Якщо в УжНУ не буде 6-деннний тиждень, то щодня у студентів буде по 4 пари

admin 29.08.2014 14:25 СОЦІО

В УжНУ ще не вирішили, скільки триватиме робочий тиждень студента. Це стане відомо наприкінці першого тижня навчання.

У п’ятицю, 29 серпня, у стінах ректорату УжНУ відбулася прес-конференція керівництва вузу. Йшлося про підсумки вступної кампанії та перспективи навчального закладу на новий навчальний рік.

Найперше, чим поцікавилися журналісти, і що зараз найбільше турбує студентів, за яким графіком проходитиме навчання, повідомляє кореспондент Нового Закарпаття.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка повідомив, що оскільки надійшов лист від міністерства освіти і науки з рекомендаціями заощадити на енергоносіях.
У зв’язку з цим у рамках університету провели наради колективів, прозвучали різні думки.

«Тепер ми підсумовуємо все сказане, всі аргументи. І вже наступного тижня до п’ятниці вийдемо на остаточне рішення», - сказав Володимир Смоланка.
Більшість викладацького складу все ж схиляється до 5-денного робочого графіку з ущільненням розкладу. Навіть якщо   навчання триватиме упродовж 6 днів, то, як зауважив ректор, можна буде провести тільки по 2 пари, щоб студенти могли все ж поїхати додому.

За умовами ущільнення графіку студенти щодня матимуть по 4 пари. Не виключено, що буде скорочена їх тривалість: з 45 хв. на 40 хв.

Аргументом на користь 5-денки є також рішення дитсадків, зокрема, працювати з понеділка по п’ятницю. Як зауважив ректор УжНУ, для молодих батьків-викладачів буде проблематично, де залишати дітей, якщо самі вони працюватимуть 6 днів на тиждень.

admin

ТЕГИ : Володимир СмоланкаУжНУУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат