Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 13-го туру серед основних складів   Першої ліги

Євген Свищо для riоnews 12.09.2014 17:49 СПОРТ

 

Тур пройшов за середньої результативності і був непоганим для гостей, які здобули 44.4 % можливих очок (при середньому показнику за тринадцять турів – 33.3 %).

Загальна статистика
Тур пройшов за середньої результативності і був непоганим для гостей, які здобули 44.4 % можливих очок (при середньому показнику за тринадцять турів – 33.3 %).

Головний внесок у такий доробок зробили виїзні клуби Західної зони, які повторили свій рекорд 12-го туру із набраних залікових балів – 72.2 % (при середньому показнику за тринадцять турів – 41 %), показали хорошу результативність – 1.67 гола за поєдинок (при середній за тринадцять турів – 1.29 за матч) і змусили господарів повторити свій антирекорд результативності 4-го туру – 0.67 мяча за гру (при середній у тринадцяти турах – 1.81 за поєдинок).  

У Східній зоні ігровий день був на користь господарів, які здобули 83.3 % можливих залікових пунктів (при середньому показнику за тринадцять турів – 69.2 %).    

Щодо окремих матчів по порядку — від сенсаційних до передбачуваних

«Дийдо» знищив конкурента

Головна сенсація сталась на стадіоні в Кінчеші, де «Баранинці” мали перегравати конкурента за нагороди з різницею в 1-2 голи. Та всі карти сплутав Олександр Антал, який, ще до перерви, першим встиг на відскок мяча після навісу зі стандарту і вколотив мяч під поперечину. Всередині 2-го тайму Антал реалізував вихід віч на віч і оформив дубль. Далі Михайло Куцкір спочатку, ударом в порожні ворота, зробив цифри на табло розгромними, а в далі також оформив дуплет, встановивши остаточний рахунок. До слова, клуб із Дідова вдруге поспіль забив на виїзді більше трьох голів.

«Карпати» приголомшили сусіда по таблиці
Ще одна несподіванка сталась у Сільці, де господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Однак, перечинці вдруге поспіль змогли відзначитись на виїзді більше двох разів і на зубах вирвали дуже важливі залікові бали.

«Віола» не змогла знайти підхід до воріт аутсайдера
Ще один неочікуваний результат стався у Лалові, де верхньокоропецькі   «Карпати» мали програвати з різницею в 2 голи. І хоча худльовці втретє в цьому сезоні змогли відзначитись забитим мячем на чужому полі, та це не позбавило їх смутку від підсумкового рахунку.

«Старт» впав до підніжжя «Говерлі»
Перед стартом найконкурентнішого поєдинку Східної зони в Золотареві найреальнішою вважалась мінімальна звитяга гостей. А за максимальної самовіддачі золотаревці могли поборотись за мирову. Однак, ясінці вдруге в поточному чемпіонаті забили на виїзді більше трьох голів і досягли доволі несподіваної переваги в рахунку.  

«Витязь» зупинив рухомий склад «Локомотива»
Один із двох найбільш конкурентних поєдинків Західної зони відбувся в Чопі, де найреальнішим підсумком мала б стати нічия. Трохи менш імовірною мала бути мінімальна перемога господарів. Та клуб із Концова серйозно налаштувався на цей поєдинок. Хоча “Витязь” впяте в цьому сезоні не забив на чужому полі більше одного голу, та навіть цього виявилось досить, щоб довести місцевих уболівальників до передінфарктного стану.  

«Сокіл” дав бій лідеру
У центральному матчі дня Західної зони та всієї ліги у Великій Бийгані господарі мали впевнено вигравати з різницею в 2-3 голи. Соколята навіть не думали про атаку і втретє в поточному сезоні не забили на виїзді жодного мяча, однак і супернику вони також не дозволили суттєво покращити свою різницю забитих та пропущених.  

Важкі три бали для села близнюків
У центральному поєдинку Східної зони, у Великій Копані, господарі мали здобувати звитягу в 2-3 голи. На руку підопічним Михайла Фурика було й те, що вишківці вдруге в цьому сезоні не змогли забити на чужому полі жодного мяча. Та “Копаня” обмежилась одним влучним пострілом від Володимира Лемака.  

Зі щитом із верховинського пекла
Великий Березний славиться своїми палкими фанами, які вміють різними засобами відстоювати права свого клубу на успішну гру. Та самі їх улюбленці в цьому році переживають не найкращі часи. Навіть у домашньому поєдинку з командою, що знаходиться неподалік у таблиці, великоберезнянці не виправдали не тільки надій фанів, а й наших прогнозів на гру, яку вони мали зводити унічию. Хоча й підсумкова мінімальна звитяга гостей, за яких вчергове відзначився Артур Морщук, не викликала у нас зайвих здивувань.  

Господарі атакували   так, що аж зелену красуню трусило
У Пийтерфолві господарі мали вигравати з різницею в 2 голи, однак досягла ще більшої переваги. Дублем відзначився Золтан Гелетей. Ще один гол-красень, під час реалізації якого мяч влетів у девятку воріт, забив Шандор Балог.

Слід відзначити, що великобичківці, з причини відмінної гри господарів Івана Липея, не змогли відзначитись у воротах опонентів на виїзді вже втретє в поточному чемпіонаті.  

Карпатівське дербі на користь старожилів
У Рахові зустрічались клуби з протилежних полюсів таблиці, тому господарі мали вигравати з різницею в 2-4 голи. Та клуб із Дубового впяте в цьому сезоні не пішов з чужого поля без забитого мяча і зміг уникнути розгрому.  

Телеміст найпередбачуваніших результатів “Вільхівці — Біла Церква”
У Вільхівцях та Білій Церкві господарі мали вигравати з різницею в 1-2 голи. У першому випадку місцеві задовольнились мінімумом, а в другому “Вікторія” сповна підтвердила свою назву.  

***

Переміщення команд

Кому вгору?

У поточних таблицях, за наслідками 13-го туру, найбільшого прогресу досягла «Вікторія», яка підстрибнула на три місця і вдруге увійшла в першу вісімку, в межах якої провів 85 % цього сезону.

На дві сходинки вверх перемістився «Дийдо», який втретє увійшов до призової зони, в рамках якої знаходився 46 % поточного чемпіонату.  

Кому вниз?
На одну позицію вниз опустились «Баранинці», «Локомотив», «Кісва», «Терново» та «Старт».

Клуб із приміської зони Ужгорода вдруге вилетів із призової зони, в межах якої перебував 70 % цьогорічної першості. Залізничники втретє випали з провідної четвірки, в якій провели 46 % цього сезону.

Косівські полянці вчетверте вийшли за межі першої вісімки, в рамках якої знаходились 31 % поточного чемпіонату. Тернівці втретє опустились нижче 9-го місця, де перебували 38 % цьогорічної першості. Золотаревці вдруге вилетіли за межі провідної десятки, за межами якої провели тільки 15 % цього сезону.  

***

Результати 13-го туру:
Західна зона:
«Карпати» Верхній Коропець – «Віола» Худльово – 1:1, «Великий Березний» – «Ракошино» – 0:1, «Локомотив» Чоп – «Витязь» Концгазо – 0:1, «Велика Бийгань» – «Сокіл» Кінчеш – 1:0, «Баранинці» – «Дийдо» Дідово – 0:4, «Сільце» – «Карпати» Перечин – 2:3.
«Східна зона»: «Старт» Золотарево – «Говерла» Ясіня – 0:4, «Вікторія» Біла Церква – «Кісва» Косівська Поляна – 3:1, «Карпати» Рахів – «Карпати» Дубове – 3:1, «Петрово» Пийтерфолво – «Ялинка» Великий Бичків – 3:0, «Вільхівці» – «Терново» – 2:1, «Копаня» – «Вишково» – 1:0.

Турнірне становище після 13-го туру:
Західна зона: «В. Бийгань» – 35 очки (різниця голів – 28:3), «Витязь» – 27 (25:9), «Дийдо» – 24 (31:18), «Баранинці» – 23 (26:16), «Локомотив» – 23 (19:14), «Сокіл» – 19 (20:14), «Віола» – 19 (19:20), «Ракошино» – 17 (14:17), «Сільце» – 13 (22:25), «Карпати» П. – 13 (21:32), «В. Березний» – 8 (13:33), «Карпати» В. К. – 4 (11:56).
Східна зона: «Карпати» Р. – 31 (32:15), «Говерла» – 28 (28:17), «Копаня» – 26 (32:13), «Вільхівці» – 26 (39:21), «Петрово» – 23 (24:16), «Ялинка» – 16 (24:20), «Вишково» – 15 (21:29), «Вікторія» – 14 (22:37), «Кісва» – 13 (19:33), «Терново» – 11 (22:35), «Старт» – 11 (11:27), «Карпати» Д. – 8 (14:35).
                                                                                         

Євген Свищо для riоnews

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат