В Ужгороді започатковують великий тенісний турнір

24.09.2014 15:49 СПОРТ

У п’ятницю 26 вересня, в Ужгороді стартує обласний відкритий тенісний турнір серед дітей та ветеранів, приурочений 120-річчю закарпатського тенісу та «Меморіал пам’яті першому майстру спорту СРСР на Закарпатті Й. Й. Гагеру», якому цьогоріч виповнилося б 90 років.


Напередодні у приміщенні облдержадміністрації відбулася прес-конференція, присвячена проведенню цього спортивного заходу. У ній взяли участь організатори цього заходу, керівництво федерації тенісу Закарпаття, Департаменту освіти, науки, спорту та молоді облдержадміністрації, представники від громадських організацій, спонсори, працівники мас-медіа області. Голова ФТЗ Володимир Алексій повідомив, що у змаганнях візьмуть участь майже 150 учасників — це діти та ветерани з більшості регіонів України, нашої області, а також із близького зарубіжжя. Серед учасників троє чемпіонів України, а також майстри спорту України. Володимир Миколайович також наголосив на тому, що з наступного року ці змагання повинні перерости у всеукраїнський офіційний турнір під егідою федерації тенісу України та закарпатського осередку.

Перший заступник голови ФТЗ, мс СРСР з тенісу Іван Шуфрич зосередив свою увагу й досить детально зупинився на тих майстрах великої ракетки з якими довелося навіть разом грати. А вів він мову найперше про ужгородців Й. Гагера, Е. Ковача, Т. Негера, Й. Яношевського, Б. Набиванця, а також про багатьох відомих художників, скульпторів, літераторів, письменників, лікарів, які були досить вправними тенісистами-любителями. Іван Юлійович також інформував журналістів та своїх колег про те, що з Берліна йому зателефонував 94-річний товариш і партнер Йосипа Гагера — старший брат Чонгарів Алмош, який подякував усім організаторам, меценатам, які організували такий чудовий спортивний захід і присвятили тим людям, котрі свого часу прославили нашу Срібну Землю далеко за її межами. «Я уже літня людина, — сказав у телефонній розмові наш колишній земляк з Ужгорода Алмош Чонгарі, — і мені важко прийти до рідного Ужгорода на це неординарне свято. Я дуже радий від того, що, не дивлячись на важку ситуацію в Україні, справжнім патріотам краю і цінителям цього виду спорту вдалося організувати такий потрібний спортивний захід. Я щиро усіх вітаю, а Україні бажаю знову мирного і голубого неба над головами моїх співвітчизників.

Також про стан справ у тенісній сім’ї говорили заступник голови ФТЗ, депутат Ужгородської міської ради О. Кіндрат та його колега Б. Андріїв, виконавчий директор ФТЗ І. Гулянич, директор ЗОДЮСШ Віктор Дуло акцентував свою увагу на досягненнях підопічних та вирішення господарських проблем на території восьми тенісних кортах за СК «Юність» — це будівництво роздягалень та кімнат гігієни.

Ужгородець майстер спорту України з тенісу В. Єгоров інформував присутніх про свою участь у нинішньому році, як у чемпіонаті та Кубку України з тенісу, а також в інших престижних змаганнях.

Насамкінець учасники прес-конференції та організатори змагань щиро запросили усіх поцінувачів елітного виду спорту на змагання, які триватимуть протягом 26—28 вересня.

У суботу 27 вересня, о 12 годині на кортах за СК «Юність», відбудеться урочисте відкриття турніру.

Василь Гаджега.

На фото автора: заступник голови ФТЗ, мс СРСР І. Шуфрич демонструє учасникам прес-конференції афішу змагань. У президії (зліва направо) заступник голови ФТЗ, депутат Ужгородської міськради О. Кіндрат, мс України з тенісу В. Єгоров, І. Шуфрич та меценат, депутат Ужгородської міськради Б. Андріїв.

ТЕГИ : теніс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат