Закарпаття: 60 піхотинців повернулися з АТО, а влада не знайшла часу їх зустріти

admin 19.09.2014 11:01 ПОДІЇ

Про те, що в суботу, 13 вересня, в Ужгород із зони АТО повертаються піхотинці, волонтери дізналися першими.

Спочатку було повідомлено, що урочисто героїв зустрічатимуть біля облмуздрамтеатру. Опісля виявилося, що відбудеться це на вулиці Другетів, де розташований 15-й гірсько-піхотний батальйон.

Вже там зустріли рідних і близьких, дітей із синьо-жовтими стягами, квітами, кольоровими кульками, волонтерів. «Вони вже близько, у Барвінку», — хтось радісно вигукнув. За півгодини всіх запустили на територію військового підрозділу, куди за кілька хвилин під оплески заїхав автобус. Заграв оркестр. Далі були обійми, сльози. Плакали навіть діти. «Синок, ти живий. Ти повернувся», — чулося поруч. Зовсім юні хлопці виглядали втомленими, але щасливими. Всі хором вигукували: «Україна понад усе» та співали гімн України…

Далі було найцікавіше. Журналісти намагалися отримати офіційні коментарі від начальства, шукали «головного», що приїхав із хлопцями. Проте військове керівництво на камеру говорити не хотіло. Вдалося дізнатися, що приїхало 60 вояків, що вони їхні (тобто із батальйону), що в зоні АТО із березня (!), на сході були у складі 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Туркестансько-Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

Родичка контрактника 23-річного Віктора Чухти не без хвилювання каже, що не бачила племінника вже майже 6 місяців. Постійно із ним підтримували телефонний зв’язок. «Чим би я не поцікавилася, Вітя завжди заспокоював: «Все добре, тітко». Коли додавала, що по новинах показували, що вас обстріляли, він відповідав: «ви ж мені й так не допоможете».

Щасливий старший солдат Сергій Шишканинець погодився на інтерв’ю (повністю опублікуємо в одному з номерів газети. — Авт.).  

З такими героями Україна вистоїть. А поки кілька запитань без відповідей:

- чому на зустрічі не було жодного представника влади? Хіба хлопці не заслужили уваги і шани?

- чому більшість із них вперше вдома за майже 6 місяців перебування в пеклі (принаймні два рази вже мали приїжджати)?;

- чому через 10 днів вони знову повертаються в зону АТО, якщо, за словами військових психологів, для реабілітації необхідний щонайменше 21 день?

Оксана ШТЕФАНЬО.

газета "Новини Закарпаття"

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат