Революція у Тересві: громадськість повстала проти криміналітету та бездіяльності міліції

admin 02.10.2014 10:52 КРИМІНАЛ

Днями Тересву сколихнула резонансна новина про сутичку двох місцевих молодиків з мешканцями селища, яка, за свідченнями очевидців, переросла у стрілянину.


Тересвянці розповідають, що своєю брутальною провокативною поведінкою ці хулігани вже давно обурюють жителів селища: гасають вулицями на автівках на шаленій швидкості, влаштовують гучні дискотеки, п’янки, поводяться зухвало і нахабно. За словами селищан, розперезані молодики часто вимагали гроші від неповнолітніх, погрожуючи силою. Подейкують, що і наркотики неповнолітнім збували. Та найбільше людей непокоїть те, що на порушників громадського порядку не можуть знайти управу.

Як розповів один з очевидців, критичною точкою конфлікту стало те, що в понеділок ввечері, 29 вересня батько ображеного підлітка зупинив одного з головорізів для розмови, але той нахамив дорослому, сів в авто подільника і втік. Хоча це був лише привід, адже куди обурливіше виглядали дії правоохоронців, які щойно затримували розв’язних молодиків за підозрою у рекеті чи збуті наркотиків, які відразу випускали на волю.

У понеділок терпець у тересвянців увірвався і, залучивши місцеву Народну Самооборону, почали переслідувати хуліганів. Дійшло до таранів автівок і навіть стрілянини з травмату та мисливської зброї. На щастя, ніхто не постраждав. Зрештою, мешканці Тересви викликали міліцію, і ті затримали молодиків на 72 години для з’ясування обставин інциденту. Усе це тривали до 5 ранку вже вівторка, 30 вересня.

Однак тересвянці впевнені: на цьому бєспрєдєл у селищі не припиниться, адже тут діє ціла добре організована банда. Тому, щоб надати широкого розголосу цій ситуації, повідомили про це районну владу. Тоді голова РДА Петро Голубка зініціював зустріч з жителями Тересви. Відбулася вона вчора, 30 вересня, у Тересвянській селищній раді. До Тересви приїхали начальник Тячівського райвідділу міліції Павло Басараба, прокурор району Владислав Братюк, голова Тячівської РДА Петро Голубка. Також були присутні депутати Тячівської районної ради, представники Тячівської районної Народної Ради, Народної Самооборони, Тересвянський селищний голова Василь Олексій, селищні депутати, підприємці, мешканці Тересви.
Розмова була емоційною, адже запитань до силових структур у стривожених тересвянців назбиралось чимало. Вимоги громади озвучив голова Тячівської районної Народної Ради Віталій Бенчак: люди хотіли знати, які заходи вживатимуть правоохоронці щодо порушників нічного спокою у селищі.




Начальник тячівської міліції Павло Басараба запевнив громаду Тересви, що проти зазначених осіб відкрито кримінальне впровадження. Справу будуть розслідувати. А чи перебуватимуть тересвянські хулігани надалі під арештом – вирішить суд. Також пообіцяв розібратись з підлеглими, які неналежно виконували свої службові обов’язки.

Представники правоохоронних органів говорили про те, що їм відомо про кримінальні нахили затриманих осіб, але наголошували, що потрібні докази та свідчення потерпілих, які можна буде долучити до матеріалів справи.

Головний міліціонер та прокурор району закликали громадськість Тересви і далі активно протистояти правопорушникам, а свідкам надзвичайної події – давати покази, щоб допомогти слідству.

Керівники правоохоронних органів району пообіцяли за кілька тижнів відзвітувати про результати розслідування. Учасники зборів також домовились посилити профілактичну роботу у селищі, проводити рейди спільно з місцевою Народною Самообороною.

Tyachiv.com.ua

admin

Коментарі :


02.10.2014 11:04 Бодя

Гнати тотих менту в АТО


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат