Невдовзі Міндоходів менше перевірятиме ужгородський бізнес

admin 20.08.2014 11:28 СОЦІО

Новації   справляння податку на додану вартість.

З наступного року запрацює нова система справляння податку на додану вартість

З 1 січня 2015 року запроваджується система електронного адміністрування ПДВ, яка стала системним рішенням для ліквідації «податкових ям» та махінацій з цим податком.

Електронна система складатиметься з трьох основних елементів: Єдиного електронного реєстру податкових накладних, з банку, в якому автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам ПДВ та з бази даних митниці в частині інформації про імпорт та експорт товарів.

Так, з 1 січня наступного року для всіх платників ПДВ в автоматичному режимі відкриють електронні рахунки в банку, який буде створений та підконтрольний Національному банку України. Усі податкові накладні реєструватимуться в Єдиному реєстрі податкових накладних в електронному вигляді, а для цього платник повинен мати достатню суму податкового кредиту, який підтверджений зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними та сплатою ПДВ при імпорті товарів.

Нова система також дозволить здійснювати бюджетне відшкодування ПДВ експортерам та імпортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж зараз.

Крім того, наслідком запровадження електронного адміністрування стане зниження тиску на бізнес, зменшення впливу людського фактору та зменшення корупції.

Буде скорочено кількість обтяжливих для бізнесу звірок та перевірок, зокрема, перевірок бізнесу «по усьому ланцюгу постачань до виробника або імпортера». Як запевняють у податковому відомстві, нарешті скоротиться та спроститься звітність з ПДВ. При цьому, основні правила його обчислення, до яких звикли платники, будуть збережені.

admin


За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ТЕГИ : податкибізнесМіндоходів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат