Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 15-го туру в першій лізі

Євген Свищо для riоnews 03.10.2014 19:07 СПОРТ

У дорослих краще грали місцеві.

Загальна статистика
Ігровий день був дуже добрим для господарів, які здобули 81.8 % можливих залікових очок (при середньому показнику за п'ятнадцять турів – 63.5 %) та показали дуже якісну результативність – 3 голи за поєдинок (при середній за п'ятнадцять турів – 1.58 за матч).
Основний внесок у ці досягнення зробили господарі Західної Зони, які здобули 83.3 % можливих залікових очок (при середньому показнику за п'ятнадцять турів – 57 %) та повторили рекорд результативності 11-го туру – 3 мячі за гру (при середній за п'ятнадцять турів – 1.84 за поєдинок).
***
Щодо окремих матчів по порядку — від сенсаційних до передбачуваних
Над Косівською Поляною пронісся «Віск»

Головна сенсація сталась у Косівській Поляні, де господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Та «Вишково» вдруге в цьому сезоні забило на виїзді більше трьох м’ячів і здобуло тріумфальну перемогу. За вишківців покер на свій рахунок записав Михайло Мокан.
«Витязь» втратив форму?
Не менш гучна несподіванка трапилась у Сільці, де гості мали вигравати з різницею в 2 голи, однак клуб із Концова вдруге в поточному чемпіонаті не зміг забити на чужому полі жодного мяча. Та якщо попереднього разу це трапилось у 1-му турі в могутній Бийгані, то аналогічний показник у скромному Сільці викликав купу запитань: «Невже «Витязь» настільки заслаб?». Вирішальний влучний постріл на свій рахунок, ударом з меж штрафного майданчика в кут, на свій рахунок записав Сергій Білан.
Не така вже й міцна залізниця
Більшого ми очікували від господарів у поєдинку в Чопі, які мали здобувати мінімальну перемогу. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Та клуб із Дідова продовжив до трьох матчів свою виїзну серію, у якій він щоразу забивав більше двох м’ячів і досягнув суттєвого успіху. Рахунок уже в дебюті за гостей, ударом з меж штрафного майданчика в кут, відкрив Крістіан Антал. В кінці першого тайму Золтан Сорока, який встиг на добивання після влучання круглого в стійку, ударом в порожні ворота подвоїв рахунок за підопічних Іштвана Гіді. В середині 2-го тайму Євген Мирончук, ударом зі штрафного з 35-ти метрів з відскоком від газону, скоротив перевагу клубу з Дідова до мінімуму. В кінці тайму команди обмінялись голами. Спочатку Чобо Кемень реалізував вихід віч-на-віч з воротарем і збільшив перевагу гостей, а далі Сливка встановив остаточний рахунок – 2:3.
Сухий розгром головного клубу Перечинщини
У Ракошині господарі навпаки здивували своїх фанів яскравою та результативною грою. І це при тому, що ми очікували від них мінімальної звитяги. При цьому, вони припинили пятиматчеву серію опонентів, у якій ті забивали щоразу два голи і більше.
На Верховині соколиним парубкам підрізали крила
У Великому Березному в найконкурентнішій битві реальним підсумком мала стати нічия. Трохи менш імовірною вважалась мінімальна перемога гостей. Та крилаті продовжили до чотирьох ігор свою безгольову серію й зазнали фіаско.
«Віола» дала бій лідеру
У центральному матчі Західної Зони у Великій Бийгані господарі мали вигравати в 2-3 голи. І хоча екс-гравець ужгородської «Говерли» Микола Гибалюк, ударом зі штрафного з далекої відстані в кут, відкрив рахунок за господарів. Та худльовці, зусиллями Євгена Ференцика, який надіслав круглого точно в руку опоненту, заробили пенальті. Його реалізував Іван Ковач. Цим самим вони продовжили до трьох поєдинків свою виїзну серію, в якій незмінно відзначались у воротах місцевих хоча б одного разу та створили інтригу для місцевих уболівальників. Трохи згодом м’яч знову знайшов руку гравця господарів, та Ковач з точки, як кажуть у нас – «Двічі в одну річку не увійшов».
Далі все за ще однією приказкою: «Не забиваєш ти, забивають тобі». Андріан Бабич навісив зі штрафного з флангу на голову Ласло Селешу, який вколотив шкіряну кулю в сітку і приніс перемогу господарям.
Гольове шоу поблизу обласного центру
У Баранинцях господарі мали громити опонентів із різницею в 3 голи, та вдвічі перевершили наші очікування. Верхньокоропівцям не допомогло навіть те, що вони продовжили до чотирьох поєдинків свою серію, у якій щоразу забивали у ворота суперника хоча б один м’яч.
Дубівські парубки запобігли розгрому
У Великій Копані господарі мали громити опонентів із протилежного полюсу таблиці з різницею в 3-4 голи. Хоча дубівці вдруге в цьому сезоні не змогли забити на виїзді жодного разу, та самі копанці також розродились тільки дублем від Володимира Попадинця.
Важкий круїз для хлопців із гуцульської столиці
У центральній битві Східної Зони в Пийтерфолві господарі мали вигравати мінімально. Трохи меншою була імовірність мирової. Навіть те, що ясінці впяте в поточному чемпіонаті забили на чужому полі більше одного разу, не дозволило їм зачепитись за залікові пункти.
Золтаревців присоромили на «Старті»
У Вільхівцях господарі мали громити суперника, який перебуває на протилежному полюсі таблиці, з різницею в 3-5 мячів. Хоча гості й змогли припинити свою чотириматчеву безгольову серію, та це стало єдиною втіхою для них. За переможців покер оформив Володимир Дербак. Ще по разу відзначились Василь Габор та Іван Куцин.
«Вікторія» підтвердила своє імя
Найпередбачуваніше, аж до різниці голів, завершилось сусідське дербі в Білій Церкві. При цьому, великобичківці в другому поспіль виїзному матчі не змогли відзначитись жодним забитим м’ячем.
Позбавлені видовища
У Рахові господарі мали громити опонентів із протилежного полюсу таблиці з різницею в 3-4 голи. Однак, тернівці не приїхали вчасно, щоб отримати свою порцію та позбавили місцевих ультра приємних миттєвостей. За це їм присуджено технічні – 0:3.
***
У юнаків тур був добрим для гостей
Загальна статистика

Ігровий день був непоганим для гостей, які показали хорошу результативність – 1.81 гол за поєдинок (при середній за п'ятнадцять турів – 1.44 за матч) і здобули 39.4 % можливих залікових очок (при середньому показнику за п'ятнадцять турів – 35.8 %).
Основний внесок у це зробили гостьові клуби Західної Зони, які показали добру результативність – 2 мячі за гру (при середній за п'ятнадцять турів – 1.69 за поєдинок) та здобули 50 % можливих залікових балів (при середньому показнику за п'ятнадцять турів – 40 %).
При цьому, виїзні клуби Східної Зони продемонстрували хорошу середню різницю голів – (-0.2) за матч (при середній за п'ятнадцять турів – (-1.34) за гру).
Щодо окремих поєдинків
Ганебний розгром на очах власних фанів

Головна сенсація сталась у Пийтерфолві, де господарі мали здобувати мінімальну перемогу. Трохи меншою була ймовірність нічиєї. Та ясінці вдруге поспіль забили на виїзді більше двох голів і розгромили опонентів у їх лігві.
«Баранинці» прокинулись чи просто у них стався нервний зрив?
Ще одна несподіванка сталась у Баранинцях, де господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи, та вщент розбили сусіда по таблиці. Верхньокоропівці довели свою серію, у якій вони жодного разу не відзначились у воротах опонентів, до чотирьох матчів поспіль.
Юний «Віск» дав бій фавориту
У Косівській Поляні господарі мали громити нижчого за класом суперника з різницею в 3 голи. Та вишківці вдруге в цьому сезоні відзначились на чужому полі більше одного разу і створили суттєву інтригу.
Молодий «Сокіл» знайшов свою здобич
У Великому Березному гості мали вигравати з різницею в 2 голи, та крилаті вдруге в поточній першості забили на виїзді більше п’яти м’ячів і розбили супереника в друзки. І це сталось після того, як «Сокіл» в останніх чотирьох матчах на чужому полі не забив жодного м’яча.
«Вікторія» з труднощами зарубала «Ялинку»
У центральному поєдинку дня у Східній Зоні та у всій юнацькій лізі загалом, що відбувся в Білій Церкві, господарі мали вигравати з різницею в 2-3 голи. Та навіть те, що великобичківці перервали свою шести матчеву забивну серію не дало білоцерківцям легкої прогулянки.
«Віолою» по «Бийгані»
У центральному матчі Західної Зони у Великій Бийгані господарі мали перемагати з різницею в 2 голи. Однак, худльовці продовжили до чотирьох матчів свою виїзну забивну серію і дали бій одному з кращих колективів ліги.
Іспит для лідера на Мукачівщині
У Ракошині гості мали вигравати з різницею в 2 голи, та вдруге поспіль не змогли забити на чужому полі більше 2 мячів і ледь не втратили «золоті бали».
Чергові гольові вибрики юного «Витязя»
У Сільці гості мали здобувати звитягу з різницею в 1-2 голи, та втретє в цьому сезоні забили на виїзді більше двох м’ячів і розгромили місцевих однолітків.
«Локомотивом» по молодій «Дийді»
У Чопі господарі мали перемагати з різницею 2 голи, та клуб із Дідова не зміг продовжити свою триматчеву забивну серію і «в нагороду» отримав розгром від юних залізничників.
«Старт» нарешті знайшов чужі ворота
У Вільхівцях господарі мали громити опонентів із різницею в 3 голи, та золотареві припинили свою двоматчеву безгольову серію і змогли уникнути чергового розгрому.
Бойова нічия в селі близнюків
Передбачувано, аж до різниці голів, завершилась найконкурентніша битва ліги у Великій Копані. При цьому дубівці перервали свою двоматчеву серію, у якій вони щоразу не могли досягти біля воріт суперника більше одного їх взяття.
Де заблукали юні тернівці?
У Рахові господарі мали громити суперника з протилежного полюсу таблиці з різницею в 3-5 голів. Однак, тернівці, з відомих тільки їм причин, не доїхали в призначений час. Можливо їх привабили скелі Довбуша чи притягнув до себе центр Європи. Так чи інакше, та вони позбавили себе та рідних фанів від чергового побиття і отримали чисто технічні – 0:3.
***
Переміщення команд
Кому вгору?

У поточних таблицях, за наслідками 15-го туру, на одне місце вверх піднялись дорослі склади «Копані», «Ракошина», «Вікторії», «Сільця» та юнаки «Говерли». Копанці вдруге увійшли до двійки лідерів , в межах якої тримались тільки трохи більше однієї восьмої частини цього сезону. Ракошинці вперше піднялись до першої шістки. Білоцерківці втретє перемістились до першої вісімки, в рамках якої перебували трохи менше трьох четвертин поточного чемпіонату. Сілецькі майстри шкіряного м’яча втретє піднялись вище 10-ї сходинки, над якою знаходились більше шести сьомих частин цього сезону. Ясінська молодь вдруге увійшла до чільної четвірки, в межах якої трималась майже половину поточної першості.
Кому вниз?
По одному кроку в зворотньому напрямку зробили дорослі склади «Говерли», «Сокола», «Тернова», перечинських «Карпат» та юнаки дубівських «Карпат». Ясінці вдруге випали з лідерської двійки за межами якої перебували 60 % поточного чемпіонату. Кінчешці вдруге вилетіли з першої шістки, за рамками якої провели дві третини цього сезону.
Тернівці вдруге випали з першої вісімки, за межами якої знаходились 60 % поточного чемпіонату. Перечинці вдруге опустились нижче 9-ї позиції, під якою перебував більше половини цього сезону. Золотаревці вперше опинились на дні таблиці. Дубівська молодь вдруге випала з провідної четвірки, за межами якої провела дві третини поточної першості.
***
Результати 15-го туру:
Західна зона:
«Сільце» – «Витязь» Концгазо – 1:0 (юнаки – 0:3), «Локомотив» Чоп – «Дийдо» Дідово – 2:3 (3:0), «Ракошино» – «Карпати» Перечин – 5:0 (1:2), «Великий Березний» – «Сокіл» Кінчеш – 1:0 (0:6), «Велика Бийгань» – «Віола» Худльово – 2:1 (2:1), «Баранинці» – «Карпати» Верхній Коропець – 7:1 (9:0).
«Східна зона»: «Кісва» Косівська Поляна – «Вишково» – 2:4 (3:2), «Велика Копаня» – «Карпати» Дубове – 2:0 (2:2), «Петрово» Пийтерфолво – «Говерла» Ясіня – 3:2 (0:3), «Вільхівці» – «Старт» Золотарево – 6:1 (3:1), «Вікторія» Біла Церква – «Ялинка» Великий Бичків – 2:0 (1:0), «Карпати» Рахів – «Терново» – +:- (+:-),
Турнірне становище після 15-го туру:
Західна зона:
Дорослі:
«Велика Бийгань» – 41 очко (різниця голів – 31:4), «Витязь» Концгазо – 30 (28:12), «Баранинці» – 29 (34:17), «Дийдо» Дідово – 27 (34:21), «Локомотив» Чоп – 24 (21:17), «Ракошино» – 23 (20:17), «Сокіл» Кінчеш – 20 (20:15), «Віола» Худльово – 19 (20:23), «Сільце» – 16 (23:26), «Карпати» Перечин – 16 (24:38), «Великий Березний» – 11 (16:36), «Карпати» Верхній Коропець – 4 (13:66).
Юнаки: «Карпати» Перечин – 40 (55:12), «Велика Бийгань» – 38 (35:12), «Локомотив» Чоп – 32 (47:17), «Сокіл» Кінчеш – 31 (51:12), «Витязь» Концгазо – 30 (42:12), «Віола» Худльово – 25 (38:18), «Дийдо» Дідово – 18 (18:23), «Ракошино» – 16 (16:36), «Великий Березний» – 10 (16:54), «Сільце» – 9 (20:39), «Баранинці» – 9 (21:48), «Карпати» Верхній Коропець – 6 (9:85).
Східна зона:
Дорослі:
«Карпати» Рахів – 35 (36:16), «Велика Копаня» – 32 (36:13), «Говерла» Ясіня – 31 (35:20), «Вільхівці» – 29 (45:27), «Петрово» Пийтерфолво – 26 (28:24), «Вишково» – 21 (28:31), «Ялинка» Великий Бичків – 17 (25:23), «Вікторія» Біла Церква – 17 (26:40), «Терново» – 14 (25:38), «Кісва» Косівська Поляна – 13 (21:39), «Карпати» Дубове – 11 (17:39), «Старт» Золотарево – 11 (12:36),
Юнаки: «Вікторія» Біла Церква – 37 (54:13), «Карпати» Рахів – 33 (34:15), «Ялинка» Великий Бичків – 29 (46:18), «Говерла» Ясіня – 26 (31:18), «Карпати» Дубове – 25 (36:23), «Кісва» Косівська Поляна – 25 (20:21), «Вільхівці» – 22 (31:30), «Петрово» Пийтерфолво – 17 (19:25), «Велика Копаня» – 16 (18:24), «Вишково» – 13 (13:29), «Терново» – 8 (15:63), «Старт» Золотарево – 5 (15:49).

Євген Свищо для riоnews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат