Москаль просить прокуратуру дослідити діяльність колишнього голови Великоберезнянської райради

01.08.2014 14:52 ПОДІЇ

Нардеп Геннадій Москаль направив генпрокурору Віталієві Яремі депутатське звернення щодо службової діяльності колишнього голови Великоберезнянської районної ради Василя Канюка.


— До мене як до народного депутата України з колективним листом звернулися мешканці Великоберезнянського району Закарпатської області, котрі просять ініціювати розслідування діяльності колишнього голови Великоберезнянської районної ради Василя Михайловича Канюка, — йдеться в зверненні. — 17 червня 2014 р. більшістю голосів сесія районної ради позбавила його керівного статусу, та громадськість вимагає справедливих і зрозумілих дій з боку правоохоронних органів, виявлення та повернення в комунальну та державну власність привласненого В. Канюком майна, а також земельних ділянок, оформлених на його родичів, друзів та підставних осіб.

За інформацією, яка є в розпорядженні Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, в 1992 році Канюк був оголошений у розшук за виготовлення та збут фальшивих банкнот (купонів) і втік до Росії. Порушена кримінальна справа так і не була доведена до завершення. У 2002 році Канюк обійняв посаду голови Великоберезнянської районної ради і, як стверджують мешканці району, регулярно чинив тиск, залякування та шантаж стосовно депутатів, голів сіл, держслужбовців, щоб змусити їх приймати потрібні йому рішення у сфері приватизації майна та землі.

Прошу здійснити перевірку законності приватизації:
1. Будівлі Будинку культури в с. Кострина Великоберезнянського району.
2. Будівлі побутового комбінату в смт Великий Березний.
3. Гірськолижної траси «Щербин».
4. Приміщення колгоспу в с. Костринська Розтока.
5. Ресторану «Святий Георгій» в смт Великий Березний.
6. Соковинного заводу в с. Сіль.

Як йдеться в колективному листі, з лютого 2014 року В. М. Канюк жодного разу не був присутній на своєму робочому місці (хоча доти також перекладав свої обов’язки на інших посадових осіб), тому прошу перевірити автентичність підписів В.Канюка на фінансових документах районної ради. У разі виявлення ознак злочинної змови В. М. Канюка і працівників апарату районної ради, прошу вжити заходів прокурорського реагування.

Звернення розміщене на офіційному сайті Геннадія Москаля www.moskal.in.ua.

ТЕГИ : геннадій москаль

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат