Москаль хоче через Закон каструвати гвалтівників

admin 23.07.2014 15:20 ПОЛІТИКА

Екс-губернатор Закарпаття Геннадій Москаль хоче каструвати ґвалтівників неповнолітніх.


Екс-губернатор Закарпаття хоче каструвати ґвалтівників неповнолітніхКолишній губернатор Закарпаття Геннадій Москаль зареєстрував відповідний законопроект

Колишній губернатор Закарпаття Геннадій Москаль зареєстрував у Верховній Раді законопроект 2309а Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення та вдосконалення покарання за злочини, вчинені на сексуальній основі проти малолітніх та неповнолітніх. Про це повідомляє Нове Закарпаття.

Автор проекту закону пропонує запровадити додатковий вид покарання у вигляді "хімічної (фармакологічної) кастрації" особи, яка вчинила злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітніх та неповнолітніх.

Медикаментозна профілактика статевих злочинів, як зазначено у пояснювальні записці, застосовується в багатьох штатах США (Каліфорнії, Флориді, Джорджії, Техасі, Луїзіані, Монтані і деяких інших), в Канаді, Ізраїлі та ряді європейських держав (Великобританії, Франції, Німеччині, Данії, Швеції, Польщі, Норвегії, Естонії). Першою серед азіатських країн, яка схвалила медикаментозну профілактику статевих злочинів, прийнявши в липні 2011 року закон про хімічну кастрацію, стала Південна Корея.

Проект документу також передбачає неможливість пом’якшення вироку для осіб, які вчинили злочини проти неповнолітніх чи малолітніх. Зокрема Геннадій Москаль пропонує позбавити їх права на умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, звільнення від відбування покарання з випробуванням тощо.

Автор законопроекту також пропонує посилити санкції статей 115 (умисне вбивство), 152 (зґвалтування) 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), 155 (статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості), 156 (розбещення неповнолітніх) та застосовувати хімічну кастрацію строком до трьох років до злочинців, що страждають на розлад сексуальної переваги (педофілію).

admin


За матеріалами Нового Закарпаття

ТЕГИ : геннадій москальгвалтуванняпедофілія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат