Як отримати статус учасника АТО і скільки платить держава (ІНФОГРАФІКА)

admin 16.09.2014 11:34 ПОДІЇ

Щоб отримати статус учасника АТО необхідно звернутися до військомату. Війскомат повинен надати посвідчення та пільги військовослужбовцю.

Згідно із законом, учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці (резервісти, військовозобов'язані) і працівники Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, особи рядового і начальницького складу МВС, військовослужбовці МВС, Управління держохорони Держслужби спецзв'язку і захисту інформації, інших утворених згідно з законодавством військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, які брали участь в антитерористичній операції і забезпечення її проведення, а також працівники підприємств, установ, організацій, які залучались до участі в антитерористичній операції.


Документи, які необхідно подати:
•Паспорт
•Довідку з місця проживання
•Медичний документ
•Військовий квиток (з відміткою про мобілізацію або проходження служби).
•Наказ командира військової частини (засвідчений гербовою печаткою )
В наказі повинно бути вказано , де саме знаходилась людина , в який період часу, які міри дій (він або вона ) виконувала і у якому статусі .
ВАЖЛИВО! Оформлення буде можливим тільки після закінчення усіх заходів АТО


++++++


Згідно з офіційними даними, з квітня місяця в неоголошеній війні з Росією загинуло більше тисячі представників українських силових структур, ще близько 5000 були поранені. «Слово і Діло» вирішило показати, як держава піклується про родини загиблих захисників України.

Так, у разі смерті, сім'ям загиблого військового виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 609 000 гривень. Допомога виплачується сім'ям військовослужбовців, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва, одержаних при захисті Батьківщини або виконанні інших службових обов'язків

Сім'ям загиблого працівника міліції держава виплачує на 200 тисяч менше - 400 000 гривень. До цієї категорії відносяться сім'ї осіб, рядового і керівного складу органів внутрішніх справ України, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих в ході антитерористичної операції при захисті незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат