650 тисяч гривень заплатили закарпатці за здачу житла

admin 06.10.2014 12:09 СОЦІО

Закарпатці–орендодавці поповнили місцеві бюджети на 644,6 тис. грн.

З початку року задекларували доходи отримані від надання в оренду майна 296 жителів Закарпатської області. Загальна сума зазначена ними в декларації становить 13,5 млн. грн. До бюджету закарпатці перерахували 644,6 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

– Здача власного майна в оренду – діяльність котра приносить прибутки, частина 15% або 17%, в залежності від суми доходу, у вигляді податку на доходи фізичних осіб, має бути сплачена до бюджету, – зазначає начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Ігор Кріль.

Ставка 15% застосовується, якщо загальна сума доходів, отриманих у звітному місяці не перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (тобто в 2014 році – 12180 грн.), а 17% – з суми, що перевищує зазначений десятикратний розмір.

У разі, якщо фізична особа (орендодавець) у 2014 році здає свою квартиру в оренду фізичній особі (орендарю), яка не є суб’єктом господарювання, то фізособа-орендодавець повинна подати до 1 травня 2015 року декларацію про доходи та майновий стан.

У разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

ТЕГИ : податкиЗакарпаттяМіндоходів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат