Генерали та полковники Держрикордонслужби масово звільняються після прийняття закону про люстрацію

admin 06.10.2014 12:08 ПОДІЇ

У Державній прикордонній службі України після прийняття закону про люстрацію почалося масове звільнення вищого офіцерського складу. Звістка про відставку Миколи Литвина спричинила справжню хвилю цих звільнень



Звільнився заступник голови Держприкордонслужби, низка керівників департаментів та управлінь відомства, їхні заступники.

Як повідомило джерело у відомстві агентству "Інтерфакс-Україна", у зв'язку з прийняттям українським парламентом закону підпадає під звільнення понад 100 представників Держприкордонслужби.

"Всі вони - вищий офіцерський склад, який підпадає під закон про люстрацію", - розповіло джерело.

Згідно з інформацією, на сьогоднішній день склалася ситуація, коли весь керівний склад адміністрації Держприкордонслужби вже знаходиться в процесі звільнення.

"Звільнився заступник Литвина (голова Держприкордонслужби Микола Литвин - ред.) Павло Шишолін, низка керівників департаментів та управлінь прикордонного відомства, їхні заступники. В основному це генерали і полковники", - додало джерело.

Раніше президент Петро Порошенко повідомив, що ухвалив рішення звільнити голову Держприкордонслужби Миколу Литвина.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 вересня з третьої спроби прийняла закон про люстрацію. Очікується, що під дію цього закону потрапить вся вертикаль української влади - загалом мова йде про 1 млн осіб.

Зокрема, під дію закону потрапить 94% начальницького складу Державної фіскальної служби і 20% офіцерського складу Служби безпеки України.

Президент Порошенко вже заявив, що має намір підписати закон про очищення влади, але не виключає його оновлення у випадку зауважень Венеціанської комісії.

http://dt.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат