КРОТОН: Патріотизм не в тому, щоб на будівлі 17 століття написати "Слава Україні!"

admin 22.07.2014 12:46 ПОДІЇ

Заява Закарпатської патріотично-виховної організації "КРОТОН" з приводу акції "Карпатської січі" по фарбуванню моста

Не псуйте край патріотичним фетишом

Останнім часом українські націоналістичні організації влаштовують акції щодо зовнішньої візуальної патріотизації. Передусім мова йде про фарбування нерухомих об’єктів в кольори українського прапору.   В жовто-блакитний колір фарбуються фонтани, будівлі, мости та інші об’єкти. Останнім був заклик націоналістів із організації «Карпатська січ» пофарбувати в жовто-блакитний колір транспортний міст в Ужгороді.

Ми з розумінням ставимося до спалаху патріотичних почуттів українського населення в період зовнішньої агресії з боку Росії, однак змушені заявити, що ці акції по перефарбуванню об’єктів в національні кольори є явним перегином і мають ознаки фетишу.  

Є певні естетичні рамки щодо екстер’єрного оформлення об’єктів. Якщо у когось патріотичний перетоксикоз, то нехай вимальовують в жовто-блакитні кольори свої помешкання і малюють тризуби на стінах власних кухонь та спалень.

Патріотизм не в тому, щоб обмалювати міст довоєнного періоду в національний колір, чи написати на будівлі 17 століття «Слава Україні!». Шанованою нацією українці стануть тоді, коли навчаться не смітити, не бруднити, не псувати і поважати національні почуття один одного. Ми щиро дякуємо волонтерам, які днями впорядкували Сквер Героїв Майдану, однак засуджуємо акції, які не мають жодної користі та естетики і   проводяться виключно в націонал-патріотичному акцентуванні.

Закарпаття багатонаціональний край. Будьмо толерантнішими, не акцентуймо свої національні переваги, навіть якщо мова йде про державну приналежність. Справжні патріоти зараз на фронті захищають державу, а не   займаються сумнівними акціями, які насправді нічого спільного з патріотизмом не мають.

Ми -- закарпатці і гордимося цим!

admin

Коментарі :


25.07.2014 20:20 фірташ

а на руйнування будівель в центральній частині міста, а хіба не потрібен дозвіл?


22.07.2014 16:16 Степан Томчані

А хіба не потрібен якиїсь дозвіл на подібні речі. Громадські об"єкти може будь хто в будь який колір розфарбовувати? Чи це таки вандалізм?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат