Чому відтерміновують Угоду про асоціацію

admin 13.09.2014 16:41 ПОДІЇ

В МЗС України заявили, що домовленості щодо Угоди про асоціацію знімають гіпотетичні занепокоєння Росії.

Про це йдеться в заяві відомства, пише Українська правда.

"Європейський Союз погодився продовжити дію режиму автономних торговельних преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року. Цей крок сторони ЄС є безпрецедентним жестом підтримки та солідарності з Україною", - йдеться в ній.

На думку МЗС, це дасть можливість Україні повною мірою скористатися перевагами зони вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію.

"Наші товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС та отримають додатковий час для пристосування до умов посиленої конкуренції в рамках ЗВТ Україна-ЄС", - зазначають у відомстві.

При цьому Україні, як наголошується в заяві, вдасться зберегти баланс між реалізацією положень ЗВТ з ЄС і продовженням дії режиму вільної торгівлі з Росією в рамках Угоди про вільну торгівлю СНД.

"Домовленості знімають навіть гіпотетичні занепокоєння російської сторони, пов'язані з імплементацією Угоди. Україна та ЄС погодилися також продовжити консультації з Російською Федерацією з питань торгівлі", - заявили в МЗС.

При цьому у відомстві запевнили, що як і планувалося, Україна та ЄС синхронно ратифікують Угоду про асоціацію 16 вересня, а текст Угоди про асоціацію не зазнає жодних змін.

++++

Незадоволених таким рішенням вже вистачає. Сьогодні стало відомо, що заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський оголосив, що подає у відставку через незгоду з діями глави МЗС Павла Клімкіна.
Про це Лубківський повідомив на свій сторінці в facebook.
Дипломат підкреслив, що причиною його демаршу стала домовленість України, Росії та ЄС про відтермінування вступу в дію Угоди про асоціацію.
"Будуть, напевно, озвучені раціональні і практичні роз’яснення. Колись і проти нашої незалежності наводилися вагомі аргументи. Ухвалена заява шле неправильний сигнал усім: агресору, союзникам і, найважливіше, українським громадянам... Вибір не відкладається, інакше він - не вибір", - пояснив Лубківський причини свого протесту.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат