Чи продасть Порошенко посаду начальника закарпатської міліції (ДОПОВНЕНО)

admin 03.10.2014 11:49 ПОЛІТИКА

Брати Балоги активно працюють над усуненням останньої перешкоди на шляху до повної узурпації влади в Закарпатті. Наразі такою перешкодою залишається тільки начальник управління МВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич.


Боротьба проти неугодного і непідконтрольного силовика ведеться Балогами одразу по кількох «фронтах». Найголовніший – в Києві. Там брати у ці дні намагаються домовитися із президентом Порошенком про таке довгоочікуване звільнення Шаранича. Основним аргументом та мотивацією для президента виступають не щось інше, а гроші. Точні суми наразі невідомі, однак коливаються вони в межах мільйонів. І, як передає наше джерело в адміністрації Президента, результати переговорів Гаранта із мукачівськими братами залежатимуть саме від суми, яку ті зможуть запропонувати кондитерському магнату.

Інший фронт знаходиться на місці – в Ужгороді. За нього відповідають вірні вассали Балог: Губаль і компанія. Так, новопризначений кишеньковий губернатор на одній із своїх зустрічей з громадським активом уже встиг пообіцяти закарпатцям, що розбереться із опальним міліціонером та доб’ється його звільнення. Вочевидь, зробити це законними методами у нього поки не виходить і він вирішив розпочати проти Шаранича інформаційну війну. Цю місію поклали на призначеного нещодавно прес-секретаря губернатора Аллу Хаятову. Вчора журналістка вже встигла звинуватити Шаранича в тому, що той відверто проігнорував концерт, влаштований для учасників АТО. Однак радіти від своєї винахідливості їй довелося недовго: у коментарях під цим повідомленням користувачі соцмережі одразу ж заявили, що Шаранич зараз знаходиться у зоні бойових дій, в самому епіцентрі, де підтримує закарпатських правоохоронців. На відміну від братів Балог та Губаля, котрі ні разу так і не наважилися навіть на коротку поїздку до зони АТО, не кажучи вже про повноцінну службу там.

Наразі боротьба Балог із Шараничем триває. Коли і чим вона закінчиться, наразі невідомо. Залежатиме все від продажності президента та щедрості мукачівської Сім’ї. Зараз же зрозуміло одне: замінити Шаранича повинна така ж ручна маріонетка, як і Губаль. Тоді контроль над регіоном буде повністю в руках бандитського клану: починаючи від районів, найбільших обласних вузів і лікарень, закінчуючи обласною радою (де Івана Балогу має замінити славнозвісний Ілля Токарь) та ОДА.

http://www.trubyna.org.ua/
++++++++++++++++++++++++++++++++++++

У Балоги на Закарпатті залишилося два вороги – Ратушняк та Шаранич

Після того, як начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич відмовився від пропозиції Віктора Балоги не перешкоджати веденню родинним кланом нелегального та контрабандного бізнесу, на Закарпатті розгорнулася кампанія з його дискредитації. За інформацією джерела з «Єдиного Центру», після розклеювання у Мукачеві та Ужгороді дискредитуючих міліцейського керівника білбордів із зображенням Яценюка, Авакова та Шаранича, за справу мають взятися кишенькові громадські активісти та самопроголошені люстратори…

Слід віддати належне Віктору Івановичу та його родині з уміння концентрувати навколо себе владу. Різними домовленостями спочатку з регіоналами у 2010 році він здобув для брата Івана крісло голови облради. Потім без сорому і боязні громадського осуду, провів у ту ж раду свою жінку Оксану та сина Андрія. Згодом поновив молодшого брата Павла на посаді нардепа, а відтак підготував для кума і свата — братів Валерія та Володимира Гелетеїв відповідні посади Міністра оборони та в. о. СБУ у Закарпатській області.

Паралельно старший Балога працював, частенько навідуючись у кабінет до Петра Порошенка, над дискредитацією попереднього голови Закарпатської ОДА та просуванням на це крісло своєї людини. Відтак буквально два тижні тому Балога свого домігся: Президент без подання Кабміну призначив головою ОДА Василя Губаля, котрий працює на Балогу з часу обрання його головою Хустської райради у 2010 році (теж Балога допоміг).

Зараз на шляху до абсолютної влади у Закарпатті залишився неугодний Віктору Івановичу Сергій Шаранич. За інформацією того ж джерела, Балога поставив завдання дискредитувати і зняти Шаранича до виборів, аби можна спокійно застосовувати напрацьовані механізми підкупу, правильного підрахунку голосів, заміни бюлетенів тощо. Крім того, з приходом на посаду начальника УМВС у Закарпатській області Сергія Шаранича, фірма родини Балоги «Барва» стала нести щомісячні збитки на мільйони доларів. Адже контрабанда вже не йде «зеленим коридором» і не переводиться у готівку, як колись…

Словом, наразі Балога натрапив на міцного горішка, котрго на кривій козі не об’їдеш. Відтак нині у Закарпатті є дві постаті, котрі уміло протистоять згаданій сім’ї: це давній опонент Балоги екс-мер Ужгорода і екс-нардеп Сергій Ратушняк та той же Сергій Шаранич. Інших навіть не видно. Чому? Тому, що у Віктора Івановича є манія знищувати навіть найменших опонентів, забираючи у них бізнес, тиснучи на них силою, а інколи і просто фізично знищуючи, як у історії зі співвласником «Барви» кримінальним авторитетом Гешою. Це все наслідки страху втрати влади і страху, що колись ті, кого нині Балога недооцінює, можуть стати йому на шию.

А ще Балога добре пам’ятає, як Сергій Шаранич свого часу насмілився відкрити проти членів «сім’ї» кримінальні справи та вказав Балозі-старшому, що літати на контрабандних американських літаках в Україні заборонено. Нагадаємо, на початку квітня 2009 року ужгородська митниця затримала «американський» літак LJ-60 (реєстраційний номер N29-LJ) глави Секретаріату Президента Віктора Балоги, рейс якого, за словами тодішнього Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, виявився контрабандним…

Проте, Сергій Шаранич — не залізний і з часом може не витримати систематичного обливання брудом та цькування. Тоді Балога зможе Закарпатті крила. Єдине, що може його втримати, це результат жовтневих виборів не на його користь. Результат, який залежить від кожного Закарпатця…

Інформаційне Закарпаття

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат