Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 23.09.2014 07:00 ПОДІЇ

Сьогодні вівторок, 23 вересня. Вірте у себе - і все буде добре. Нехай ранкова прохолода пробуджує яскраві емоції на початку дня. Запрогамовуйте добрий настрій на день, готуйте улюблену ранкову каву і додавайте до е бажані солодощі. Теплих вам розмов до кавування і корисних справ у вівторок!

Цитата дня: Любов – єдина річ, яка залишиться, коли сама людська раса зникне з лиця Землі.
Пауло Коельйо «Адюльтер»

23 вересня 2014 року
по Закарпатській області: Хмарно з проясненнями, вночі місцями дощ, вдень часом дощ. Вночі та вранці в гірських долинах подекуди туман. Вітер північно-західний 7-12, вдень в горах місцями 15-20 м/с. Температура повітря вночі 4-9° тепла, вдень 12-17°, в горах місцями 7-12° тепла.
Автошляхи: Вночі місцями дощ, вдень часом дощ. Вночі та вранці в гірських долинах подекуди туман. Видимість добра, в дощі 2-4 км, в тумані 200-500 м.
по м. Ужгород: Хмарно з проясненнями, вночі без опадів, вдень часом дощ. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 7-9°, вдень 15-17° тепла.

За православним календарем 23 вересня ІМЕНИНИ відзначають Андрій, Апеллій, Панас, Варипсав, Василь, Гаврило, Гліб, Євгеній, Іван (Іоанн), Иоасаф, Исмаил, Каленик, Касян (Кассиан), Климент, Костянтин, Лукий, Мелетій, Минодора, Митродора, Микола, Нимфодора, Павло, Палладій, Петро, Пульхерия, Тетяна (Татиана) і Уар.


Сьогодні також:
  Полтава: День міста Полтава
  Литва: день пам'яті жертв геноциду
  Саудівська Аравія: день єдності королівства
  Японія: день осіннього рівнодення Сюбун-но-хі
  Киргизстан: день державної мови



Цей день в історії

1492 — коронація Яна Ольбрахта на короля Речі Посполитої
1595 — іспанський уряд прийняв рішення не винищувати індіанське населення Вест-Індії, а хрестити його, розділивши колонії на території місій
1846 — Йоганн Галле та Генріх Луї д'Аррест відкрили Нептун, восьму планету Сонячної системи
1848 — американець Джон Куртіс зробив першу жувальну гумку


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї

Філармонія
До 1 жовтня — Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики.

“Перемога” (Мукачево, пл. Миру, 3/2)
До 24 вересня   — “7-й гном”. Поч. о 10.10, 14.10. “Небеса реальні”. Поч. о 16.00, 22.00.   “Той, що біжить лабіринтом”. Поч. о 12.00, 18.00, 20.00.

«Доміон»
До 24 вересня — «7-й гном, ЗD». Поч. о 10.00, 11.30. «Той, що біжить лабіринтом». Поч. о 13.00, 16.50, 20.40. “Небеса реальні”. Поч. о 15.00, 20.40. «Париж. Місто мертвих». Поч. о 22.40.

Кінотеатр «5-й елемент» (2 зали)
До 24 вересня — «Вартові галактики, ЗD». Поч. о 10.00. «Сигнал». Поч. о 10.30, 20.30. «7-й гном, ЗD». Поч. о 12.00. “Інструкції не додаються”. Поч. о 12.10, 18.45. “Той, що біжить лабіринтом”. Поч. о 13.40, 15.50, 19.45. «Аеротачки,   ЗD». Поч. о 14.00. “Врятувати Землю,   ЗD». Поч. о 15.30. “Самотній за контрактом”. Поч. о 17.00. “Корпоратив”. Поч. о 18.00.
“Одержимсть Майкла Кінга». Поч. о 21.50. «Варшавська битва 1920, ЗD». Поч. о 22.00.

Галерея «Ужгород»  
Виставка Івана Кліси (пастель, живопис).

Готель «Інтурист-Закарпаття»
Щодня — жива музика, виступ гурту «Вітамін». Поч. о 19.00.

Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Мистецький центр “Галерея Ілько”
Галерея працює щодня з 11.00 до 21.00, у неділю — з 12.00 до 19.00.

Арт-кав’ярня «Voto» (вул. Волошина, 24)
Виставка Олександра Войтовича «Summer
Time».

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Владислава Ганзела.
16 вересня—1 жовтня — відкриття персональної виставки художниці Наталії Сіми “Зачудування світом”.
Постійно діюча експозиція під відкритим небом.
Виставка «Літопис рідного краю» (твори Ф. М. Бабинця, В. М. Асталоша, І. М. Палаташа з фондової колекції Закарпатського музею народної архітектури та побуту — живопис, різьба по дереву.
«Творча спадщина Івана Антоновича та Сіона Івановича Сільваїв (різьба по дереву, живопис, писемні твори)». Виставка з фондової колекції.
Виставка з фондової колекції музею «Пісня на полотні» (з нагоди 90-річчя Меланії Йосипівни Балаж, заслуженої майстрині народної творчості України).
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції — з 9.00 до 17.00.

Художній музей імені Бокшая
До 6 жовтня — персональна виставка Ласло Гайду   і вихованців його авторської школи (живопис).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки музею:
Експозиція “Закарпаття в первісні часи» (кам’яний вік).
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція відділу природи.
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. із фондової колекції музею.
Експозиція «Закарпаття між двома світовими війнами».
Експозиція «Карпатська Україна».
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон XVIII — початку XX ст.
Виставка «Час розкидати каміння. Час збирати каміння» (з фондової колекції годинників ЗКМ).
До 100-річчя початку Першої світової війни (1914—1918) — «Перша світова війна в поштових листівках» (на базі фондової колекції музею).
Виставка «Євро-Фото-Арт» (Румунія).
Виставка «In memoriam» до 120-ї річниці від дня народження П. Сови, відомого громадського діяча краю, краєзнавця, історика, археолога.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен. Сьогодні тебе чекає спокійний день. У першій половині дня тобі варто, відкинувши убік поточні справи, приділити увагу стану свого здоров'я. Не полінуйся зайвий раз, виходячи з дому, укутатися потепліше і не забути утеплити ноги. Увечері тобі вдасться благополучно вирішити одну стару, дрібну неприємність.
Телець Грошова удача приходить через ділові поїздки. Успішний день для будь-яких робіт із землею й нерухомою власністю, накопиченням чого-небудь цінного. Решта справ обмежені в можливостях. У взаєминах доленосних змін не відбувається.
Близнюки У першій половині дня ти можеш відчувати роздратування і деяку нервозність. Намагайся не вступати ні з ким в гучні суперечки і по можливості обмеж спілкування з керівником, щоб уникнути великих неприємностей. Вечір проведи на самоті, з чашкою чаю і улюбленою книжкою.
Рак. Сьогодні для досягнення успіху тобі доведеться витратити вдвічі більше зусиль, ніж зазвичай. Тому, тобі варто відкласти в сторону всі важливі справи, і злегка вичекати більш сприятливого часу. Краще подбай про дрібні поточні справи. Увечері намагайся тримати емоції під контролем, щоб зопалу не образити близьку людину.
Лев   Сьогоднішній день, з великою часткою ймовірності, ти занесеш в скарбничку «приємних спогадів». Усі сфери твого життя в тій, чи іншій мірі перебувають під сприятливим впливом зірок, але, найприємнішою, щасливою і хвилюючою виявиться область інтимних стосунків. Якщо, ти давно мріяла про хороший, красивий вечір з близькою людиною, то спробуй запланувати його саме на сьогодні.
Діва. Сьогодні можеш не боятися ніяких неприємностей. Всі клопоти цього дня будуть цілком тобі під силу. Справи сімейно-родинні будуть складатися просто відмінно. Увечері, якщо будуть просити гроші в борг, ти цілком можеш і виручити прохача, хоча віддавати, його, тобі будуть досить довго.
Терези Сьогодні тобі варто головну увагу приділити власному здоров'ю. Його загальний рівень, знизився досить значно. У сімейних і родинних справах тебе чекають різноманітні клопоти і чвари. Намагайся, ні з ким не з'ясовувати відносин, як би сильно цього тобі не хотілося. Увечері відвідай кінотеатр або просто проведи час у колі друзів.
Скорпіон Сьогодні всі сфери твого життя в тій, чи іншій мірі будуть прибуткові, але найбільш успішним виявиться все, що має відношення до протилежної статі. День, також хороший для розриву старих, непотрібних, або обтяжливих взаємин. Увечері тобі, можливо, доведеться підтримати близьку подругу.
Стрілець Сьогодні ти будеш здатна залучити на свою сторону корисних і потрібних тобі людей, якщо тільки всерйоз задашься цією метою. День буде сповнений можливостями для того, щоб завести прекрасні контакти в діловій сфері. Головне не сидіти, склавши руки. Вечір найкраще присвятити коханій людині і його проблемам.
Козеріг Сьогодні в твоєму житті не відбудеться нічого серйозного. Все буде настільки стабільно, що, про навколишні тебе обставини, можна буде сказати лише одне - «сонне царство». Увечері тобі доведеться стати на захист чужих інтересів.
Водолій. Сьогодні тебе чекає сприятливий день, який однаково хороший для вирішення, як дрібних, так і великих справ. Усі сфери твого життя стабільні і перебувають під позитивним впливом планет. Вечір проведи у веселій компанії в шумному місці.
Риби Сьогоднішній день дуже гарний для всього особистого, і, в значній мірі - невдалий для всього професійного. Основні проблеми, які сьогодні можуть виникнути, будуть пов'язані з оформленням документів, офіційними установами, представниками влади та фінансовими справами. Вечір тобі варто провести в спокійній домашній обстановці.


Усміхніться на початку нового дня!   :)

Рецепт лінивих голубців. Пункт перший: а ну їх на фіг, зварю мівіни.



Коли ваші справи йдуть погано - не йдіть з ними.



На зустріч Колобку попадається глобус:
- Братан! Які наколки!

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат