення і, завдяки влучному пострілу Андрія Гусара, виборов позитивний результат.
«Витязь» зустрів опір
У Концові господарі мали громити опонентів із різницею в 3-4 голи. Та ракошинці вдруге в цьому сезоні забили на виїзді більше одного м’яча. Та якщо минулого разу вони це зробили в скромному Сільці, то зараз це вдалось досягти на полі клубу з чільного квартету.
«Дийдо» громить
У Дідові господарі мали вигравати з різницею в 2 голи. І хоча «Великий Березний» довів до п’яти поєдинків свою виїзну серію, під час якої щоразу забивав хоча б один м’яч, та все ж зазнав розгрому.
Чергові три для «Говерли»
У третьому з трьох найконкурентніших поєдинків у Ясінях, який був центральним у Східній Зоні, господарі мали вигравати мінімально. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Та рахівці вдруге в поточній першості не забили жодного голу і в підсумку поступились.
Такі різні полюси однієї ліги
У Перечині господарі мали громити суперника з різницею в 4-7 голів і без особливих зусиль досягли очікуваного результату. Для парубків із Ужгородщини невеличкою радістю стало те, що вони вдруге поспіль не йдуть із поля без забитого м’яча.
Все за розкладом фаворитів
Найпередбачуваніше, аж до різниці голів, завершились матчі в Тернові та Верхньому Коропці. Як не дивно, та для юнаків із Білої Церкви це дебютний виїзний поєдинок, у якому вони забили більше трьох м’ячів. Великобийганці припинили свою чотириматчеву серію, протягом якої жодного разу не забили більше двох голів.
Позбавлені свята
У Великому Бичкові господарі мали громити суперника з різницею в 3-4 голи, а в Кінчеші місцеві мали розбити опонентів із гандикапом у 4-6 мячів. Та юні гравці з Великої Копані та Сільця заблукали по дорозі до місця призначення і позбавили фанів можливістю насолодитися гольовим шоу.

***
Переміщення команд
Кому вгору?

У поточних таблицях, за наслідками 16-го туру, на одне місце вверх піднялись обидва склади «Сокола», основа «Тернова» та дубівських «Карпат» і юнаки «Витязя» та «Старта». Дорослий склад кінчешців удруге піднявся до верхньої половини таблиці, в межах якої перебував трохи більше третини цього сезону. Тернівці втретє увійшли до провідної вісімки, в рамках якої провели трохи менше половини поточного чемпіонату. Дубівці втретє піднялись до першої десятки, в межах якої знаходились трохи менше однієї п’ятої частини цього сезону.
Юні соколята вдруге піднялись до призової зони, в рамках якої перебували трохи більше половини поточної першості. Молодь із Концова вдруге увійшла до чільного квартету, в межах якого провела тільки одну восьму частину цього сезону. Золотаревці вдруге залишили дно таблиці , вище якого знаходились тільки одну восьму частину поточного першості.
Кому вниз?
На дві сходинки в зворотньому напрямку перемістились юнаки «Локомотива», які вдруге залишили чільний квартет, за рамками якого перебували трохи менше однієї п’ятої частини цього сезону.
По одному кроку вниз зробили основний склад «Ракошина», «Вікторії», «Кісви» та молодь «Тернова». Ракошинці вдруге перемістились до нижньої половини таблиці, в межах якої провели аж 94 % поточного чемпіонату. Білоцерківці втретє випали з першої вісімки, за рамками якої знаходились одну четверту частину цього сезону. Косівські полянці вдруге залишили першу десятку, за межами якої перебували трохи менше половини поточного чемпіонату. Юні тернівці вперше опустились на дно таблиці.
***
Результати 16-го туру:
Західна зона:
«Віола» Худльово – «Локомотив» Чоп – 0:3 (юнаки – 4:1), «Сокіл» Кінчеш – «Сільце» – 2:1 (+:-), «Карпати» Перечин – «Баранинці» – 0:3 (7:1), «Дийдо» Дідово – «Великий Березний» –6:0 (4:1), «Карпати» Верхній Коропець – «Велика Бийгань» – 0:4 (0:4), «Витязь» Концгазо – «Ракошино» – 2:0 (4:2),
«Східна зона»: «Старт» Золотарево –«Петрово» Пийтерфолво – 2:8 (5:0), «Говерла» Ясіня – «Карпати» Рахів – 1:3 (1:0), «Ялинка» Великий Бичків – «Велика Копаня» – 3:1 (+:-),«Карпати» Дубове – «Кісва» Косівська Поляна – 6:1 (0:0), «Віск» Вишково – «Вільхівці» – 4:2 (1:1), «Терново» – «Вікторія» Біла Церква – 4:0 (2:5),
Турнірне становище після 16-го туру:
Західна зона:
Дорослі:
«Велика Бийгань» – 44 очко (різниця голів – 35:4), «Витязь» Концгазо – 33 (30:12), «Баранинці» – 32 (37:17), «Дийдо» Дідово – 30 (40:21), «Локомотив» Чоп – 27 (24:17), «Сокіл» Кінчеш – 23 (22:16), «Ракошино» – 23 (20:19), «Віола» Худльово – 19 (20:26), «Сільце» – 16 (24:28), «Карпати» Перечин – 16 (24:41), «Великий Березний» – 11 (16:42), «Карпати» Верхній Коропець – 4 (13:70).
Юнаки: «Карпати» Перечин – 43 (62:13), «Велика Бийгань» – 41 (39:12), «Сокіл» Кінчеш – 34 (54:12), «Витязь» Концгазо – 33 (46:14), «Локомотив» Чоп – 32 (48:21), «Віола» Худльово – 28 (42:19), «Дийдо» Дідово – 21 (22:24), «Ракошино» – 16 (18:40), «Великий Березний» – 10 (17:58), «Сільце» – 9 (20:42), «Баранинці» – 9 (22:55), «Карпати» Верхній Коропець – 6 (9:89).
Східна зона:
Дорослі:
«Карпати» Рахів – 38 (39:17), «Велика Копаня» – 32 (37:16), «Говерла» Ясіня – 31 (36:23), «Вільхівці» – 29 (47:31), «Петрово» Пийтерфолво – 29 (36:26), «Віск» Вишково – 24 (32:33), «Ялинка» Великий Бичків – 20 (28:24), «Терново» – 17 (29:38), «Вікторія» Біла Церква – 17 (26:44), «Карпати» Дубове – 14 (23:40), «Кісва» Косівська Поляна – 13 (22:45), «Старт» Золотарево – 11 (14:44),
Юнаки: «Вікторія» Біла Церква – 40 (59:15), «Карпати» Рахів – 33 (34:16), «Ялинка» Великий Бичків – 32 (49:18), «Говерла» Ясіня – 29 (32:18), «Карпати» Дубове – 26 (36:13), «Кісва» Косівська Поляна – 26 (20:21), «Вільхівці» – 23 (32:31), «Петрово» Пийтерфолво – 17 (19:30), «Велика Копаня» – 16 (18:27), «Віск» Вишково – 14 (14:30), «Терново» – 8 (21:51), «Старт» Золотарево – 8 (17:68).

Євген Свищо для riоnews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат