Понад 223 тисячі грн заплатили ужгородці податків від здачі в оренду власних квартир

admin 31.07.2014 09:53 СОЦІО

"Здаєш свою власну квартиру в оренду – плати податок", — повідомляє ДПІ у місті Ужгороді.

До податкової інспекції м.Ужгорода останнім часом почастішали звернення та телефонні дзвінки місцевих мешканців стосовно здачі в оренду власних квартир студентам та громадян, сплати податків з одержаних доходів та необхідності реєстрації фізичною особою – приватним підприємцем.

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м.Ужгороді Ганна Маляр прокоментувала норми податкового законодавства…

Відповідно до ст.319 та ст.320 Цивільного кодексу України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд, у тому числі для здійснення підприємницької діяльності.

Таким чином, здавання в оренду власного нерухомого майна може здіснюватися фізичними особами як у межах підприємницької діяльності, так і шляхом виконання норм п.170.1 ст.170 розділу IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755- VI без реєстрації орендодавця фізичною особою – підприємцем.

Довідково: в поточному році згідно діючого законодавства 34 громадяни Ужгорода задекларували доходи від   здачі в аренду власного нерухомого майна на суму 3544,6 тис.грн, від чого міська казна поповнилась на 223,8 тис.грн. податку на доходи з фізичних осіб.

admin

ТЕГИ : податкинерухомістьУжгород

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат