Міністр МЗС Угорщини пояснив позицію своєї країни щодо санкцій

admin 09.09.2014 08:34 ПОЛІТИКА

В інтерв'ю Die Welt міністр закордонних справ Угорщини Тібор Наврачіч розповів про підгрунтя негативного ставлення його країни до санкцій проти Росії і причини закриття посольства Угорщини в Естонії.


Наврачіч розглядається як один з кандидатів на пост комісара з розширення ЄС. У разі, якщо він займе цю посаду, одним із його пріоритетних завдань буде "більш глибока інтеграція України", запевнив він.

Заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, які, на думку кореспондента Die Welt, провокують "розкол" в ЄС, це "не більш ніж опис фактів", заперечив Наврачіч. До того ж, зазначив він, позицію угорського керівництва з цього питання поділяє Словаччина. За словами міністра, він і його колеги в Будапешті "розуміють, що Польща і країни Балтії в силу географічного положення та свого минулого сприймають конфлікт на Україні як загрозу власній безпеці. Словенцям або угорцям, напевно, все це бачиться інакше. Не тільки тому, що ми далі [від Росії], але й тому, що в Польщі та країнах Балтії радянське панування було більш жорстоким, ніж у нас".

Наврачіч уточнив, що він говорить саме про відмінності в ставленні до санкцій, і Орбан лише сказав, що з їх допомогою "проблему не вирішити". "Навпаки: він боїться, що ми залежимо від російських сировинних ресурсів значно сильніше, ніж Росія від наших продуктів. Єдине, чого ми доб'ємося санкціями, це подальший відхід Росії від Європи... Зрештою Європа буде ослаблена, а Росія повернеться до Європи спиною". При цьому Наврачіч підкреслив, що Угорщина дотримується загальноєвропейського режиму санкцій і "лояльна" до Європи і НАТО, хоча і відноситься до числа країн, які найсильніше постраждають від конфлікту з Росією.

Співрозмовник Die Welt також прокоментував закриття посольства Угорщини в Естонії. За його словами, це єдиний спосіб знайти кошти на відкриття представництв у двох інших регіонах, де присутність Угорщини завжди "було незначним", а саме "в Монголії і на півночі Південної Америки". Контакти ж з Естонією в основному зводяться до культурної взаємодії, які можна буде здійснювати через Інститут угорської культури, тоді як консульські та дипломатичні питання вирішуватимуться посольством Угорщини в сусідній Фінляндії.

За матеріалами Die Welt

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат