Віце-прем’єр-міністр і Міністр закордонних та європейських справ Словаччини побував в УжНУ (ФОТО)

Наталія Каралкіна, Rionews 11.09.2014 10:53 ПОДІЇ

 

Віце-прем’єр-міністр і Міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мірослав Лайчак перебуває з візитом на Закарпатті. 11 вересня він побував в УжНУ, де відкрив «Кабінет українсько-словацької дружби» на факультеті міжнародних відносин.

Також   у відкритті кабінету взяли участь Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова, заступник голови Закарпатської ОДА Андрій Сербайло, а почесний консул Словацької Республіки Олег Адамчук, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Олександр Рогач, в. о. проректора з науково-педагогічної роботи і міжнародних зв’язків Мирослава Лендьел, декан факультету міжнародних відносин УжНУ Микола Палінчак, закордонні журналісти.

Після відкриття кабінету Мірослав Лайчак виступив перед студентами факультету міжнародних відносин. У своїй промові він зазначив, що Словаччина - приятель України. Вона спостерігає за ситуацією і бачить Україну стабільною, успішною, європейською країнуою, підтримує територіальну цілісність України, не визнає анексію Криму.

Для енергетичної безпеки України нещодавно розпочато реверсні поставки газу з території Словаччини. Передали дві тонни гуманітарної допомоги. Налагоджують контакти між людьми, полегшили візові процедури.

Сьогодні Україні варто здійснити глибокі реформи, переконаний   Віце-прем’єр-міністр і Міністр закордонних та європейських справ Словацької Республіки. При цьому сусіди підтримують українців у прагненні європейського майбутнього і вірять у нього.  

Також високопосадовець надав дозвіл на проходження практики студентам-міжнародникам у Генеральному консульстві Словацької Республіки.

Наталія Каралкіна, Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат