Огляд ужгородського кафе "Home, sweet home" (ФОТО)

Евеліна Гурницька, РІО 26.09.2014 11:59 ПОДІЇ

 

Насправді, в Ужгороді у досить непримітних локаціях можуть ховатися дуже навіть примітні заклади. І хтозна, може, це й на краще, коли ще не всі дізналися про маленький затишний куточок.

Це той випадок, коли кафе “створює” вулицю, а не навпаки. Цього разу «РІО» запрошує читачів у “Home, sweet home”, який розташувався на проспекті Свободи неподалік обласної бібліотеки. І це справді своєрідний дім, вартий уваги постійної рубрики газети “Рест-тест”.


Огляд ужгородських ресторацій у постійній офлайн-рубриці "Рест-тест" на головній сторінці РІО (зліва) - тисніть сюди


Якщо ви гуляєте проспектом і завжди помічаєте яскраві й позитивні дрібниці, то це кафе ви не могли оминути. Жовто-салатовий фасад, кольорові горщики з квітами на вікні й зображення вінтажної кави і філіжанок на склі. А ще — компактна тераса з диванчиками, свіжими “чічками” й веселим подушками з птахами. Це кафе не входить до переліку безлічі місцевих кав’ярень, яких об’єднує наявність кави і євроремонту, в ньому є душа і тепло. Принаймні наразі.

Паста, антипасті, сендвічі, млинці й салати
Коли ви заходите всередину, то на вас із великої дошки на всю стіну, яка розташувалася поряд із бар-стійкою, споглядає меню. Тут вас пригостять 4 видами пасти: “карбонара” (макарони з копченостями, сирим яйцем і сиром-пармезаном), “болоньєзе” (макарони з м’ясним фаршем) , фетучіні (готується з соусом із жирних вершків і грибами), попарделе з горіхом — ціна коливається до 40 гривень. Із антипасті вам запропонують карпачо з телятиною і буряк у кунжуті, а супи тут готують кремові — грибний і сирний, а також мінестроне (італійський легкий суп із сезонних овочів з пастою або рисом). Щодо канапок, млинців і салатів, то вони тут традиційні: сендвічі — з сиром або салямі, млинці — з м’яким сиром, джемом і шоколадом із горіхами, а салати — “грецький”, “вітамінний”, “фітнес”, “пікантний”, “насолода”. Серед типових десертів (штрудель і тірамісу) виділяються печене яблуко й печиво, мабуть, домашнє.   Також “Home...” готує лимонади вартістю від 14 до 32 гривень за склянку, а серед “сезонних новинок” — напій із кавуна і варена кукурудза.


Фото- і відео-рецепти з ужгородських кафе споглядайте у офлайн-рубриці "Готуємо з Rionews" на головній сторінці сайту РІО справа - дивіться тут  


І справді sweet
Справді,   “Home, sweet home” десь нагадує “хайтеківсько-кежуальну” квартиру: камін, розфарбована у зелений настільна лампа на кожному столику, весела постіль на диванах, пуфики, комод, подушки, пледи, штори на стінах, світильники, картини, дзеркала, декороване підвіконня. Кафе умовно поділяється на дві зали: у першій домінує сірий візерунок, а у другій синтезуються той же сірий і колір цегли, також вдало відділена робоча зона, що створює необхідний бар’єр між персоналом та гостями. Бар-стійка, скажімо, стилізована більш відверто навіть у ілюстраціях, також там багато різного чаю, спеціальне освітлення. Комфорт тут створює невелика кількість столиків, що дає можливість навіть попліткувати, а також гра світла, яка в кожному куточку   Для відвідувачів із дітьми надають спеціальне кріселко, також на полицях під столами ви знайдете чимало глянцевих журналів, можливо, не найсвіжіших, проте, мабуть, усе одно актуальних. У кав’ярні грає фонова й ненав’язлива французька та італійська музика   Обслуговування доволі тепле, кава оксамитова і запашна, і саме інтер’єр тут може бути ключовим, задля якого сюди хочеться прийти.  

Маленька ложка дьогтю
У “рест-тестах” «РІО» без цього пункту ніяк, яким би хорошим не був заклад. У атмосферу ніяк не вписуються дерев’яні стільці з рекламою пивного бренда; саме такі столи, які є зараз (можливо, їх варто застелити відповідними скатертинами); фірмовий холодильник, який забирає затишок, а також білий посуд на столиках і досить не презентабельні паперові пропозиції зі знижками. Тішить, що стільці й холодильник знаходяться лише в першій залі, а друга зала, що прекрасно, це суцільний простір для чудового усамітнення з найближчими людьми. Також було би непогано на дошці меню вказати ціни на гарячі страви.
Редакція, вірить, що у майбутньому у “Home...” можна буде також розраховуватися карткою, а також адміністрація розробить і англомовне меню.
Загалом, було би гарно, аби в закладі абсолютно всі деталі — великі й маленькі — були витримані в одному стилі.



 

Евеліна Гурницька, РІО

ТЕГИ : home sweet home

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат