Понад 83% митних декларацій на Закарпатті оформлено в електронному вигляді

admin 27.01.2014 11:47 СОЦІО

У минулому році фахівцями Чопської митниці Міндоходів загалом оформлено майже 100 700 митних декларацій. З них понад 83 500 – в електронному варіанті.

На сьогоднішній день практично усі бюджетоформуючі підприємства, зокрема великі платники податків, здійснюють митне оформлення виключно в електронному вигляді. Зокрема, на Чопській митниці Міндоходів в 2013 році показник електронного декларування склав 83,5% від загальної кількості оформлених митних декларацій і продовжує зростати.

За словами Сергія Харченка, начальника Чопської митниці Міндоходів, досягнутий результат засвідчує: електронна митна декларація – сервіс, який суб’єктам під час здійснення ними зовнішньоекономічних операцій максимально спрощує оформлення товарів та скорочує часові і фінансові витрати.

Нагадаємо, статтею 257 Митного кодексу України зокрема визначено, що декларування здійснюється шляхом заявлення за встановленою формою (письмовою, усною, шляхом вчинення дій) точних відомостей про товари, мету їх переміщення через митний кордон України, а також відомостей, необхідних для здійснення їх митного контролю та митного оформлення. При застосуванні письмової форми декларування можуть використовуватися як електронні документи, так і документи на паперовому носії. Електронне декларування здійснюється з використанням електронної митної декларації, засвідченої електронним цифровим підписом, та інших електронних документів або їх реквізитів у встановлених законом випадках. Митна декларація та інші документи, подання яких митним органам передбачено цим Кодексом, оформлені на паперовому носії та у вигляді електронних документів, мають однакову юридичну силу.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат