Доброго ранку, любі читачі! (+ ВІДЕО)

Rionews 17.09.2014 07:00 ПОДІЇ

На календарі середа, 17 вересня. Нехай сьогодні вже з першим ковтком ароматної кави у вас прокинеться бажання робити щось корисне. Будьте в гармонії з собою і навколишнім світом. Щастя поруч і завжди. Відчувайте його через радість, яка йде від людей. Самі даруйте радість. Гарного дня і смачного кавування!


Цитата дня: Поки молодість не пройшла, її потрібно перетворювати на радість. На всі сто. До повного задоволення, розумієш? Тільки цими спогадами і можна буде зігріти себе в старості.

© Харукі Муракамі

17 вересня 2014 року
по Закарпатській області: Мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці в гірських долинах подекуди туман. Вітер східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 7-12°, вдень 19-24°, в горах місцями вночі 4-7°, вдень 12-17° тепла.
Автошляхи: Без опадів. Вночі та вранці в гірських долинах подекуди туман. Видимість добра, в тумані 200-500 м.
по м. Ужгород: Мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 9-11°, вдень 22-24° тепла.


За православним календарем 17 вересня ІМЕНИНИ відзначають Вавила, Епполоний, Ермиония, Иулиан, Киан, Миан, Мойсей, Прилидиан, Увірваний, Федір (Феодор) і Христодула.


Цей день в історії

1834 — професора Михайла Максимовича затверджено на посаді ректора Київського університету св. Володимира.
1919 — Оприлюднено відозву головного отамана військ УНР Симона Петлюри до населення соборної України з викладом основних положень програми уряду УНР.
1939 — згідно з пактом Молотова-Рібентропа, радянська армія перейшла східний кордон Польщі — задля окупації територій Західної України та Західної Білорусі.
1944   — союзники розпочали Голландську повітряно-десантну операцію, наймасштабнішу повітряно-десантну операцію у світовій історії.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї

«Доміон»
До 17 вересня — «7-й гном, ЗD». Поч. о 10.00, 11.40, 13.20. «Париж. Місто мертвих». Поч. о 16.50, 20.20. «Фейкові копи». Поч. о 15.00, 18.30. «Визволи нас від зла». Поч. о 22.00.

Кінотеатр «5-й елемент» (2 зали)
До 17 вересня — «Пустунчики в пошуках веселки». Поч. о 9.50, 12.45. «Літаки: Вогонь і вода, 3D». Поч. о 10.00. «Сигнал». Поч. об 11.15, 20.45. «7-й гном, ЗD». Поч. об 11.30, 14.45. «Черепашки-ніндзя, ЗD». Поч. о 13.00. «Самотній за контрактом». Поч. о 14.15, 19.00. «Врятувати землю, 3D». Поч. о 16.00. «Винні зірки». Поч. о 16.15. «Вовки». Поч. о 17.30. «Прянощі і пристрасті». Поч. о 18.25. «Одержимсть Майкла Кінга». Поч. о 20.35. «Наднебезпечний». Поч. о 22.00. «Плем’я». Поч. о 22.15.

Готель «Інтурист-Закарпаття»
Щодня — жива музика, виступ гурту «Вітамін». Поч. о 19.00.

Галерея «Ужгород»  
Виставка Івана Кліси (пастель, живопис).
Галерея працює з 11.00 до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок.

Мистецький центр “Галерея Ілько”
Галерея працює щодня з 11.00 до 21.00, у неділю — з 12.00 до 19.00.

Арт-кав’ярня «Voto» (вул. Волошина, 24)
Виставка Олександра Войтовича «Summer
Time».

Закарпатський музей народної архітектури та побуту (вул. Капітульна, 33а)
Персональна виставка Владислава Ганзела.
16 вересня—1 жовтня — відкриття персональної виставки художниці Наталії Сіми “Зачудування світом”.
Постійно діюча експозиція під відкритим небом.
Виставка «Літопис рідного краю» (твори Ф. М. Бабинця, В. М. Асталоша, І. М. Палаташа з фондової колекції Закарпатського музею народної архітектури та побуту — живопис, різьба по дереву.
«Творча спадщина Івана Антоновича та Сіона Івановича Сільваїв (різьба по дереву, живопис, писемні твори)». Виставка з фондової колекції.
Виставка з фондової колекції музею «Пісня на полотні» (з нагоди 90-річчя Меланії Йосипівни Балаж, заслуженої майстрині народної творчості України).
Музей працює щодня (крім вівторка) з 9.00 до 17.00, експозиції — з 9.00 до 17.00.

Художній музей імені Бокшая
До 16 вересня — персональна виставка Івана Бровді.
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки музею:
Експозиція “Закарпаття в первісні часи» (кам’яний вік).
Експозиція з історії Ужгорода та Ужгородського замку «Древній замок над Ужем».
Експозиція відділу природи.
Експозиція з історії духовної культури на Закарпатті.
Виставка холодної та вогнепальної зброї ХVІ — початку ХХ ст. із фондової колекції музею.
Експозиція «Закарпаття між двома світовими війнами».
Експозиція «Карпатська Україна».
Експозиція меморіальної кімнати Президента Карпатської України Августина Волошина.
Виставка народних музичних інструментів Закарпаття.
Виставка народного одягу Закарпаття.
Виставка стародруків та ікон XVIII — початку XX ст.
Виставка «Час розкидати каміння. Час збирати каміння» (з фондової колекції годинників ЗКМ).
До 100-річчя початку Першої світової війни (1914—1918) — «Перша світова війна в поштових листівках» (на базі фондової колекції музею).
Виставка «Євро-Фото-Арт» (Румунія).
Виставка «In memoriam» до 120-ї річниці від дня народження П. Сови, відомого громадського діяча краю, краєзнавця, історика, археолога.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 18.00.

Меморіальний будинок-музей народного художника України Ф. Манайла (Ужгород, вул. Другетів, 74)
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 10.00 до 17.00 щодня, крім неділі й понеділка.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки

Овен. У тебе буде велике бажання взятися за якийсь грандіозний проект і масштабну справу. Але виникне якась нездоланна перешкода, що змусить тебе відійти назад, принаймні - на певний час. Для більшого розуміння ситуації попроси про допомогу партнерів і колег - тобі дуже потрібна буде незалежна та неупереджена оцінка оточення. Увечері займися наведенням порядку у себе вдома, особливо на кухні.
Телець Назвемо цей день днем боргу - виконуй надані раніше обіцянки, наводь порядок скрізь, де тільки можна, роздай буквальні борги. Тебе дуже напружуватиме ставлення до тебе деяких товаришів по службі, а також якась твоя минула професійна невдача. Але не варто "прив'язуватися" до таких думок. Зміни ставлення до речей, які тебе турбують, і ти убезпечиш себе від них.
Близнюки Твоя техніка - офісна в основному, а також, можливо, і кухонна - потребуватиме уваги і рук майстрів із ремонту - щось вийде з ладу. Це тебе дуже турбуватиме. Причиною всього цього, в основному, буде твоє неправильне споживацьке ставлення до речей, ймовірно, недотримання інструкції з користування. Увечері корисно влаштувати зустріч, побачення з коханою людиною. Але в дуже спокійній, мало не домашній обстановці.
Рак. Перебуваючи в дорозі, за кермом, дотримуйся правил дорожнього руху та безпеки. Сьогодні - особливо. День надасть тобі великий вибір, що в свою чергу може привести до сумнівів. А сумніви - до коливань і невірних рухів в результаті. Дій за заздалегідь наміченим планом або стратегією, без сумнівів і незважаючи на думку оточення.
Лев   Прислухайся до свого організму, займися здоров'ям - прийми профілактичні заходи. Принаймні - пройди профогляд у хорошого лікаря, здай аналізи, сходи до стоматолога тощо. У другій половині дня віддається мріям і грі уяви. І нікого не слухай - при формуванні свого майбутнього (і досягненні його) це дуже важливий етап.
Діва. Ти контролюватимеш велику частину твоїх справ. Але при цьому відбудуться певні ситуації з вини товаришів по службі. Не варто їх сильно вичитувати - це людський фактор і випадковість, а не навмисне шкідництво або непрофесіоналізм. Увечері найкраще зайнятися коханням - в прямому і переносному сенсі.
Терези У першій половині дня з'являться певні можливості для того, щоб твоя справа зрушила з мертвої точки. Не варто йти від такої перспективи, і тим більше не варто боятися - адже насправді ти на це чекала. У другій половині дня не залишай без уваги своїх дітей.
Скорпіон Вимкни на певний час свій прагматизм і схильність до критики - ти можеш мимоволі погубити не одну гарну і творчу ідею своїх колег. І не бійся проблем і «заторів» у справах - це лише крок назустріч Мрії. Увечері варто влаштувати грандіозну й гучну зустріч із друзями і подругами.
Стрілець Більшу частину дня у ти не зможеш нормально працювати - складнощі та перепони виникатимуть одна за одною. Ти наблизишся до того, щоб опустити руки. Надвечір ти отримаєш якісь приємні новини або сюрпризи з-за кордону, від знайомих або родичів.
Козеріг В особистих стосунках спостерігатиметься певна скутість з боку твоєї половинки. Не намагайся форсувати події і «тиснути » на партнера - йому і так не солодко в цей період. Дай своєму коханому час розібратися в собі, залиш його наодинці зі своїми почуттями та думками. Така тактика піде тільки на користь вашим взаєминам.

Водолій. Перша половина дня буде складним часом, коли ти не зможеш реалізувати все, що бажається або планується. Сумувати і закриватися не варто, однозначно. Існують інші заняття або захоплення, де Фортуна буде на твоєму боці. Головне - знайти себе і цю вдалу справу. У другій половині дня займися своїм хобі або просто отримай максимум емоційного задоволення від того, чим займаєшся.
Риби З самого початку робочого дня хтось втрутиться в твої плани і сильно порушить їх. Не варто перейматися і нервувати - це не допоможе повернути все на круги своя. Хоча тобі здаватиметься, що все пропало і доведеться багато справ починати спочатку. Краще мобілізуй свої сили - і емоційні, і фізичні - на виконання поточних завдань.



Усміхніться на початку нового дня!   :)

Грабіжники після пограбування
банку:
- Ну що, самі порахуємо, чи
почекаємо поки в новинах
оголосять?



Поважайте своїх батьків. Вони закінчили школу без Гуглу і Вікіпедії.



- Завтра маю йти на весілля, а так не хочеться...
- То не йди!
- Не можу,я ж наречений

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат