Уряд продовжує «шокову терапію» для українців, - Вілкул

admin 18.09.2014 14:13 ПОДІЇ

Введення однакових тарифів на газ, як для підприємств, так і для населення, стане серйозним ударом для людей, в першу чергу, для малозабезпечених громадян - пенсіонерів, інвалідів. Це означає, що ціна на газ для українців підвищиться ще в 4 рази.

І це при обвалі національної валюти в два рази, катастрофічному підвищенні цін на продукти та медикаменти, заморожених зарплатах і пенсіях. Влада не захищає народ, а навпаки, заганяє в кут, - сказав Олександр Вілкул, один з лідерів Опозиційного блоку, губернатор Дніпропетровщини 2010-2012 рр та Віце-прем'єр 2012-2014 рр.

Він підкреслив, що уряд повинен негайно перейти до реальних реформ, які зупинять руйнування економіки і захистять українців.

- Перекладати тяжкість фінансового стану держави на простих громадян - це злочин. Поки я був губернатором і віце-прем'єром - 4 роки тарифи на ЖКГ і ціни на хліб були стабільними. Зараз за півроку вони підвищилися на 60%, і гряде чергове підвищення. У нас ще не було більш безвідповідального уряду з моменту здобуття незалежності України, наша економіка руйнується, область за областю, - сказав Вілкул.

За словами Олександра Вілкула, опозиційним блоком розроблено програму, яким чином повернути тарифи на колишній рівень. Досягатися це буде шляхом впровадження енергозберігаючих програм, тобто зменшенням фізичного споживання газу.

- Будучи віце-прем'єром, мені вдалося знизити споживання газу в ЖКГ на 20% в масштабах країни. Ми знаємо, як це робити. Тисячі енергоефективних проектів у всіх містах і селах - це єдина можливість знизити комунальні тарифи, - зазначив Вілкул.

Як повідомлялося раніше, в НАК «Нафтогаз України» не виключають, що найближчим часом тарифи на газ можуть бути однаковими як для підприємств, так і для населення. Тому вже до кінця цього року можливе подорожчання блакитного палива для приватних споживачів ще в чотири рази.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат