Угорців Закарпаття можуть визнати "іноземними агентами"

admin 29.01.2014 15:11 СОЦІО


28 січня народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував проект закону «Про організації, які отримують фінансування з-за кордону» (№4041). Про це йдеться на сайті Верховної Ради.
Як відомо, того ж дня депутати скасували більшість так званих "диктаторських" законів, скандально без регламенту ухвалених 16 січня.




У тому числі, так званий закон Колесніченка-Олійника, що посилював покарання за участь у акціях протесту та закон, в якому громадські
організації, що отримують фінансування із-за кордону практично прирівняли до "іноземних агентів".

За цим законом, "іноземні агенти" зобов'язані зареєструватися у відповідному реєстрі, вказувати про свій статус у назві громадського
об'єднання, щомісячно подавати звітність про діяльність, щоквартально публікувати її в офіційних друкованих виданнях, сплачувати податок на прибуток, навіть якщо вони є неприбутковими організаціями. У разі невиконання цих вимог громадське об'єднання може бути позбавлене реєстрації.

Таким чином статусу "іноземного агента" мали набути, в тому числі, громадські організації угорців на Закарпатті, оскільки вони   отримують
кошти з іноземних джерел і беруть участь у політичній діяльності.

Одна з таких організацій - Товариство угорської культури Закарпаття (KMKSZ) нещодавно офіційно виступила з протестом проти вступу у силу цих антидемократичних законів і рішуче засудила їх прийняття.

Варто зазначити, що за пакет "диктаторських" законів голосував і член фракції Партії регонів, представник угорської громади в Україні Іштван Гайдош, активний учасник так званого "Антимайдану" під стінами Верховної Ради.

Нині закарпатський політик виправдовується щодо особистого голосування за закони від 16 січня: "Стосовно них я вже раніше підкреслював, що це було політичне рішення, але сьогодні поставлено крапку у цій історії… Це й добре, адже згадані питання потрібно було піднімати не зараз, коли напруга у суспільстві така висока. Зазначу, що результати голосування показали, що переважна більшість депутатів нашої фракції — серед них і я — віддали голоси за скасування згаданих норм".

Однак угорська громада на Закарпатті знову занепокоєна. Адже невідомо чи закон про "іноземних агентів" вдруге не протиснуть в українському парламенті. Адже як відомо, фракція провладної Партії регіонів звикла голосувати в унісон. І навіть якщо Іштван Гайдош не буде голосувати з якихось причин - це нічого не змінить...

Джерело: mukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат