6 тисяч закарпатських сімей мають право на субсидії в компослугах

admin 21.08.2014 13:57 ПОДІЇ

Для отримання субсидії треба надати такі документи: заява, декларація про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у вашому житловому приміщенні, довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (за встановленою формою, крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги).

Про це розповіла під час брифінгу в.о.директора Департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Ганна Морозюк, - повідомляє Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

«Субсидія призначається уповноваженому власникові (співвласникові) житла, наймачеві державного та громадського житлового фонду, членові житлово-будівельного (житлового) кооперативу, власникові (співвласникові) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг у межах встановлених норм перевищують 10% середньомісячного сукупного сімейного доходу (для сімей, які складаються з непрацездатних осіб, і родин, у яких є неповнолітні діти або інваліди І або ІІ групи і доходи яких на одну особу на місяць не перевищують прожиткового мінімуму) або 15% (для сімей, у складі яких є працездатні особи)».

«Для призначення житлової субсидії, - зазначила Ганна Морозюк, - слід звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем вашої реєстрації. У сільській місцевості заяви з необхідними документами для призначення субсидій приймають уповноважені особи, яких визначають виконавчі органи сільських і селищних рад».

Вона навела розрахунки компенсації: вартість комунальних послуг до підвищення - 350 грн., вартість комунальних послуг після підвищення - 450 грн., платіж з урахуванням субсидії 400грн., розмір щомісячної компенсації 400 - 350 = 50 грн.

На сьогодні прогнозується, що право на отримання субсидій матимуть приблизно 1,5 мільйона сімей по всій Україні. Що стосується Закарпаття, то на комунально-житлові послуги (світло, воду тощо) цьогоріч мають право 6 тисяч сімей та 7 тисяч – на тверде паливо і скраплений газ. А от до нового опалювального сезону прогнозується на 20% збільшення малозабезпечених сімей, які потребують субсидії на електроенергію.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат