Організатори бунту на трасі "Київ-Чоп" можуть сісти на 15 років (ФОТО, ВІДЕО)

admin 30.07.2014 11:46 ПОДІЇ

Уже понад добу заблокованою залишається міжнародна траса "Київ-Чоп".

Її перекрили жителі села Ракошино через чутками, що нібито чоловіків на Закарпатті силоміць забирають служити на Донбас і вимагають припинити мобілізацію.

Військові категорично спростовують примусове відправлення чоловіків у зону АТО. А правоохоронці з'ясовують, чи міг хтось, запускаючи чутки, навмисно спровокувати акції, щоб дестабілізувати область.

У селі Ракошині, що під Мукачевим, просто на міжнародній трасі "Київ-Чоп" сидять жінки й діти. Кажуть, протестують проти мобілізації.

Уже більше доби весь транспорт скеровують околицями. Водії вантажівок, які загрузли в заторі, невдоволені. Кажуть, що псуються продукти, зриваються поставки. Людей розуміють, але методи протесту – ні.

Лише на другий день протесту люди сформулювали свої вимоги. Найголовніша – обовʼязковий призов військовозобовʼязаних біженців зі Сходу. Утім, коли розблокують трасу, не кажуть.

Тим часом, через цей бунт, у зоні АТО чиїсь сини можуть не дочекатися ротації, зауважують військові.

В облозі жінок відсьогодні опинився і мукачівський військкомат. Пікетувальниці лютують і одна за одною переповідають страшні історії про примусовий призов, але підтвердити такі факти також не можуть. Військові комісари запевняють, що силоміць ніколи не виловлюють. Хоча визнають, що інформаційно людей не підготували. Тим часом, правоохоронці застерігають, що за блокування міжнародної траси й облогу військкоматів передбачена кримінальна відповідальність.

Зараз у міліції зʼясовують, чи був бунт спровокований кимось і хто запускав чутки про те, що чоловіків силоміць забирають до військкоматів. Якщо підтвердиться, що це була спланована провокація, то організаторів можуть звинуватити у державній зраді. А це - 15 років тюрми.



ТСН

admin

ТЕГИ : Ракошинотраса Київ-ЧопротаціяАТОвійна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат