Варцаба до журналістів: Закарпатський Беркут з середини грудня в Києві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Наталія Каралкіна, Rionews 23.01.2014 09:44 ПОДІЇ

 

Всі внутрішні війська Закарпаття перебувають в області і залишатимуться тут, а 30 "беркутівців" з середини грудня перебувають в Києві. Про це стало відомо від генерал-майора Василя Варцаби. Сьогодні зранку він вийшов до закарпатських журналістів, котрі зібралися під УМВС.

У касках, чорних хустинках, з прапорами в руках і портретом вбитого   Сергія Нігояна близько сотні журналістів, до яких приєдналися активісти, зібралися під стінами УМВС. Василь Варцаба запевнив медйників у тому, що на Закарпатті їх професійній діяльності не будуть перешкоджати.

Василь Варцаба апелює до того, що закарпатці можуть вірити міліції, оскільки протягом двох місяців жодних посягань на мирні зібрання в області не було. Перешкоджати і далі не збираються.  

Ми забезпечуємо захист прав і свобод громадян, працюємо у звичному режимі, додав генерал-майор. Він закликав до порозуміння.

Чимало запитань стосувалося громадянської позиції Василя Варцаби, його ставлення до подій у Києві. Очільник УМВС попросив не плутати політику з міліцією. Однак зазначив, що коли будуть накази, то їх виконуватимуть.  

Про те, чи виконуватимуть диктаторські накази на Закарпатті, генерал-майор воліє не загадувати наперед, а відштовхуватися від реальної ситуації, яка склалася.

Головний міліціонер підтвердив, що із закарпатським Беркутом зв’язок є, однак за дії силовиків у Києві він відповідальності не несе. На завершення розмови генерал-майор сказав не хвилюватися, бо все буде добре.

Наталія Каралкіна, Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат