Професор з Донецька вважає розвой ДНР наслідком байдужності донеччан і пасивності місцевих олігархів

Rionews 16.09.2014 18:37 ПОДІЇ

"Я був у Донецьку. Корінний його мешканець, працював там в університеті. Мені було дивно побачити на центральній площі десятки людей з російськими прапорами, які просили Путіна прийти", - розповів Ігор Тодоров. Професор 16 вересня прочитав в УжНУ відкриту лекцію на тему «Європейська інтеграція України: глобальний вимір і регіональний контекст».

Про те, чому Ігор Тодоров переїхав на Закарпаття, читайте в матеріалі Медіацентру УжНУ.

Угода про асоціацію – найбільший договір, який коли-небудь укладав ЄС, для України він є теж найбільшим, вважає Ігор Тодоров.

Під час лекції він звертався й до ментальних передумов ситуації на Сході.

Якби на Донбасі була однозначна підтримка на єдність України з боку певних олігархічних структур, сили яких були би використані для того, аби не допустити захоплення ОДА в умовах зрадництва міліції, був би інший сценарій.
Варіант розвитку подій є результатом чітко спрямованої зовнішньої операції. Дивні речі відбувалися, коли літня жінка плаче зі словами «А почему они не отпускают нашу Новоросію». Тобто така латентна антиукраїнськість була. Але вона не   була такою агресивною, як у Севастополі.

Після лекції професора з Донецька запитали, яким він бачить розвиток подій на Донбасі. Він зазначив, що питання болюче і досить важко відповісти однозначно. "Сьогодні ВР прийняла закон про особливий статус, тому, як мінімум, 3 роки ситуація там буде невтішною. Варіант Придністров’я -2 дуже реальний. Я не вірив у такий розвиток подій, сподівався на здоровий глузд олігархів. Я сподівався, що олігархи не допустять такого розвитку подій. На жаль, допустили. Тому в мене достатньо песимістичні сценарії". - вважає Ігор Тодоров.

При цьому Ігор Тодоров зазначив, що не варто одразу звинувачувати Президента у прийнятті сьогоднішніх законів щодо терористів і статусу Східних областей. Імовірно, знаємо не всю інформацію, і може навіть добре, що не всю. Триває процес втихомирення агресора.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат