З 11 вересня стартує фестиваль "Мій рідний край"

admin 03.09.2014 11:06 ДОЗВІЛЛЯ

XVІ-й Міжнародний фестиваль телерадіопрограм для національних меншин „Мій рідний край” розпочинає свою роботу з 11 і триватиме до 13 вересня в Ужгороді.


Його учасниками стануть Україна, Румунія, Словаччина, Угорщина, Чорногорія, Сербія, Австрія, Швеція.

Для конкурсного перегляду на сьогодні представлено 54 телевізійні роботи та 33 радіопрограми.

Головна ідея фестивалю – показ життя національних меншин, розмаїття їх культур, побуту, відродження та збагачення духовної спадщини, традицій.

Цього року телевізійне журі очолюють двоє співголів – відповідальний за закордонні зв’язки державного Фонду з підтримки ЗМІ Янош Гаваші (Будапешт, Угорщина) та засновник і шеф-редактор інтернет-видання «Телекритика», голова правління ГО «Телекритика», генеральний директор ТОВ «Телекритика», лауреат премії імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи», яка вручається журналістам за професіоналізм і громадянську мужність, Наталія Лигачова (Київ, Україна).

Журі радіопрограм очолює Золтан Пастор, інтендант Радіо Кошут (Будапешт, Угорщина).

Цікаво, що закарпатський телерадіофестиваль цього року залишився єдиним, який проводиться Державним комітетом телебачення і радіомовлення України. На жаль, всі інші фестивалі не відбудуться. Тим важливіша його роль. Цей факт підкреслює приїзд на відкриття фестивалю Голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка.

Під час цього медійного форуму заплановано багато цікавих подій. Ефір телеканалу «Тиса-1» поповниться двома «Відкритими студіями». Тема першої – «Українці за кордоном», другої – «Суспільне телебачення в Україні». Присутність на програмі таких гостей, як, наприклад, Наталія Лигачова, дозволить почути всі проблеми питання з перших вуст.

Родзинкою фестивалю стануть численні майстер-класи, які цього року забезпечить солідний «десант» спеціалістів, що представляють головні телеканали Угорщини. Це буде і навчання мовним аспектам, режисура, операторська майстерність, тема «One man» (універсальність однієї людини, що робить весь ефір в одній особі) та інше.

Щоб зробити роботу такої потужної команди фахівців першого ешелону більш ефективною, організатори фестивалю запрошують відвідати ці майстер-класи всіх колег з телерадіокомпаній Ужгорода, Мукачева, Хуста, Берегова, Виноградова, інших міст Закарпаття, студентів, а також тих, хто цікавиться телебаченням та радіомовленням.

А сьогодні, 3 вересня, відбудеться прес-конференція, під час якої йтиметься про ІХ-й Міжнародний фестиваль телевізійних та радіопрограм "Мій рідний край", який відбудеться 11-13 вересня в Ужгороді.

Детальніше про фестиваль розкажуть:

Золтан Кулін - 1-й заступник генерального директора ЗОДТРК;
Максим Мельник - постійний ведучий фестивалю, автор сценарію офіційних заходів, журналіст ЗОДТРК.

Місце проведення: прес-центр Закарпатської ОДА

Початок о 14.00

Ужгород.ін

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат