На київському Майдані відбулася ротація закарпатської сотні самооборони

admin 29.01.2014 14:47 СОЦІО

28 січня 2014 року в Києві на Майдані здали вахту перші члени закарпатської сотні самооборони, сформованої 22 січня, у день оголошення Всеукраїнським об'єднанням «Свобода» загальнонаціональної мобілізації. Сотником було призначено Василя Вовкуновича, голову Берегівської міської організації ВО «Свобода». Націоналіст повідомив, що до закарпатської сотні також належать чернівецькі побратими.

«За два дні, 27–28 січня, свободівців з Ужгорода, Іршави, Виноградова, Берегового замінили патріоти з Ясіня та Рахова. Тепер закарпатську сотню упізнають за прапором футбольного клубу «Говерла» з смт. Ясіня, на якому зображений ведмідь. Гуцули-офіцери   разом з івано-франківською сотнею несуть службу з охорони Европейської площі, инші задіяні на Майдані Незалежности та беруть участь в инших заходах Майдану. У складі сотні – гуцулка Оленка з Рахова, яка відповідає за харчування», –   повідомив сотник Василь Вовкунович.

Також свободівець зазначив, що у активістів закарпатської сотні настрій прекрасний, хлопці з ентузіазмом проводять чергування. Задоволені харчуванням, зокрема розмаїттям смаколиків, якими забезпечують їх кияни.

Під час ротації сотні учасники отримують відповідний теплий одяг і взуття, якщо це необхідно. Головне – бажання стати в стрій заради свого народу. «Приємно, коли громадяни дякують за безпеку, яку сотня їм забезпечує», – зазначив свободівець з Берегового.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат