Що таке воєнний стан (ІНФОГРАФІКА)

Rionews 28.08.2014 15:57 ПОДІЇ

Російські війська сьогодні вночі ввійшли до Новоазовська, що загрожує подальшим вторгненням в Україну. Одразу пролунали думки про введення воєнного стану. Що це означає, як сприймати таке рішеня і наскільки воно реальне - дивіться в інфографіці й коментарях.  

Воєнний стан передбачає обмеження деяких прав і свобод громадян та введення комендантської години. Один із найважливіших приводів, чому його досі не ввели - майбутні вибори до ВР. В умовах воєнного стану провести їх буде нереально. ПРи цьому чимало політиків виступають за введення воєнного стану в усій країні.

Видання ВВС Україна публікує коментарі Анатолія Гриценка та військового експертта Ігоря Семиволоса з цього приводу.

Однак екс-міністр оборони Анатолій Гриценко не бачить у цьому особливої проблеми.

"Мир, спокій і оборона країни - це завдання більшої важливості для 45 млн українських громадян, ніж вибори. Все одно зараз неможливо провести вибори у Криму, Донецькій та Луганській областях. Ключове питання для людей - щоб країна була захищена, була відновлена нормальна життєдіяльність", - говорить Гриценко.

З іншого боку, застерігає Ігор Семиволос, "входити в бій" з діючим парламентом - це також небезпека.

Виходом тут може бути введення воєнного стану лише на Донбасі. У такому разі можна провести й вибори. Тому доцільним є введеня воєнного стану у проблемних областях.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат