В ужгородському дитсадку запрацює центр тифлопедагогіки

admin 22.08.2014 11:58 ПОДІЇ

За даними відділу охорони здоров’я Ужгородської міської ради 18,4% дітей з вадами зору! Тобто кожна п’ята дитина має різного ступеню вади зору.

Про це йшлося 21 серпня у приміщенні ДНЗ №36 під час круглого столу «Дошкільнятам з вадами зору потрібні тифлопедагоги!», який відбувся за участі провідних офтальмологів, тифлопедагогів та громадськості, а також в.о. міського голови Ужгорода Віктора Щадея та генерального консула Словацької республіки Янки Бурянової.

Захід проводився Карпатським агентством прав людини «Вестед» у партнерстві з управлінням освіти Ужгородської міської ради за підтримки Словацького агентства з міжнародного розвитку та співробітництва за угодою № SAMRS/SG/2014/03UA.

Центр тифлопедагогіки у ДНЗ №36 буде запущено з вересня у тестовому форматі, а повноцінно запрацює тільки з початком нового навчального року у 2015 році. Це зумовлено необхідністю ухвалення рядку рішень міською радою та управління освіти, підбору тифлопедагогів та лікарів-офтальмологів, а саме головне провести попередню діагностику дошкільнят та сформувати групи корекції зору, повідомила Марія Симкович, уповноважена робочої групи проекту при управлінні освіти.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат