У чому вина балогівця Гелетея...

05.09.2014 17:28 ПОЛІТИКА

Президент Порошенко, призначивши за квотою Віктора Балоги міністром оборони його свата Гелетея, допустив величезну помилку, тож усі повинні знати, чого коштує ця помилка.

Як відомо, некомпетентність міністра призвела до того, що наші військові потрапили в оточення і зазнали величезних втрат. Українців бандити вбивали дуже жорстоко. Страхітливі подробиці Іловайського пекла з коридором смерті повідомив активіст Андрій Денисенко:

— Сьогодні вночі я ледь стримував сльози, а переді мною на сходах Дніпропетровської ОДА плакав бойовий полковник, заступник комбата «Дніпра» В’ячеслав Печененко. Він розповідав, як російські інтервенти розстрілювали колону наших військ і добровольців у путінському «гуманітарному коридорі», через який паркетні генерали наказали виводити українські підрозділи з Іловайського котла. Печененко каже: нас розстрілювали як у тирі, з усього. Танків, гармат, мінометів, градів, птурів і кулеметів. Потім росіяни прочісували поля і посадки й дострілювали важкопоранених. Убито кілька сотень людей — тільки в цьому одному епізоді. Вцілілі переважно потрапили у полон...

Після того, як Славко вже поїхав додому, в Дніпропетровськ, вертольотами з Розівки почали привозити поранених, яких не добили путінські «гуманітарії». Перша партія — 108 осіб... Тому, коли я після 24 серпня читаю про 9 або 12 вбитих за день наших військових, нестерпно хочеться плюнути в пику речникам і всьому падлючому штабу АТО — кожному кабінетному гандону персонально. Особливо раднику чи зраднику Олександрові Данилюку і всім гелетеївським жополизам.

Ні, я не кличу зараз ходити на Київ і розхитувати владу і ситуацію — я кличу просто викинути з крісел нездар, м’ясників і кар’єристів. Це вони призвели до Іловайської катастрофи і знищення, на радість Путіну, частини добровольчих батальйонів. Якби Муженко, Гелетей і Данилюк мали хочи би краплю офіцерської честі, мусили б самі застрелитися після цих поразок і потоків крові.

Цим дописом Денисенка у соцмережах поділився й відомий журналіст та аналітик Юрій Бутусов. А один із користувачів додав такий коментар: «Але є мааааленьке уточнення, ***! Дуже багатьох наших поранених не розстріляли, а РІЗАЛИ, мов якусь худобу на забитті!!!». Медик із 51-ї бригади повідомив телефоном, що трупів із полів під Іловайськом винесли близько 800. Тілами загиблих українських вояків завантажили 11 Камазів — насипом.

Олексій Арестович пише на Facebook: «По свидетельствам уцелевших участников, резкое превосходство количества убитых над ранеными у наших ребят объясняется тем, что после того как на поле боя, после артиллерийского и танкового расстрела колонны, остались лежать несколько сот наших раненых, доблестные «русские офицеры», про которых снимают популярные к закупке руководством украинских телеканалов сериалы, организовали их добивание. Российские военные выстроились в цепь и, прочесывая местность, достреливали наших беспомощных от ранений бойцов. С точки зрения военной чести — это последняя стадия падения, ниже только организованное убийство детей».

Коли українські герої так масово гинуть через некомпетентність командування, то просто дивуєшся фразі міністра оборони балогівця Гелетея, який пафосно повідомляє, що Росія програла гібридну війну. Це блюзнірство. Ось що сказав голова люстраційного комітету України Єгор Соболєв про Гелетея: «Часто зустрічав його навесні, коли ми очищували вищі суди від керівників, яких розставив там Віктор Янукович. На жаль, тодішній керівник Управління державної охорони відверто захищав цих панів у мантіях, провокував конфлікти своїх підлеглих із нами і демонстративно брязкав зброєю. Востаннє ми бачилися під Вищим адміністративним судом, де ми не допустили обрання головою представника Януковича у Вищій раді юстиції пана Кобилянського. Там Гелетей звинуватив нас, що ми прийшли протестувати за гроші. І повторював це як папуга півдня, поки не був публічно названий, перепрошую, «тупим уродом», що змусило його піти з зали. Після цього Гелетей був призначений міністром оборони. І почалася гонка «підняли прапор над містом», яка призвела до руйнації ліній фронту. Разом із саботажем підготовки до вторгнення російських регулярних військ це і завело наші частини в котли. Спочатку на кордоні, далі під Іловайськом, і не лише.

В день масштабного вторгнення Гелетей на Хрещатику приймав парад. Як далі розвивалися події — ви знаєте. Спроможність підібрати адекватного міністра оборони — це тест для Петра Порошенка на спроможність бути Президентом під час війни за Незалежність».

До речі, за результатами аналізу подій останнього тижня в зоні АТО будуть прийняті кадрові рішення, заявив президент Петро Порошенко. Але поки що мовчок. Може, й зняв би Гелетея, але це ж борг перед Балогою за президентські вибори в Закарпатті. А люди гинуть…


КОМЕНТАР

Сергій Ратушняк: «Порошенко, може, досить хоронити дітей? А де ж понад мільйон силовиків і тих, хто в запасі? Де зброя, якою переповнені склади? Розпродали. Де візовий режим із агресором, де заборона на російські серіали по ВСІХ каналах так званого укроефіру, де важка техніка на передовій, де профі армії в керівництві, де закон про люстрацію і чому знову залишилася мажоритарка для злодіїв? Яка мобілізація, коли нема війни? Чи ми лягаємо в землю за твій мирний бізнес в Криму і Росії..?»

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат