Партія "Йоббік" ініціює загальноугорський "круглий стіл" (ДОПОВНЕНО)

admin 04.09.2014 10:41 ПОЛІТИКА

Праворадикальна угорська партія «Йоббік» ініціює загальноугорський «круглий стіл» у зв'язку із загостренням українсько-російського збройного протистояння та задля «захисту угорської спільноти» на Закарпатті.


Керівники партії Габор Вона та Іштван Саваї мають намір запросити на «Круглий стіл» українських представників угорських партій (KMKSZ і UMDSZ), представників закарпатських угорських церков, українського депутата Верховної Ради Іштвана Гайдоша та угорських парламентарів.

Саваї також піддав різкій критиці нарізку виборчих округів. А саме відсутність такого, де угорці складали б більшість. Політик з «Йоббіка» вважає, «що це „великий ляпас“ для угорської меншини». Він зазначив, що слова українських політиків «вартують саме стільки, як і 23 роки тому» — мова йде про нібито про обіцянки початку процесу створення угорської автономії на Закарпатті.

Габор Вона вважає, що військові дії в Україні затягнуться і тому вважає, що вже слід терміново «рятувати» угорців на Закарпатті.

Керівник партії «Йоббік» підтвердив, що їх основна мета — створення угорсько-русинської автономії Закарпаття, але додав, що «круглий стіл» збирається не на цю тематику. Там нібито планують досягти спільного рішення щодо реагування на ситуацію в Україні. Габор Вона зазначив, що відкладти скликання такого органу дорівнює вбивству.

goloskarpat.info

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Прокуратура зайнялася закарпатською приймальнею депутата від "Йоббіка"


Прокуратура Закарпатської області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом щодо припинення діяльності благодійного фонду "Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли".

Так, праворадикальною партією Угорщини "За кращу Угорщину" ("Йоббік") у власній політичній програмі задекларовано повернення Закарпаття до Угорської Республіки.
З метою реалізації вказаних задумів, партією утворено та зареєстровано благодійний фонд "Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли", діяльність якого спрямована на втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність. Встановлено, що благодійна організація в місті Берегово діє з грубими порушеннями законодавства України.

Зокрема, встановлено відсутність фонду за місцезнаходженням, в результаті чого складено відповідний акт. На підставі цього, державним реєстратором Берегівського міськрайонного управління юстиції внесено відповідний запис. Відповідно до українського законодавства, це є підставою для винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Також, всупереч Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" вказаний благодійний фонд упродовж 2013-2014 років не подавав фінансовий звіт про суб'єкт малого підприємництва та податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

admin

Коментарі :


04.09.2014 10:44 Лівак

рятівники хрЕнові


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат