Чемпіонат Закарпаття. Огляд-аналіз 12-го туру серед основних складів   першої ліги

Євген Свищо 04.09.2014 17:59 СПОРТ

 



Загальна статистика
12-й тур був одним із найкращих для гостьових клубів, які здобули 47.2 % від можливих залікових очок (при середньому показнику за дванадцять турів – 32.4 %). А от господарі відзначились непоганою результативністю – 1.92 гола за поєдинок (при середній за дванадцять турів – 1.44 за матч).

Якщо взяти окремо «Західну зону», то її виїзні команди провели найкращий тур. Вони встановили новий рекорд сезону з набраних залікових балів – 72.2 % (при середньому показнику за дванадцять турів – 37 %). Нагадаємо що попередній рекорд (55.5 %) був встановлений у 8-му та повторений у 10-му турах. Гостьові команди «Західної групи» також досягли нового рекорду результативності – 2.33 мяча за гру (при середній у дванадцяти турах – 1.26 за поєдинок). Цим самим вони перевершили попередній рекорд 8-го туру – 1.83 гола за матч.

У «Східній зоні» кращою грою відзначились господарі, які здобули непоганий доробок залікових пунктів – 72.2 % (при середньому показнику за дванадцять турів – 68.1 %). Гості «Сходу» навпаки встановили новий антирекорд результативності – 0.67 гола за матч (при середній за дванадцять турів – 1.35 за гру). Нагадаємо, що попереднє їхнє антидосягнення (0.83 мяча за поєдинок) було встановлено в 5-му та повторене в 10-му турах.
***
Головні сенсації у Перечині та Вишкові
Перечинці та ясінці мали здобувати мінімальні перемоги, однак зазнали відчутного фіаско. І це при тому, що для худльовців це тільки в другий поєдинок у сезоні, в якому вони змогли відзначились на виїзді хоча б одним голом. «Говерла» тільки вдруге в поточному чемпіонаті не змогла забити на чужому полі. Та попереднього разу це було на стадіоні у Вільхівцях, де місцевий клуб грає в рідних стінах набагато краще за вишківців.
Верховинське дербі на користь «Карпат»
У конкурентному центральному поєдинку східної зони «Кісва» мала здобувати мінімальну звитягу. Однак косівські полянці не змогли скористатись із того, що рахівці вдруге в сезоні не змогли забити на виїзді більше одного мяча і поступились.      
Чи може бути якісна залізниця в Ракошині?
Найреальнішим підсумком матчу в Ракошині вважалась нічия. Та залізничники краще налаштувались і змогли вдруге в чемпіонаті забити на чужому полі більше одного голу, що й дозволило їм тріумфувати.  
Неочікуваний мир у Дубовому
«Петрово» мало вивозити з Дубового звитягу в 1-2 мячі. Однак, клуб із Пийтерфолва впяте в сезоні не зміг відзначитись на виїзді більше, ніж одним взяттям чужих воріт, і дозволив «Карпатам» вирвати мирову.
«Вітязь» виявився не справжнім
Головний поєдинок західної зони в Концові (інша назва села Концгазо), був головним у всьому турі дорослих та одним із центральних у другому колі першої ліги загалом. Найреальнішим його підсумком мала стати мирова. Трохи менш імовірною вважалась мінімальна звитяга гостей. Та великобийганці змогли вчетверте в чемпіонаті забити на виїзді більше одного гола, що й принесло їм переконливу перемогу.  
Великобичківське побиття кращої команди Тячівщини
Від великобичківців хоча й очікували звитяги, та вона мала бути з мінімальним рахунком. І хоча «Вільхівці» вчетверте в поточному чемпіонаті відзначились на чужому полі більше одного разу, та це не врятувало їх від розгрому.
Голепад у Верхньому Коропці та Великій Копані
«Дийдо» мав вигравати з різницею в 2-3 мячі, та клуб із Дідова зміг вперше в сезоні забити на виїзді більше двох голів, що й принесло йому вдвічі переконливішу перевагу.
Від копанців ми очікували звитяги в 3-4 мячі, та клуб із Білої Церкви вперше в чемпіонаті не зміг відзначитись на чужому полі жодним взяттям воріт, що й призвело до невтішного підсумку.  
Маршем у майже 200 км за торбою голів
Сільце мало вигравати з різницею в 2-3 голи, однак великоберезнянці вчетверте не змогли забити на виїзді жодного голу, що й призвело до ще більшого фіаско, ніж очікувалось.
Через «Терново» до очкових втрат
Від «Тернова» очікували мінімальної звитяги, та золотаревці впяте не змогли відзначитись жодним мячем на чужому полі , дозволивши опонентам впевнено тріумфувати.
У Кінчеші дуже сухо
Найпередбачуваніше завершився поєдинок у Кінчеші, де мала бути мирова. За кращої самовіддачі «Баранинці» могли розраховувати на мінімальну звитягу, та вперше не змогли забити на виїзді жодного мяча. Це унеможливило здобуття трьох залікових балів.  
***
Переміщення команд
Кому вгору?

У поточних таблицях, за наслідками 12-го туру, найбільшого прогресу досягло «Терново», яке підстрибнуло на два місця і втретє піднялось вище 10-ї сходинки.
По одному кроку наверх зробили «Копаня», «Дийдо» та «Вишково». Копанці втретє увійшли до призової зони.   Клуб із Дідова вдруге увійшов до пятірки. Нагадаємо що попереднього разу цей представник Берегівського району тримався в її межах від 1-го до 8-го туру включно. Вишківці вдруге піднялись вище восьмої сходинки. Попереднього разу вони тримались на подібній висоті після 4-5-го турів.  
Кому вниз?
На одну позицію вниз опустились «Вільхівці», «Кісва», «Старт» та «Вікторія». «Вільхівці» вдруге випали із призової зони. Нагадаємо, що попереднього разу вони це робили ненадовго – між 9-м та 10-м турами. Косівські полянці тільки тиждень протримались вище 8-го місця і знову опустились у свою улюблену частину таблиці – між 8-ю та 12-ю сходинками.
Золотаревці протримались вище 10-ї позиції тільки в проміжку між 10-м та 12-м турами, а перед тим незмінно знаходились нижче. Білоцерківці продовжують своє падіння та вперше опустились нижче 10-го місця.
Результати 12-го туру:
Західна зона:
«Карпати» Перечин – «Віола» Худльово – 2:4, «Ракошино» –   «Локомотив» Чоп – 0:2, «Карпати» Верхній Коропець – «Дийдо» Дідово – 1:6,«Сокіл» Кінчеш – «Баранинці» – 0:0,«Вітязь» – «Велика Бийгань» – 0:2, «Ракошино» –   «Локомотив» Чоп – 0:2,«Сільце» – «Великий Березний» – 4:0.
«Східна зона»: «Вишково» – «Говерла» Ясіня – 2:0, «Кісва» Косівська Поляна – «Карпати» Рахів – 0:1, «Терново» – «Старт» Золотарево – 2:0,«Ялинка» Великий Бичків – «Вільхівці» – 5:2, «Карпати» Дубове – «Петрово» Пийтерфолво – 1:1, «Копаня» – «Вікторія» Біла Церква – 6:0.
Турнірне становище після 12-го туру:
Західна зона:
«В. Бийгань» – 32 очки (різниця голів – 27:3), «Вітязь» – 24 (24:9), «Баранинці» – 23 (26:12), «Локомотив» – 23 (19:13), «Дийдо» – 21 (27:18), «Сокіл» – 19 (20:13), «Віола» – 18 (18:19), «Ракошино» – 14 (13:17), «Сільце» – 13 (20:22), «Карпати» П. – 10 (18:30), «В. Березний» – 8 (13:32), «Карпати» В. К. – 3 (10:45).
Східна зона: «Карпати» Р. – 28 (29:14), «Говерла» – 25 (24:17), «Копаня» – 23 (31:13), «Вільхівці» – 23 (37:20), «Петрово» – 20 (21:16), «Ялинка» – 16 (24:17), «Вишково» – 15 (21:28), «Кісва» – 13 (18:30), «Терново» – 11 (21:33), «Старт» – 11 (11:23), «Вікторія» – 11 (19:36), «Карпати» Д. – 8 (13:32).
                                                                                                                         

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат