Історії трьох закарпатців, які загинули в АТО (ФОТО)

admin 22.09.2014 10:54 СОЦІО

 

20 вересня у центрі Берегова, на площі Кошута встановлено велике панно з фотографіями Роланда Поповича, Михайла Тимощука та Олега Тюрікова.

Молоді хлопці загинули на сході України, захищаючи рідну державу від ворога. Вони навічно залишаться у нашій пам'яті як герої.

Роланд Попович, 19 років
14 червня Роланда Поповича було вбито ворожим снайпером поблизу Луганську. У 2012 році він закінчив українську ЗОШ №1 у м. Берегово. Пішов служити у військо. Йому було всього 19 років. Своє двадцятиріччя Роланд мав відсвяткувати 22 липня 2014 року.
Хлопця в останню путь провели усім містом 16 червня. На панахиді було понад 2 тисячі людей.

Михайло Тимощук, 27 років
13 серпня, у день свого народження, загинув 27-річний берегівчанин Михайло Тимощук. Він служив за контрактом у 128-ій окремій Закарпатській механізованій бригаді. Загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО, під час обстрілу з боку терористів. Прощалися з героєм у Берегові 17 серпня.
Михайло Тимощук народився у місті Рівне 13 серпня 1987 года, а згодом переїхав до Берегова. Походив він із змішаної українсько-угорської родини. Навчався у ЗОШ №5, а потім продовжив навчання у Закарпатському угорському інституті імені Ференца Ракоці ІІ за спеціальністю «історія-географія» (з 2005 по 2009 рр.). У 2010 році отримав диплом вчителя історії. Але Михайло вирішив спробувати себе у іншій професії - пішов служити за контрактом у військо України.
Випускники Закарпатського угорьского інституту згадують про товариша і друга, який загинув, захищаючи Україну.

Олег Тюріков, 23 роки
23-річний молодший сержант Олег Тюріков був солдатом-контрактником, командиром відділення зводу радіаційної, хімічної, біологічної розвідки роти радіаційного, хімічного, біологічного захисту 80-ї окремої аеромобільної бригади, військової частини А0284. Служив за контрактом.
Олег загинув 16 серпня в результаті смертельного поранення під час виконання бойового завдання в районі проведення антитерористичної операції на Луганщині. Терористи вели обстріл з установки «Град».
Олег закінчив Берегівську ЗОШ №2 з російською мовою навчання (нині розформовану).
На похорон Олега прийшли не тільки рідні та друзі, але й сотні берегівчан, які не знали хлопця особисто. Серед присутніх були представники влади місцевого та обласного рівнів, солдати, представники військкомату, працівники Берегівського РВ УМВС.
Олега Тюрікова поховали з усіма почестями, як героя - з почесною вартою, духовим оркестром та пострілами в повітря.
Панно з фотографіями героїв із Берегова було виготовлено за власний кошт місцевим підприємцем Олександром Рябіковим на прохання сестри Михайла Тимощука. Дозвіл на розміщення у центрі міста надано міською радою на прохання ПП "Атлант".



Мукачево.net

admin

ТЕГИ : АТОСхідвійна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат