Нардеп Пацкан: "Для нас неприйнятне об’єднання з мукачівським кланом" (ОГЛЯД)

admin 25.09.2014 10:23 ПОЛІТИКА

Ужгородський прес-клуб традиційно до виборів розпочинає спеціальний інформаційно-аналітичний виборчий проект за підтримки Фонду ЗМІ Посольства США в Україні.

Серед заходів, про які ми Вам повідомлятимемо, прес-клуб періодично розсилатиме інформаційний бюлетень. Таку розсилку ми здійснюємо «щовиборів». У разі використання повної чи часткової інформації, будь ласка, вказуйте джерело «Інформаційний виборчий бюлетень Ужгородського прес-клубу».

На Закарпатті по одному округу балотуються 5 кандидатів з однаковим прізвищем
На Закарпатті в одному з округів зареєстровано вже п’ятого кандидата з одним й тим самим прізвищем – Ковач. Йдеться про округ № 68 з центром в Ужгороді.

Саме на цьому окрузі балотуватиметься мажоритарник Василь Ілліч Ковач, нардеп від ПР, колишній керівник ВАТ «Закарпаттяобленерго». Тепер він матиме кілька однофамільців, серед яких один викладач, один директор приватного підприємства, голова обєднання «За Олександра Ковача» та оператор на АЗС.
ЦВК зареєструвала мажоритарником по округу № 68 й екс-голову Закарпатської ОДА, очільника обласної організації ПР Олександра Ледиду, який уже подавав документи. Проте, за першим разом ЦВК відмовила О. Ледиді через неповністю надані папери.

Ужгородські кандидати в депутати копіюють передвиборчі програми з Інтернету.
Підмітив цікаву особливість керівник прес-служби облради Влад Микита. Як виявилося, передвиборча прогама кандитата в нардепи по округу №68 Антона Ковача слово в слово співпадає з передбивичою програмою кандидата в нардепи по округу № 27 Володимира Плюти, який балотувався у 2012 році.   У цьому можна переконатися, якщо співставити обидві програми.Програма Ласло Ковача скопійована з із програми Гноєвого Віктора Григоровича, а Ковач Василь Васильович взяв програму від кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 223 Остапчук Марини Анатоліївни.

Закарпатський УДАР не співпрацюватиме з Балогами. Про це повідомив на прес-конференції народний депутат Валерій Пацкан. "Для нас є неприйнятним об'єднання з мукачівським кланом", - заявив нардеп.   Тим не менше, як відомо, і партія УДАР і родина Балог, йдуть на вибори у складі Блоку Петра Порошенка.
"Всі наші люди будуть працювати у Блоці Петра Порошенка. Будуть люди у комісіях. Зокрема, ми беремо відповідальність за округ №68. Але у тих округах, де йдуть Балоги, наші люди не будуть", - наголосив Валерій Пацкан. Як виявилося про приєднання родини Балог до Блоку він дізнався за 2 дні до з'їзду Блоку.
"Ми зробили всі спроби поговорити про це, я був на зустрічі з Петром Олексійовичем. Тим не менше доки Пацкан керівник УДАРу на Закарпатті, об'єднання з Балогою не буде", - переконаний політик.

Мажоритарником по округу №72 округу мав іти Василь Брензович як представник угорців   від угорців. Але у останній момент його перенесли у список, а на округ пішов Іван Балога. Про це на прес-конференції повідомив Валерій Пацкан, керівник обласної організації партії «Удар».

УДАР готовий співпрацювати з усіма політсилами, крім ЄЦ, зокрема є певні домовленості з Народним фронтом по Свалявському округу. Там політики будуть досліджувати соціологою і потім вже домовлятися по ситуації. Такий же характер співпраці готові обговорити з іншими демократичними політсилами,- кажуть у партії.

Призначений на старті виборчої кампанії голова Закарпатської ОДА Василь Губаль запевняє, що адмінресурсом не зловживатиме. Зокрема, запевнив, що під час виборчої кампанії не буде ніяких заганянь у зали бюджетників, втручатися у виборчий процес не буде, а найбільшу боротьбу буде вести з корупцією. Але при цьому хоче, щоб закарпатська громада об’єдналася навколо Порошенка. «Я очолював штаб Порошенка (на президентських виборах) і не бачу тих кроків, щоб я далі не міг його підтримувати. Хочу щоб закарпатська громада об’єдналася навколо Порошенка якщо він не йде у розріз з думкою українців»,- додав В.Губаль.
Також він стверджує, що не буде замовляти «матеріали проти своїх конкурентів, проплачувати мітинги проти когось».
Закарпатський “Народний фронт» запевняє, що у складі Народного Фронту нема олігархів. “Так само і у Закарпатті ви не побачите знайомих очікуваних прізвищ”, - нагoлосив Валерій Лунченко, екс-губернатор, представлений на виборах у списках Народного фронту.
Він же коротко описав всіх кандидатів-мажоритарників від партії “Народний Фронт”. Це, такі   люди:   Олександр Довгош – кандидат в депутати, округ № 68,   Олександр Хайнас – кандидат в депутати, округ № 69,   Василь Сабадош – кандидат в депутати, округ № 71,   Василь Дем’янчук – кандидат в депутати, округ № 72,   Іштван Петрушка – кандидат в депутати, округ № 73.

Іштван Петрушка, уже колишній голова Берегівської РДА, не знає, чому його звільнили. Про це він розповів на прес-конференції закарпатського осередку партії “Народний фронт”. Зараз екс-голова РДА проходить як кандидат-мажоритарник, висуванець згаданої вище партії, по округу № 73.
Він розповів, що указ про своє звільнення у вічі поки не бачив, хіба читав у Інтернеті на сайті Президента.
Наразі ж він очікує на прибуття офіційних документів, аби дізнатися офіційну причину свого звільнення. “Оскільки є указ про звільнення до моменту призначення нового голови він мусить виконувати обов'язки голови РДА. Але як порядна людина, він мав би піти у відпустку”, - прокоментував однопартієць кандидата Валерій Лунченко.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : вибори 2014віктор балогаВалерій ЛунченкоВалерій ПацканПетро Порошенкоолександр ледидаВасиль КовачВасиль ГубальУдар

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат